• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

19.02.2019

08:12

RATKO MLADIĆ ŽELI DA POSETI ĆERKIN GROB! Njegova zdravstvena situacija loša!

Društvo

RATKO MLADIĆ ŽELI DA POSETI ĆERKIN GROB! Njegova zdravstvena situacija loša!

Podeli vest

Na statusnoj konferenciji pred Rezidualnim mehanizmom UN za ratne zločine u Hagu, u ponedeljak je razmatrano pitanje medicinske nege koja se pruža nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću i da li će mu biti dozvoljeno da poseti grobove svojih najbližih, prenela je RTRS

Kako se navodi u izveštaju televizije RS, Mladić je na statusnoj konferenciji upozorio Veće da za njega sat otkucava i požalio se da ne razume medicinske nalaze koje mu daju neprevedene, a još više ga zbunjuju, kako je naveo, dijagnoze u kojima piše da mu je stanje stabilno, ali i da mu je čak i izlazak na vazduh rizičan.

- Kažu da ne mogu na vazduh, i ja se slažem, ali kako onda kažu da sam dobro. Mene to zbunjuje - rekao je Mladić.

On je zatražio da mu se omogući da poseti grobove ćerke, majke i bratanca pre nego što, kako je rekao, bude kasno.

- To je sat koji otkucava. Hoću da ih žalim kako dolikuje - rekao je Mladić.

Konferencija je nakon toga zatvorena za javnost.

Ako sve bude po planu, žalbe bi trebalo da budu iznesene na jesen, a drugostepena odluka iduće godine.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milemalivuk

pre 5 godina

Nažalost generalu moze samo dragi Bog pomoći jer je u rukama onih protiv kojih se borio I od njih nemozes očekivati milost ali drzava treba pokrenuti postupke protiv ljudskog otpada koji je srpske spasioce predao u ruke neprijatelja

miroslav moric

pre 5 godina

jbg generale i oni iz tomasice kod prijedora njih cirka 600 civila zele izaci na tren ali malo morgen.grobove svojih najblizih iz opravdanog razloga ne mogu posjetiti.

Ztdr00

pre 5 godina

Monstrum ! Dali uopste mozes zaspati s toliko duša na savesti? Smece ljudsko...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17