• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K.P.- M.M.

04.03.2019

23:15

SKANDAL! NADLEŽNI RASKRINKALI VELIKU MULJAŽU U SAOBRAĆAJNOM INSTITUTU! Direktor CIP-a uhapšen  zbog mita od 20.000 evra!

Društvo

SKANDAL! NADLEŽNI RASKRINKALI VELIKU MULJAŽU U SAOBRAĆAJNOM INSTITUTU! Direktor CIP-a uhapšen zbog mita od 20.000 evra!

Podeli vest

Zamenik direktora Saobraćajnog instituta CIP Vidosav Stevanović i još dvojica zaposlenih u CIP-u uhapšeni su zbog primanja mita od 20.000 evra!

Prema navodima iz istrage, Stevanović se tereti da je sa saradnicima uzeo novac od vlasnika preduzeća "Vodogradnja" M.M. iz Vranja kako bi mu obezbedili da njegova firma dobije posao podizvođača radova na izgradnji stanova za pripadnike bezbednosti.

Pored njih, uhapšen je i O.M. iz Beograda, direktor ogranka turske firme "Tašjapi", koja je glavni izvođač radova. 

Šokiran sam

Foto: InformerDN

Šokiran sam i ne znam kako su mislili da njihova mućka uspe jer CIP redovno obavlja nadzore 
Milutin Ignjatović, generalni direktor CIP-a 

Reč je o projektu izgradnje jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i BIA, koji je početkom februara započet u Vranju. Ugovor sa izvođačem radova, turskom firmom "Tašjapi" potpisan je još 19. decembra 2018, kada je i odlučeno da Saobraćajni institut CIP obavlja poslove nadzora na gradilištima. 

Međutim, predstavnici CIP-a i "Vodogradnje" pokušali su da prevarom dođu do lične zarade, u čemu su osujećeni zahvaljujući akciji Višeg javnog tužilaštva u Nišu, odeljenja UKP  za borbu protiv korupcije i BIA. 

- Zbog primanja mita uhapšeni su zamenik generalnog direktora CIP-a Vidosav Stevanović, dva tehničara iz ovog instituta N.R. i M.K., kao i direktor ogranka turske firme "Tašjapi" O.M. iz Beograda. Zbog trgovine uticajem i davanjem mita uhapšen je vlasnik preduzeća "Vodogradnja" iz Vranja M.M. Naime, Stevanović i njegovi saradnici zahtevali su od vlasnika preduzeća "Vodogradnja" 20.000 evra kako bi njegovu firmu postavili za podizvođača u obavljanju zemljanih radova i snabdevanju betonom, ali i da bi potplatili druga lica iz CIP-a koja vrše nadzor radova na terenu kako ne bi otkrila eventualne propuste u kvalitetu betona i izvedenih radova. "Tašjapi" je zatim zaključio ugovor sa "Vodogradnjom", iako je drugo preduzeće dalo povoljniju ponudu za snabdevanje betonom. M.M. je krajem februara predao osumnjičenom N.R. 10.000 evra, a novac je pronađen prilikom pretresa njegovih ličnih stvari - napominje se u istrazi.

Preti mu višegodišnji zatvor

Foto: InformerDN

Uhapšenom zameniku direktora CIP-a Vidosavu Stevanoviću zbog krivičnog dela trgovine uticajem preti kazna od dve do deset godina zatvora.
Naime, prema članu 366. Krivičnog zakona Srbije, trgovina uticajem" spada u teže krivično delo, pogotovo ako je počinilac za to primio i novčanu nadoknadu kao što je to slučaj sa Stevanovićem. 
- Ko koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljeni uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina. A ako je za to posredovanje zahtevan ili primljen poklon ili kakva druga korist, kazniće se od dve do deset godina zatvora, a poklon i imovinska korist mu će se oduzeti - piše u Krivičnom zakonu.

Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović šokiran je zbog hapšenja svog zamenika i ističe da institut na čijem je čelu nema veze sa ovim.

- Šokiran sam da je Stevanović uzimao mito! Pre dva ili tri meseca postavio sam ga za svog zamenika jer sam verovao da je vredan dečko, koji veoma brzo razmišlja. Ne znam kako su mislili da njihova mućka uspe jer CIP redovno vrši nadzore i nikada se nije desilo ovako nešto. Izvođač radova, turska firma "Tašjapi" zadužena je za odabir firme koja je trebalo da obavi zemljane radove i snabdevanje betonom, mi sa tim nemamo ništa - rekao je Ignjatović.

UHAPŠENI DIREKTOR CIP I ČETIRI GRAĐEVINCA: Hteli da se okoriste NA IZGRADNJI JEFTINIH STANOVA za vojsku i policiju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pinokio

pre 5 godina

Pročešljati i dosadašnja zaposlenja ovog pomoćnika direktora - ako je taj postavljen pre 3 meseca i istog časa krenuo u akciju nije teško zaključiti da ima iskustva u tim stvarima i da mu ovo nije prva akcija. Stvarno brzo razmišlja, nije gubio vreme da se fotelja zagreje.

SS

pre 5 godina

Pa ceo aistem,zakon poslovanja i sve ostalo uz to, je napravljeno da se rade sve veće muljaže,ucenjivanja,krađe.Ovako nekad nije bilo jer sad i za kupovinu toalet papira ima tobože neki tender koji je samo na papiru,a posao dobija ko više podmiti i da novca bahatim gazdama,političarima itd.

Svetlana

pre 5 godina

Primetih nesto strasno u ovom tekstu...Objavili ste sliku coveka i ime i prezime iako covek nije osudjen niti je bilo sta dokazano...A inicijale covek koji je novac uzeo..Mislite li nekada na porodice ljudi o kojima objavljujete tekstove., kako je njima...Pitate li se nakada sta cete preduzeti u slucaju da covek iz pritvora izadje bez optuznice (mozda dokaza nema)..Da li cete mu u tom slucaju objaviti javno izvinjenje sa slikom iste velicine, na primer....Na zalost novinarstvo je palo na najnize grane.

Sanja

pre 5 godina

Zasto ne kazete ko je Nemanja R i ciji je on sestric. Zasto su objavljena imena samo jednog coveka a ne i ostalih. Je to zato sto je ovaj Ujka veliki coek sa puno zasluga i pretendent za aleju zasluznih ili nesto drugo.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija