• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

24.02.2019

12:22

(FOTO) MINISTAR ĐORĐEVIĆ posetio "malog heroja" Tadiju!

Društvo

(FOTO) MINISTAR ĐORĐEVIĆ posetio "malog heroja" Tadiju!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sa svojim saradnicima, posetio je malog Tadiju, koji sutra navršava mesec dana života, a koji je dva sata po rođenju, po snežnoj mećavi, sa samo jednim malim iscepanim ćebetom ostavljen u Malom Crniću, u pletenoj korpi, kraj puta

- Danas smo posetili Tadiju, malog heroja koji je ostavljen pre mesec dana, u najgorim mogućim uslovima u snegu. Preživeo je pukom srećom tako što ga je jedna meštanka Malog Crnića pronašla promrzlog i već tako reći zavejanog u snegu - rekao je ministar Đorđević.

On je dodao da je Centar za socijalni rad obavio posao na najbolji mogući način, saopštilo je resorno ministarstvo. 

- Još jednom smo pokazali građanima, da država i Centar za socijalni rad, rade svoj posao odgovorno, i planiramo da nastavimo da brinemo o svakom detetu naše zemlje. Mali Tadija se danas nalazi u sigurnim rukama, zdrav i sa osmehom na licu. Jedna tužna sudbina je pretila da se završi tragično, ali na sreću sada je sve u najboljem redu. Želim da poručim građanima da ćemo nastavitri da vodimo brigu o svim mališanima, jer deca su naš prioritet - rekao je Ðorđević.

Dragan Vulević, posebni savetnik ministra zadužen za socijalnu zaštitu, istakao je da je u konkretnoj situaciji Centar za socijalni rad Malo Crniće na nivou visoko profesionalnih standarda odradio zbrinjavanje maloletnog deteta i obezbedio mu je brigu o zdravlju, bezbednost i egzistencijalne uslove za dalji rast i razvoj.

- U narednih nekoliko meseci utvrdiće se porodično pravni status deteta i odrediti njegova dalja sudbina. Ovo je drugi slučaj napuštanja maloletnog deteta u veoma lošim okolnostima i u oba slučaja Centar za rad je odradio svoj posao u skladu sa standardima stručnog rada. Ono što je najvažnije, je da je Centar odmah odredio lično ime deci, pronašli im staratelje, upisali ih u matičnu knjigu rođenih i obezbedili im dalju zaštitu u okviru optimalnih uslova za njihov dalji rast i razvoj - istakao je Vulević.

Suzana Mišić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu, naglasila je značaj brzog i pravovremenog reagovanja u situacijama poput ove.

BEBA STARA SAMO 1 DAN OSTAVLJENA NASRED SEOSKOG PUTA! Meštanka zatekla šokantnu scenu i odmah pozvala policiju!


- Čitava procedura je urađena na veoma brz način iako u ovom Centru radi samo pet stručnih radnika. Obično budemo prozivani zbog neprijatnih situacija, nažalost o onome što se dobro završi, retko se govori. Ovo je prilika da pokažemo da u ovom teškom poslu ima situacija koje se završe na srećan način. Veoma smo zadovoljni radom ovog Centra i to je preporuka i za sve ostale kolege u sistemu socijalne zaštite da na valjan način obavljaju svoj posao, da sa entuzijazmom i profesionalnšću pristupaju problemima, koji su naš svakodnevni izazov - poručila je Mišić.

Dijana Mirković, direktor Centra za socijalni rad u Malom Crniću podsetila je da je Centar 25. januara dobio informaciju od policijske uprave da je u naselju u Malom Crniću na lokalnom putu pronađena beba.

NAPUŠTENO NOVOROĐENČE SPASENO U POSLEDNJI ČAS: Evo kako je u selu kod Požarevca U SNEGU PRONAĐENA NAPUŠTENA BEBA!


- Naš stručni tim je izašao na lice mesta, gde su već bili radnici Doma zdravlja Malo Crniće i doktorka je pregledala bebu. Nakon toga Centar za socijalni rad je kontkatirao bolnicu i dobio informaciju da je beba dečak u prvom danu života, da je opšte stanje deteta dobro i da je zdravo, kao i da je pronađeno dva sata nakon rođenja - rekla je Mirković.

Ona je dodalada će Centar za socijalni rad u skladu sa porodičnim zakonom, standardnim procedurama stručnog rada da preduzme mere iz naše nadležnosti. 

- Bebu smo 12.02. ove godine iz požarevačke bolnice zbrinuli smeštanjem u hraniteljsku porodicu. Hraniteljici smo predali dokumentaciju o detetu, obezbedili smo zdravstvenu zaštitu deteta koju hraniteljica može da koristi za lečenje deteta do dobijanja zdravstvene zaštite, napravili smo ugovor o hraniteljstvu i obezbedili smo jednokratnu novčanu pomoć za bebu - dodala je Mirkovićeva.

KAD SAM NA LIKOVNOM CRTAO KONJA, MORAO SAM... Vučić đacima u Varvarinu ispričao anegdotu koja ih je silno nasmejala




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Neka je živ i zdrav maleni Tadija. Pravi je heroj.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija