• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

22.02.2019

22:20 >> 22:26

(VIDEO) VOJNA VELESILA! SRPSKE "ORLOVE" MODERNIZUJU STRANCI, ERBAS UZIMA NAŠE MITRALJEZE!

Društvo

(VIDEO) VOJNA VELESILA! SRPSKE "ORLOVE" MODERNIZUJU STRANCI, ERBAS UZIMA NAŠE MITRALJEZE!

Podeli vest

Svetska kompanija će uvrstiti srpsko naoružanje u svoju ponudu vazduhoplova. Premijeru će imati ove godine, na vazduhoplovnoj smotri u Buržeu

Kompanija „Erbas" zainteresovana je da paletu naoružanja koje je Srbija razvila za helikoptere H145M uvrsti u svoju ponudu i drugim kupcima svoje letelice ponudi zajedno sa srpskim naoružanjem.

Domaća pamet može sve

To bi bio još jedan uspeh našeg Vojnotehničkog instituta, koji je nosilac ovog posla, ali i srpske odbrambene industrije.

Da je na pomolu još jedan veliki posao za srpske oružare, potvrdio je u četvrtak u Abu Dabiju, gde se od 17. februara održava Sajam naoružanja "Ajdeks", pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović.

NEMAČKI LIST: EU I SAD DELE KIM, SRBIJI BI DA OTMU AUTOPUT, GAZIVODE, TREPČU I SEVERNU MITROVICU...

On je najavio i da će „Erbasov" helikopter H145M opremljen srpskim nevodećim naoružanjem biti ove godine izložen i na jednoj od najvećih evropskih vazduhoplovnih manifestacija - francuskom Buržeu.

- U toku su pregovori da, ukoliko se nakon uspešne kvalifikacije srpske verzije borbenog kompleta sve pokaže kako treba, „Erbas" bi naše naoružanje uključio u svoj portfolio.

Očekujemo da ove godine ono bude kvalifikovano i po „Erbasovim" standardima - rekao je Miloradović za domaći vazduhoplovni portal "Tango siks".

(VIDEO) BEOGRAD DOBIJA SPOMENIK U ČAST HEROJIMA SA KOŠARA: Obeležje junacima biće postavljeno do 23. juna!

U planovima domaćih stručnjaka za vojnu opremu je i osmišljavanje načina za integraciju vođenog naoružanja, poput savremenih domaćih raketa "pauk", "munja" ili projektila "255" i to ne samo na "Erbasove" letelice, već i na helikoptere Mi-17, koje će Srbija nabaviti u Rusiji.

O tome je, između ostalog, bilo reči i tokom nedavne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu.

U Ministarstvu odbrane najavljuju i skori odlazak srpskih pilota u Rusiju na obuku za helikoptere Mi-35. Letelice koje će se uskoro naći u srpskom ratnom vazduhoplovstvu trenutno se sastavljaju u ruskim zavodima i brzo će biti kompletirane i spremne za primopredaju.

MOSKVA BRUTALNA U PODRŠCI NAŠOJ ZEMLJI: REŠENJE ZA KOSOVO ĆE BITI PO ZAKONIMA SRBIJE i nikako drugačije!

- Pored Vojnotehničkog instituta danas imamo i privatne kompanije koje uspešno rade na ovakvim projektima tako da će biti moguće da na Mi-17 integrišemo srpsko vođeno naoružanje - naveo je Miloradović.

I stranci rade na ''Orlu''

Projekat modernizacije domaćeg aviona "Orao" odvija se u u dve faze, kažu u Ministarstvu odbrane.

- U toku je testiranje integracije vođenih raketa, a posle toga sledi faza modernizacije postojećih i nadogradnje pojedinih vitalnih sistema.

Ovaj deo posla biće završen u saradnji sa stranim partnerom.

SRBIJA U OPASNOSTI! HARADINAJ IMA NOVOG GAZDU, SADA JE PION LONDONA: Pale sve maske, Britanija igra prljavu igru!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Ma sve mi Srbi možemo da smislimo,samo nikako ,nešto da šiptari nestanu sa prostora KiM.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija