• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.02.2019

15:53

STEFANOVIĆ: Moramo biti spremni za eventualne poplave od topljenja snega!

Društvo

STEFANOVIĆ: Moramo biti spremni za eventualne poplave od topljenja snega!

Podeli vest

Republički štab za vanredne situacije naložio je na današnjoj sednici svim subjektima koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje mogu nastati usled topljenja snega

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i komandant štaba ministar Nebojša Stefanović ukazao je da će usled porasta temperature, koje se očekuje u martu, doći do topljenja snega i porasta vodostaja što može izazvati bujične poplave.

- Svi subjekti moraju biti pripravni i spremni za reagovanje i odbranu od eventualnih poplava - rekao je Stefanović.

Kako je saopšteno, direktor "Srbijavoda" Goran Puzović istakao je da se stanje vodostaja na rekama kontinuirano prati i da je ono za sada stabilno.

Tema sednice štaba bila je i aktuelna situacija vezana za virus gripa, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je odziv ljudi na vakcinaciju ove sezone bio najveći u poslednjih 10 godina i da je preporuka ljudima da se vakcinišu i tako se pravovremeno zaštite od virusa.

Na sednici štaba, načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić upoznao je članove štaba sa izradom strateškog dokumenta Procena rizika od katastrofa, koji je, kako je naveo poslat na mišljenje resornim ministarstvima i posebnim organizacijama.

Nakon dobijenih mišljenja, kako je rekao Marić, dokument će biti poslat Vladi Republike Srbije na usvajanje.

- Procena rizika od katastrofa je najvažniji strateški dokument u oblasti smanjenja rizika od katastrofa i njegovo usvajanje biće od velikog značaja za identifikaciju, određivanje nivoa i tretmana rizika od prirodnih i tehničko-tehnoloških opasnosti koje mogu ugroziti našu zemlju - rekao je Marić i dodao da je Procena koju je izradila Srbija pozitivan primer za region kako ona treba da izgleda.

Marić je rekao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova započelo i izradu Plana zaštite spasavanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
007

pre 5 godina

Uvek u pripravnosti i spremni.To je odgovornost bravo

Kristina

pre 5 godina

Treba treduzeti mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje mogu nastati usled topljenja snega.

Tresimesi1

pre 5 godina

Skoro u Srbiji nije pala ovolika količina snega,pa je za očekivati da su poplave vrlo moguće.

Miloš

pre 5 godina

Treba biti na oprezu,palo je dosta snega ove godine!

Mila

pre 5 godina

Sve ce biti kako treba.Necemo da panicimo pre vremena!

Verica

pre 5 godina

Trebamo biti uvek spremni protiv eventualnih poplava pogotovu pri kraju zime.

Marija

pre 5 godina

Predostroznost nije na odmetu i zato je bolje spreciti nego leciti.

Tina

pre 5 godina

Posto se vec kako kazu zna da je moguce doci do poplava, treba biti u pripravnosti!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija