• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.03.2019

19:38

RUKOVODSTVO REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA: Sprema se BLOKADA RADA niškog katastra

Društvo

RUKOVODSTVO REPUBLIČKOG GEODETSKOG ZAVODA: Sprema se BLOKADA RADA niškog katastra

Podeli vest

Rukovodstvo Republičkog geodetskog zavoda ima informaciju da je u toku opstrukcija procedure za obračun visine primanja zaposlenih u katastru u Nišu kako bi se sutra, na dan isplate zarada, blokirao rad niškog katastra

Opstrukcija se vrši po nalogu vođe sindikata JOS u Nišu Mirjane Jovanović zvane „Mima“ koja je osuđena na 8 meseci zatvora za krivično delo nesavestan rad u službi i to po sporazumu o priznanju krivičnog dela. Po pravnosnažnosti presude Mirjana Jovanović se suočava sa otkazom, te zbog sopstvenih interesa, vrši pritisak na svoje kolege da ne potpišu izjave saglasnosti za prekovremeni rad na osnovu kojih im se obračunava zarada. Cilj je da se na veštački način izazove blokada službe katastra u Nišu.

Mirjana Jovanović se verovatno nada da će na taj način i pod pritiskom štrajka uspeti da sačuva svoje radno mesto,  s obzirom da je u toku drugostepeni postupak po njenoj žalbi na prvostepenu odluku kojom joj, po sili Zakona, prestaje radni odnos.

Rukovodstvo u potpunosti poštuje odredbe Sporazuma o prekidu štrajka koje se odnose na način i visinu isplate zarada.

Tekst Sporazuma, koji je potpisao predstavnik Vlade, dostavili su članovi Štrajkačkog odbora.

Predstavnici Vlade i RGZ-a nisu uticali na tekst Sporazuma, već je on dostavljen kao gotov dokument čije odredbe ne mogu biti predmet polemike - pred Vladu je donet po sistemu „uzmi ili ostavi“. Značajno je pitanje ko je autor teksta Sporazuma s obzirom na to da sindikati nikako nisu zadovoljni primenom njegovih odredbi.

Da li je tekst Sporazuma namerno takav da stvara mogućnost za pokretanje novih tenzija?
Ko bi od toga imao korist?

Rukovodstvo RGZ-a zalaže se za obračun zarada prema učinku i znanju, za nultu toleranciju na rad pod dejstvom alkohola i za borbu protiv korupcije.

Sigurni smo da su upravo ta zalaganja rukovodstva jedan od bitnih razloga zbog kojih sindikalni lideri, koji uglavnom niti rade, niti pokazuju znanje na poslu, pozivaju na promenu rukovodstva.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kalimero

pre 5 godina

Nešto tu nije istinito ... Ako je ta Mirjana Jovanović osuđena na 8 meseci zatvora "po sporazumu o priznanju krivice" onda ona nema prvo na žalbe niti drugostepeni postupak jer je institut sporazuma krivice upravo zato i uveden, da se ubrza dobijanje pravosnažne presude i skraćivanje postupka.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija