• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/telegraf

05.03.2019

23:41

DRAGANA JE NAJBOLJA RAZREDNA SVIH VREMENA: Kada se činilo da nema nade, pokrenula je akciju kako bi celo odeljenje putovalo na matursku ekskurziju!

Društvo

DRAGANA JE NAJBOLJA RAZREDNA SVIH VREMENA: Kada se činilo da nema nade, pokrenula je akciju kako bi celo odeljenje putovalo na matursku ekskurziju!

Podeli vest

- Jedan gratis koji dobijamo od agencije nam nije dovoljan da rešimo problem. Zato smo odlučili da do juna sami zaradimo novac nudeći čitavu paletu usluga - napisala je

Da sve možemo ako se udružimo i imamo volju, najbolje pokazuje ideja o humanitarnoj akciji odeljenja treće godine Desete beogradske gimnazije. Naime, oni su, na čelu sa svojim razrednom starešinom Draganom Mošek, došli do fenomenalnog načina da zarade novac, kojim bi bila plaćena maturska ekskurzija učenicima koji iz finansijskih razloga nisu u mogućnosti da krenu sa ostatkom odeljenja.

Dragana je na svom Fejsbuk profilu podelila status koji je za samo nekoliko sati skupio skoro 2000 lajkova. Nije očekivala da će se toliko ljudi javiti da im pomogne, a njena ideja je bila krajnje kreativna, produktivna i zasnovana na principu da se za to putovanje zaradi, a ne da se skupe donacije.

"Jedan gratis koji dobijamo od agencije nam nije dovoljan da rešimo problem. Zato smo odlučili da do juna sami zaradimo novac nudeći čitavu paletu usluga! :)

Pazite sad:

1. Ako radite u velikim poslovnim zgradama u blizini Ušća, GTZ-a i Sava Centra, a potreban vam je potrčko koji bi doneo klopu ili kafu, otišao u poštu itd. imamo 32 volontera.

2. Ako su vašim firmama potrebni fizikalci za rad vikendom, imamo 13 sedamnaestogodišnjih rmpalija.

3. Ako vam je u večernjim satima potreban babysitting za vaša čeda, na raspolaganju vam je 19 savesnih, vrednih i veselih devojčica.

4. Ako je vašoj deci potrebna pomoć u savlađivanju gradiva u osnovnim školama, nudimo časove matematike, srpskog, fizike, hemije, engleskog i nemačkog jezika na teritoriji Novog Beograda. (preporuka razrednog starešine: imamo štrebera za svaku materiju - srednja ocena odeljenja 4,23). ?

5. Ako slavite rođendan ili vam je potreban ketering u vidu svih vrsta kolača, torti, kiflica, knedli, galeta, sendviča i salatica, u pripravnosti pored dece imamo i jednu razrednu i preko 30 mama i baka, tako da garantujemo da ne postoji gastronomska želja koju nismo u mogućnosti da ostvarimo.

6. Ako ste raspoloženi za degustaciju, pozovite nas da vam jedan dan donesemo domaće kolače, kafu i čajeve u kancelarije. Bićete oduševljeni!

Ako imate još neki poslić koji bi za vas ili vašu kompaniju mogao da odradi jedan gimnazijalac ili gimnazijalka ili par njih, javite se! :) I delite dalje!", napisala je.

 

 

 

Pozvali smo Draganu, kako bismo je pitali kako se rodila ova zamisao, kao i ko je predložio ove posliće.

- Za sada ne bih ništa detaljnije komentarisala, jer sutra bi naša škola trebalo da odobri ovu humanitarnu akciju. Ne bih volela da ispadne da eksploatišemo decu. Ideja je bila moja, da zajedničkim snagama, u vanastavnim aktivnostima skupimo novac za decu čiji roditelji nisu u mogućnosti da priušte to putovanje i džeparac. A onda su đaci predlagali kakve bi to poslove oni mogli da obavljaju - kaže Dragana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 5 godina

Ja razgovaram sa sedmacima koji još sada smatraju da ne misle na gimnazije JER KADA JE ZAVRŠE NISU NIŠTA!Moraju na fakultet a koji retko ko završi.Zato su kafići i pekare pune gimnazijalaca.Da se ja pitam sutradan bih promenio namenu gimnazija.Da iz nje posle četiri godine izađe sposoban mlad čovek za posao a ne kao sada da uče od svega po malo a u stvarnosti ništa ne znaju.DA PRESTANE POMODARSTVO DA JE NIVO BITI GIMNAZIJALAC!Uporediti đaka iz mašinske tehničke škole na mašinskom fakultetu i gimnazijalca?Celo vreme dosađuje mašincu da mu ovo ili ono objasni jer to u gimnaziji je ovlaš učio.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija