• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2019

12:47

MARIO SPASIĆ: MUP je lider u suzbijanju korupcije u Srbiji!

Društvo

MARIO SPASIĆ: MUP je lider u suzbijanju korupcije u Srbiji!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost pozitivnim ocenjuje sistemske aktivnosti koje sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u cilju suzbijanja korupcije među državnim i policijskim službenicima zaposlenima u ovom ministarstvu, kao i u cilju efikasne kontrole imovine i testiranja integriteta zaposlenih

Mario Spasić, generalni sekretar, rekao je da je MUP nesumnjivo lider u antikoruptivnim aktivnostima koje sprovodi.

STEFANOVIĆ URUČIO 128 REŠENJA O ZAPOSLENJU porodicama pripadnika MUP!

 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova nesumnjivo je lider u antikoruptivnim aktivnostima koje sprovodi i to jeste primer dobre prakse koju bi trebalo da slede i svi ostali državni organi i organizacije, agencije, tela, organi teritorijalne autonomije i lokalnih samouprava.

- Činjenica da je MUP uspostavio obavezu od 01. januara ove godine za rukovodioce i zaposlene na visokorizičnim radnim mestima da prijave imovinu i promenu svog imovnog stanja, što se evidentira u ličnom imovinskom kartonu koji je deponovan u Sektoru unutrašnje kontrole, jeste osnovni vid analize integriteta zaposlenih.

- Takođe, MUP je omogućio građanima da preko konstantno otvorene telefonske linije  011/3121-555 od 0 do 24 časa  mogu da prijave korupciju u Ministarstvu unutrašnjih poslova, gde se svi telefonski razgovori snimaju i čuvaju u skladu sa zakonom. Pohvalno je to što u toku radnog vremena inspektori razgovaraju sa građanima po njihovom pozivu,  a van radnog vremena je omogućeno građanima da ostave poruke, gde su svi podaci koje građani iznesu poverljivi i koriste se isključivo za službene potrebe.

- Pažnju rukovodstva MUP-a posebno usmeravamo i na to da u policijskom sistemu postoje zaposleni koji zloupotrebom svojih ovlašćenja fingiraju krivična dela građanima Srbije, na šta treba obratiti posebnu pažnju i svaku sumnju na tako nešto veoma ozbiljno analizirati, u čemu će pomoć pružiti i Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikoletka

pre 5 godina

Lepo je sto ima efekta u koruptivnim i kriminalnim sferama od strane Mupa jer to je nazalost veliki problem danasnjice,a Srbija ponosno vodi borbu suzbijanja

AleksMache

pre 5 godina

Svaka čast i ponosni smo na takve informacije!

Zeljko

pre 5 godina

Sve manje korupcije ima u Srbiji kad je krenula da radi ova vlada .

Goran

pre 5 godina

MUP je danas u mnogo boljem stanju nego u vreme vladavine Ds-a.

caca

pre 5 godina

U Srbiji se drasticno smanjila korupcija,zahvaljujuci vrednom i odgovornom nasem MUP-u!!!!

Tina

pre 5 godina

MUP odlucno radi svoj posao, a to se mnogo puta pokazalo otkako je ova vlada.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17