• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.02.2019

10:00

SAVET ZA TRANSPARENTNOST UPOZORAVA: Pojačavaju se pritisci na Ministarstvo pravde kako bi se doneo neefikasan Zakon o sprečavanju korupcije!

Društvo

SAVET ZA TRANSPARENTNOST UPOZORAVA: Pojačavaju se pritisci na Ministarstvo pravde kako bi se doneo neefikasan Zakon o sprečavanju korupcije!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost najoštrije osuđuje pritiske koje trpe funkcioneri Ministarstva pravde od strane korumpiranih pojedinaca iz domaćih i stranih institucija i organizacija, čiji je osnovni cilj izrada i donošenje neefikasnog Zakona o sprečavaju korupcije, što nije u interesu građana Srbije

Mario Spasić, generalni sekretar Transparentnosti, ovom povodom kaže:

- Državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić obznanio je činjenicu sa su on i njegova porodica u dužem vremenskom periodu izloženi pritiscima sa ciljem da se ne donese efikasan Zakon o sprečavanju korupcije, što sa gnušanjem osuđujem. Potpuno je jasno da pojedine NVO iz Srbije i nazovi nezavisne kontrolne međunarodne organizacije ne vide sopstveni interes u tome što Ministarstvo pravde ima cilj da poveća ovlašćenja Agenciji za borbu protiv korupcije, jer direktora Agencije nisu oni izabrali na brifinzima kod pojedinih ambasadora, već je direktor izabran na javnom konkursu i od strane Odbora Agencije koji je izabrala Narodna skupština - kaže Spasić i dodaje:

- Ovi korumpirani predstavnici pojedinih NVO i međunarodnih organizacija, čija smo imena prinuđeni ubrzo da saopštimo javnosti, očigledno žele lične interese da proguraju u Zakon i da nastave sa mešetarenjem. Međutim, njihov interes ne sme biti primaran, već je u fokusu interes građana Srbije. Ministarstvo pravde očigledno sistemski rešava pitanja suzbijanja korupcije, što govori u prilog i činjenici da je Ministarstvo pravde veoma posvećeno implementaciji obaveza iz Poglavlja 23. Dajemo potpunu podršku Ministarstvu pravde da se odupre pritiscima jer je to obaveza koju imperativno ima prema građanima Srbije - istakao je generalni sekretar Saveta za transparentnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 5 godina

Svaki postojeći pa i doneseni zakon mora biti efikasan i u službi naroda.Ukoliko to nije tako,narod to uvek prepozna i kao i obično narod uvek da "poslednju reč"koja se onda mnogima neće dopasti!

Sanja

pre 5 godina

NVO su ispostave stranih drzava, pokusavaju da uticu na nasu unutrasnju politiku kad u periodu 2000-2012. godine. E, pa , Srbija je danas mnogo jaca drzava.

Miki

pre 5 godina

Treba se stati na put korupciji. Ne podleci pritiscima.

Nikoletka

pre 5 godina

Srbija nikad jaca i MUP u borbi protiv korupcije.

markopetrovic

pre 5 godina

Napadi ce biti jos jaci zato sto opoziciji ne odgovara takav zakaon svi ce biti provereni

Marija

pre 5 godina

Korupcija mora da se svede na najveci moguci minimum i zato zakon treba da bude sto stroziji.

Mare

pre 5 godina

Treba raditi pametno, polako i stalozeno kako bi se doneo valjani Zakon o sprecavanju korupcije.

Mija

pre 5 godina

Nekima ne odgovara da se u Srbiji iskoreni korupcija.Zato i vrse pritisak,na ministarstvo,da se zakon,ne donese.Vlada Srbije se bori da iskoreni korupciju.Radom i trudom,se moze iskoreniti,korupcija.

crnokalac

pre 5 godina

Samo jedno pitanje - ko može sprečiti skupštinsku većinu da donese bilo kakav zakon. Čemu onda to kukumavčenje. Ili ćete predložiti, a to će se prihvatiti, nakardni zakon (da bi se "vaši" provukli) a za to ćete optužiti one koji su pritiskali....

Ivan

pre 5 godina

Ministarstvo pravde ne sme nikako da popusti i da podlegne pritisku.

Bane

pre 5 godina

Nece Vucic da dozvoli da se narod i pravda nikako ugroze!!

caca

pre 5 godina

Pravd uvek pobedi,samo treba malo vremena,i sve ce doci na svoje pravo mesto!!!!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59