• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2019

15:31

(FOTO) POUZDAN PARTNER: Gazdinstvo Glišića i njihova proizvodnja od danas su osigurani u „Dunavu“!

Društvo

(FOTO) POUZDAN PARTNER: Gazdinstvo Glišića i njihova proizvodnja od danas su osigurani u „Dunavu“!

Podeli vest

Na gazdinstvu porodice Glišić, u selu Šume u okolini Topole, Kompanija „Dunav osiguranje” i Udruženje novinara „Agropres“ danas su održali radionicu na temu osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Akcenat je stavljen na osiguranje mlađih poljoprivrednih proizvođača i nosilaca gazdinstava...

Domaćin radionice i nosilac poljoprivrednog gazdinstva Glišića je s Kompanijom „Dunav osiguranje“, na drugoj ovogodišnjoj radionici, zaključio polisu osiguranja u vrednosti od oko 300.000 dinara, kojom će u narednih godinu dana biti osigurana njihova proizvodnja jabuka i šljiva na površini od dva hektara.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Zdravko Glišić, potpisnik polise za osiguranja voćnaka

U razgovoru s učesnicima radionice i novinarima direktor glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Kragujevcu Miloš Milosavljević rekao je da je Kompanija pouzdan partner nosiocima poljoprivrednih gazdinstava.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Glišići zaključili polisu za osiguranje poljoprivredne proizviodnje

- Naš domaćin prepoznao je potrebu za osiguranjem jer želi da mu jedina briga bude proizvodnja, a da rizik od vremenskih nepogoda preuzme osiguravajuća kuća. Mi se trudimo da budemo pouzdan i stabilan partner poljoprivrednim proizvođačima prilikom vremenskih nepogoda i da najbrže i najefikasnije procenimo štete i isplatimo odštete – rekao je Milosavljević.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Miloš Milosavljević, direktor glavne filijale „Dunav osiguranja“ u Kragujevcu 

Opština Topola ima više od 3.500 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, što je najveći broj gazdinstava na opštini u odnosu na broj stanovnika u zemlji, a osigurano je tek devet do 12 odsto. Najrasprostranjenije i za razvoj ovog kraja najvažnije kulture su voćne, pre svih šljive, potom višnje, jabuke, kruške, breskve, trešnje, kajsije i nektarine, rekao je Milosavljević.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Radionica na gazdinstvu Glišića 

Vlada Srbije odobrava subvencionisanje osiguranja useva i plodova godinama unazad za registrovana domaćinstva. Na ovom području subvencioniše se 40 odsto od ukupno plaćene premije.

Još jedna od pogodnosti je i ta što poljoprivrednici ne moraju odmah da plate ceo iznos premije, pojasnio je Milosavljević, već samo pet odsto poreza na premiju, dok ostatak mogu isplatiti kada oberu i prodaju svoje proizvode.

Visina premije na godišnjem nivou, sa uključenim subvencijama nadležnog Ministarstva za osiguranje, za jabuku po hektaru iznosi oko 100.000, a za šljivu oko 49.000 dinara. Prilikom zaključivanja polise obaveza osiguranika je da plati premiju u iznosu od samo pet odsto.

„Dunav osiguranje“ je Glišićima povodom zaključivanja polise za osiguranje primarne poljoprivredne proizvodnje darovalo polisu „čuvar kuće“, kojom se osiguravaju imovina, oprema i druge vrednosti.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Polisa čuvar kuće na dar od kompanije "Dunav osiguranje"

Topola klasifikovana u najviši razred opasnosti od grada

Područje opštine Topola spada u najviši razred opasnosti. Grad pada skoro svake godine i karakterističan je za letnje mesece; najčešće je veličine lešnika i često je praćen nevremenom, te nanosi veće štete, pogotovo na usevima i voću.

- Prošle godine gradom je pogođeno 6.500 hektara pod voćem, što je 85 odsto ukupne površine voćnjaka. Raspolažemo podatkom da je veoma mali broj zasada na ovom području osiguran. To je glavni razlog da se stalno srećemo s osiguranicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava, da razgovaramo na temu osiguranja, da ih edukujemo. Radionice su, po našem mišljenju, veoma važne za razmenu iskustava i prezentovanje prednosti i beneficija koje osiguranje i polisa osiguranja donose - istakao Miloš Milosavljević.

Proizvodnja voća sigurna samo kad je osigurana

- Poučen dosadašnjim iskustvom, došao sam na ideju da smanjim rizik od vremenskih nepogoda koliko god mogu. Po čuvenju sam izabrao kompaniju „Dunav“. U mom domaćinstvu žive četiri generacije. Više od jednog veka bavimo se voćarstvom i vinogradarstvom, obrađujemo oko 20 hektara zemlje – kaže Aleksandar Glišić.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Aleksandar Glišić 

Imamo poverenja u ovu kuću, pojašnjava Aleksandar, a i dostupni su nam i verujemo da će se saradnja razvijati na obostrano zadovoljstvo.

- Najveći rizik za poljoprivredu su vremenske neprilike. Poljoprivredna proizvodnja, budući da se odvija na otvorenom polju, zavisi od vremenskih faktora i izložena je brojnim vremenskim nepogodama i rizicima, a osiguranje je pravi način da se zaštiti. Upravo to je razlog što smo danas zaključili polisu – ističe Aleksandar Glišić.

Najstariji član ove porodice, osamdesettrogodišnji Tomislav Glišić, kaže da je ponosan na punu kuću koju ima.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Najstariji član porodice Tomislav Glišić

- Ja sam svom unuku dao imanje, video sam da je sposoban da rukuje zemljom i zato sam preveo zemlju na njega – kaže Tomislav, koji je već postao i pradeda.

I komšije i rođaci porodice Glišić danas su prisustvovali radionici na temu osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Akcenat radionice stavljen je na osiguranje mlađih poljoprivrednih proizvođača i nosilaca gazdinstava.

Komšija Milovan Glišić na današnjoj radionici imao je priliku da čuje nešto više o osiguranju poljoprivrede u „Dunavu“ i kaže da planira da uskoro osigura bar jedan deo zemlje koju poseduje.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Milovan Glišić, učesnik radionice

- Mi gajimo jagodu na dva i po hektara zemlje, pored toga gajimo i jabuke i šljive. Planiram u ovoj godini da bar deo zemljišta da osiguram – kaže Milovan.

Više od pola miliona osiguranika zaključilo polisu životnog osiguranja

Radionica u okolini Topole bila je prilika i za predstavljanje usluga životnih osiguranja Kompanije „Dunav“. Iz godine u godinu portfelj životnih osiguranja kontinuirano raste, i u ovom trenutku kompanija je na četvrtoj poziciji na tržištu s visoko postavljenim prodajnim ciljevima, sa više od pola miliona osiguranika, što kroz vidove ličnih, individualnih što kolektivnih osiguranja.

- Vrlo često smo spremni da svoj novac uložimo u neke druge vrednosti, ili njihovu zaštitu, a zaštita ljudskog života je neprikosnovena i treba uvek da bude na prvom mestu. Upravo osećaj odgovornosti prema sopstvenom životu i prema svojoj porodici rađa potrebu da preduzmemo sve potrebne korake kako bismo se zaštitili od nepredviđenih, a mogućih događaja, da stvorimo lične fondove koji će našem potomstvu omogućiti da donese vrlo značajne životne odluke ili nama da stvorimo osećaj finansijske sigurnosti - istakla je u predstavljanju ove vrste osiguranja učesnicima radionice Slavica Ostojić, šef Službe za prodaju životnih osiguranja u GFO Kragujevac.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Četiri generacije Glišića 

Životno osiguranje može da ponudi izuzetno kvalitetne usluge sa ciljem da pomogne kad je najpotrebnije. U ponudi kompanije je nekoliko usluga: osiguranje „moj život“, koje je najčešći vid osiguranja, stipendijsko osiguranje kojim možemo našoj deci omogućiti adekvatno školovanje, riziko-osiguranje života – posebno osiguranje koje pokriva samo rizik od smrti, kolektivno osiguranje penzionera, gde obezbeđujemo visok nivo zaštite i finansijskog pokrića uz nisku premiju osiguranja, kolektivno osiguranje zaposlenih za slučaj smrti koje je namenjeno poslodavcima koji ozbiljno i odgovorno razmišljaju o neprijatnim posledicama koje mogu zadesiti porodicu zaposlenog u slučaju njegove smrti.

Foto: Promo/Dunav osiguranje

Prolećni radovi u vinogradu

Osiguranici su često u zabludi da je za polisa ŽO potrebno mnogo novca i ne razmišljaju o posledicama koje odlaganje njenog zaključenja može da donese. U trenutku kada sebi budemo mogli da priuštimo osiguranje, možda će nastupiti okolnosti gde sklapanje polise ŽO više nije izvodljivo, ili barem nije više tako povoljno, a novac je u međuvremenu sigurno potrošen na manje značajne stvari. Zato ne treba odlagati donošenje tako važne odluke jer zaključenjem ŽO dobijamo mnogo više od samog osiguranja – ulažemo u budućnost, štedimo za sebe i drage osobe.

Svaka polisa je jedinstvena, kreirana na osnovu osiguranikovih želja, potreba i mogućnosti. Svojim osiguranicima profesionalci „Dunav osiguranja“ uvek stoje na raspolaganju, u svakom trenutku mogu da se obrate kompaniji u svim gradovima jer su prisutni i zastupljeni u celoj zemlji.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 5 godina

sve je tacno to za broj gazdinstava u opstini topola i dobro je da mladi hoce a i umeju da se bave vocarstvom ali isto tako je tacno da opstina topola kao prvorazredna poljoprivredna opstina uopste nema svoj agrarni budzet .pa skoro uopste ne subvencionise poljoprivredniuke .to je sramota .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka
opravdano odsustvo?!

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka

Suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niške tekstilne firme „Niteks“, odloženo je danas pošto je okrivljeni posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. Nastavak suđenja zakazan je za 4. jul.

18.04.2024

14:32

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija