• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

04.03.2019

09:51

NOVI NAPAD STAFORDA U ŠAPCU! Videla sam kako pas juri ka mojoj ćerkici, ona je od straha PALA SA ROLERA, TRI MLADIĆA NISU MOGLA DA GA SAVLADAJU!

Društvo

NOVI NAPAD STAFORDA U ŠAPCU! Videla sam kako pas juri ka mojoj ćerkici, ona je od straha PALA SA ROLERA, TRI MLADIĆA NISU MOGLA DA GA SAVLADAJU!

Podeli vest

Posle vesti da je staford ubio ženu u Pančevu, jedna mama iz Šapca izrazila je strah da bi slična situacija mogla da se svakog trena odigra i u njenom gradu. Ona je putem lokalnog medija ispričala svojim sugrađanima šta se njoj desilo juče na glavnom trgu, prepunom dece, gde je nekoliko mladića šetalo psa bez povoca.

- Kada smo stigle, prvo sto mi je zapalo za oko bila su tri mlađa momka, koja su se igrala sa stafordom bez povoca ispred kafića. Sela sam na klupicu i u sekundi vidim kako staford juri prema mom detetu, ona od straha pada sa rolera, on prolazi pored nje, kako bi ščepao od nekog dečaka loptu. Vlasnik psa i njegovi drugovi nisu psu mogli nekoliko minuta da isčupaju loptu iz usta. Naravno, za sve to vreme dečak je istraumiran i plače, a moja ćerka preplašena.

Kada su konačno njih trojica savladali psa i stavili mu povodac, sklonili su ga. Konobar iz tog kafica im je pomogao, kao i devojka koja je tu sedela. Ona je prišla kasnije dečaku sa pričom kako će kupiti novu loptu. Pozvala sam komunalnu policiju, ali konobar koji je pomogao da sklone psa kaže ne zna ko je taj momak. Ne zna je l? Pa dobro.... Pitam se šta bi bilo da je dohvatio neko dete umesto lopte, kako bi ga odvojili od deteta, kada su jedva od lopte?

STAFORD IŠČUPAO RADOJKI GRKLJAN PRED OČIMA ZAOVE! Sin jecao u dvorištu, posle OCA I BRATA, OSTAO JE I BEZ MAJKE!

Ovim putem želim da apelujem na te neodgovorne vlasnike kerova i poručim da, ako već žele ljubimca, nemaju pravo da ugrožavaju druge. Kao i to da ću ovu situaciju isterati do kraja, jer ovi neodgovorni momci treba da odgovaraju zbog svog ponašanja.

Zaboravih da kažem još nešto - nijednog trenutka nisu prišli deci da vide jesu li O.K. ili da kažu "izvini". Šta je to, kuče se malo poigralo i nikom ništa! - ispričala je ona, a podelile su "Šabačke vesti".

PAS NE SME BITI BEZ POVOCA I KORPE

Ovaj portal podsetio je sugrađane na pravila koja, po Službenom listu opštine Šabac, vlasnici pasa moraju da poštuju:

Držalac psa može da izvodi psa, van zatvorenog prostora, samo na kratkom povodniku koji ne može biti duži od 2 (dva) metra i sa zaštitnom korpom na njušci. Bez zaštitne korpe mogu se izvoditi i sa odgovarajućim povodnikom samo minijaturni i mali psi visina (do grebena) do 40 centimetara, kao i štenad do 4 meseca starosti.

Psi se mogu izvoditi u parkove i kretati istim na obeleženim delovima i na način predviđen članom 10. ove Odluke, a slobodno se mogu kretati (bez povodnika) samo na određenim javnim, odnosno zelenim površinama koje su posebno određene i obeležene.

HOROR U BEOGRADSKOM PREDGRAĐU! Pas napao devojčicu i ujedao je, KIDISAO I DALJE NA DETE DOK SU ZVALI HITNU, JEDVA SU GA SAVLADALI!

Foto: Pinterest

Bez zaštitne korpe na njušci i bez povodnika, ali pod neposrednom kontrolom držaoca psa, mogu da se kreću lovački psi za vreme lova, kao i psi za vreme čuvanja stoke.

Ukoliko pas, prilikom izvođenja i kretanja, zagadi javne površine držalac je dužan da ih bez odlaganja očisti. Ukoliko pas ili mačka, pri izvođenju iz stana, zgrade zajedničko stepenište ili druge zajedničke prostorije, držalac je dužan da zagađenu površinu očisti i opere, a po potrebi i dezinfikuje.

Psi rase pitbul terijer i rase nastale ukrštanjem sa pitbul terijerom ne mogu se držati ni kretati na teritoriji opštine Šabac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
terier

pre 5 godina

Zakonom odmah zabraniti ovu vrstu pasa da postoji u Srbiji.

pera

pre 5 godina

Pas ne sme biti bez korpe. Pa sta radi komunalna policija? Po dvojica u svaki park i setalista pa debelo kaznjavaj. Nego oni ne smeju da idu. Hrabri su samo da hapse babe po pijacama.

sima

pre 5 godina

Hvala Informeru za skretanje pažnje nadležnima na ovu problematiku. Krajnje je vreme da policija počne da se bavi svojim poslom umesto što "patrolira" po kafićima.

Avram

pre 5 godina

U parku Sumarice u Kragujevcu mnogo pasa seta bez povodnika a bez korpe su svi.Nikada nisam video da neka inspekcija vrsi kontrolu primene propisa o setanju pasa na otvorenom prostoru.

Dragi

pre 5 godina

Predlažem spasonosno rešenje: svako da nosi pištolj u džepu i kad te napadne pas, ti ga lepo ubiješ i mirna Bosna. Kao u Americi. Drugo rešenje ne postoji.

Čarapan

pre 5 godina

E novinari novinari pa zar pas nije uzeo loptu kako rekoste a vi u naslovu drugo.Znam da vi odmah kažete moglo je biti dete pa mogao je i sv.Rajko ali vi zbog tiraža ste vidoviti.

Izbori 2024

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija