• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

06.03.2019

22:17

DIREKTOR SKINUO UČENIKU MAJICU SA LIKOM GAVRILA PRINCIPA! Nezapamćen skandal u OŠ "Nikola Tesla" u Rakovici!

Društvo

DIREKTOR SKINUO UČENIKU MAJICU SA LIKOM GAVRILA PRINCIPA! Nezapamćen skandal u OŠ "Nikola Tesla" u Rakovici!

Podeli vest

Stanislav Stevuljević, direktor OŠ "Nikola Tesla", prošlog petka naterao učenika osmog razreda da skine majicu sa likom Gavrila Principa, a petorici njegovih drugova skinuo majice sa porukom "Dogodine u Prizrenu". Pitao sam ga što mu smeta Princip, rekao je da je to majmun koji je započeo Prvi svetski rat, ispričao učenik

Nezapamćen skandal dogodio se prošlog petka u OŠ "Nikola Tesla" u beogradskoj opštini Rakovica! Direktor škole Stanislav Stevuljević naterao je učenika osmog razreda da skine majicu sa likom Gavrila Principa, dok je petorici njegovih drugova naredio da svuku majice sa porukom "Dogodine u Prizrenu"!

Foto: Informer

Kada je učenik pitao direktora zašto mu smeta Princip, ovaj je srpskog heroja i velikana nazvao "majmunom koji je izazvao Prvi svetski rat"?! Rekao je da ta majica predstavlja "neprimerenu političku provokaciju", iako ime Gavrila Principa nosi više od deset ulica i škola širom Srbije, a podignut mu je i spomenik u centru Beograda.

Ministarstvo prosvete mora da smeni direktora

Na pitanje Informera da li direktor koji Gavrila Principa, priznatog nacionalnog heroja i važnu istorijsku ličnost, smatra "provokacijom" treba i dalje da ostane na čelu jedne osnovne škole, ministar prosvete Mladen Šarčević odgovara:
- Nošenje garderobe sa raznim natpisima i obeležjima, bilo navijačkim, istorijskim, provokativnim, jeste u školama zabranjeno i to pravilo važi za sve. Ali isto tako je zabranjeno i da se zaposleni u školama ponašaju nepedagoški i da prema učenicima, čak i kada se javi problem, ne postupaju najbolje što mogu. Ako su zaista deca skinuta, to je za svaku osudu i to se tako ne može raditi. Direktor je trebalo da zadrži decu i da o tome obavesti roditelje. U svakom slučaju, mi ćemo ispitati ovaj slučaj.

Bahatost i uvrede

Marko Ivanović (42), otac dečaka koji je nosio majicu sa likom Gavrila Principa, ogorčen je na ponašanje direktora koji je maltretirao njegovo dete i drugare i javno ih ponizio.

- Do ovog incidenta je došlo u petak, kada se moj sin sa još petoro drugara slikao za vreme velikog odmora, između drugog i trećeg časa. On je imao majicu sa likom Gavrila Principa, dok su njegovi drugari nosili majice sa natpisom "Dogodine u Prizrenu", što je naziv pesme "Beogradskog sindikata". Neko od nastavnika ih je verovatno prijavio, i za vreme trećeg časa, dok su imali nemački jezik, ušao je direktor i pozvao ih na razgovor - kaže Ivanović, koji je zamolio da ne objavljujemo ime njegovog sina.

Prema njegovim rečima, u kancelariji su dečake, pored direktora Stanislava Stevuljevića, dočekali pedagog, psiholog i razredni starešina.

Foto: Informer

 

- Dečacima je zamereno što nose majice sa obeležjima i što se slikaju, jer je to u školi strogo zabranjeno, pa na taj način navodno pozivaju na nasilje i nacionalnu provokaciju. Međutim, kada mu je moj sin rekao da je Gavrilo Princip srpski heroj i da to nije nikakva provokacija, jer ne vidi ništa loše što je obukao tu majicu, on mu je odbrusio: "On je jedan majmun koji je započeo Prvi svetski rat!" - opisuje Ivanović detalje događaja koje mu je preneo sin.

Kako tvrdi ovaj roditelj, direktor Stevuljević je nastavio da maltretira dečake i pošto su skinuli majice.

- Deca su pokušavala da mu objasne da nisu imala loše namere, a direktor ih je, verovali ili ne, poslao u toalet da skinu majice i da mu ih predaju. Rekao je da će im biti vraćene nakon završenih časova! Morali su to da urade jer nisu imali drugog izbora, a samo pukom srećom tog dana su imali fizičko, pa su imali šta da obuku!

Princip u Srbiji ima spomenike, ulice, škole....

Foto: Informer

Koliko je Gavrilo Princip značajan za srpsku istoriju, pokazuje podatak da se po njemu zovu mnoge ulice u Srbiji. Na dve beogradske opštine, Savskom vencu i Zemunu, ali i u Nišu, Novom Sadu, Kruševcu, Sremskoj Kamenici, Leskovcu, Šapcu, Čačku i Kraljevu postoje ulice Gavrila Principa. U Zemunu jedna osnovna škola nosi njegovo ime, a 2015. godine u centru prestonice, u Finansijskom parku, podignut mu je spomenik.
U aprilu 2018. godine navršeno je 100 godina od smrti Gavrila Principa. Tom prilikom ministar rada Zoran Đorđević istakao je sledeće:
- Na današnji dan 1918. godine u austrougarskom zatvoru umro je Gavrilo Princip, srpski patriota i jugoslovenski idealista koji je izvršio atentat na Franca Ferdinanda. Gavrila Principa građani Srbije s ponosom se sećaju kao prvog tragičnog junaka čiji je život ugrađen u principe na kojima počiva današnja, demokratska i civilizovana Evropa.

Pobrisao im slike?!

Ivanović tvrdi da se direktor ni tada nije zaustavio, već je tražio od učenika da obrišu iz telefona sve fotografije sa "spornim" majicama.

- Oduzeo im je mobilne telefone i tražio da se slike obrišu kako ne bi osvanule na društvenim mrežama. Kada su kolege pitale da li treba obavestiti roditelje o ovom incidentu, rekao je: "Nema potrebe da se roditelji zovu, iako su ovi učenici zaslužili nulu iz vladanja!" Pošto mi je sin ispričao šta se dogodilo, tražio sam razgovor sa direktorom, ali mi je on rekao da sa mnom nema šta da razgovara - kaže Marko Ivanović.
 

Direktor Stevuljević: Nisi patriota ako nosiš majice

Foto: Informer

Direktor Osnovne škole "Nikola Tesla" u Rakovici Stanislav Stevuljević potvrdio je za Informer da je u petak za vreme nastave došlo do ovog incidenta i da je učenicima zaplenio majice sa porukama. Međutim, demantuje da je za Gavrila Principa rekao da je majmun.

- Tačno je da sam nakon velikog odmora pozvao šestoricu učenika osmog razreda na razgovor i ovog sedmog što ih je slikao, jer je nošenje majica sa bilo kakvim obeležjima, kao i fotografisanje u školskom dvorištu, strogo zabranjeno. To je pozivanje na nasilje, na nacionalnu provokaciju, i posle kada dođe do nasilja među učenicima, bude kasno. Ovo čak nije ni patriotizam, na šta su se đaci vadili, jer nisi patriota samo ako nosiš majicu sa nekom porukom - naglašava Stevuljević.

Na naše pitanje zašto je učenike dodatno maltretirao i zašto je Gavrila Principa, srpskog heroja, nazvao majmunom, on odgovara:

- Ovo je van svake pameti! Kao prvo deca nisu bila gola, imali su svoju garderobu, a majice su poneli samo za slikanje. A kao drugo, takve uvrede nisu deo mog rečnika, pogotovo ne za istorijske ličnosti - objasnio je direktor škole.

UŽAS, 45 ODSTO UČENIKA U SRBIJI PATI OD DEPRESIJE: Prema istraživanju Ministarstva omladine i sporta, 17.500 SREDNJOŠKOLACA RAZMIŠLJA O SAMOUBISTVU?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vuke

pre 5 godina

Ovo je sramota za Srbiju, ovog direktora treba pothitno smeniti. Nemoguce da drzava ne reaguje na ovakvu anti Srpsku provokaciju.

Denny

pre 5 godina

Pravila ponašanja dece u školama se moraju poštovati, jer ćemo tako imati napredno društvo, ali i nastavnici , pedagozi i psiholozi moraju poštovati prava dece ili njihovih roditelja ( odgovornih za tu istu decu ) . Konkretno u ovom slučaju, PODRŽAVAM decu , i treba da nose ove majice !!!

petar

pre 5 godina

Površan pogled na facu direktora kazuje da je reč o neokomunisti i antisrbinu, kome je nekada partijski sekretar rekao da je opasno biti Srbin, jer takvo osećanje vređa druge narode. Nažalost, na takvim i sličnim matricama stasale su generacije u Srbiji. Veći dio njih se nalaze na odgovornim državnim funkcijama, gdje nastavljaju širiti antisrpstvo i sputavati patriotska osećanja građana. Voleti svoj narod, ne znači mrziti druge. On i njemu slični su učeni da mržnjom prema sopstvenom narodu, ugađaju drugima i dodvoravaju im se . Jad i beda.

Maki

pre 5 godina

Direktor je dobro postupio, samo nije umeo da obrazlozi. Deca u osnovnoj skoli ne treba da se bave politikom. I jos... Uciti decu toleranciji, a ne da podrzavaju ekstremiste koji izazivaju ratove. Malo vise pameti i suzdrzavanja Srbima bi dobro doslo. I da nauce neke lekcije iz istorije, istorija se izucava da bi naredne generacije bile pametnije, a ne kao Gavrilo Princip! Koliko je srpskih zrtava bilo u 1.svetskom ratu da mi kazu svi koji nose Principovu sliku!

Gavrilo Princip

pre 5 godina

Ja se hrvatima divim, velicaju ustastvo i ne daju na svoje. A kod nas u Srbiji vladaju petokolonasi.

Sledeći je ko

pre 5 godina

Следећи су Косовски јунаци или Солунски борци или Карађорђе или кога одреди овај ,,генијалац - капиталац" са главом за 4 ноге. Сад да су родитељи паметни у школу би дошли СВИ ђаци са ликом Принципа.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

sudeci po fizionomiji ovaj je direktor skole uhvacen pre dve godine u nekoj planinskoj zabiti i doveden u prestonicu da bude to sto jeste . avaj covek se uziveo u svoju ulogu pa je postao veci papa od pape u neizrecivoj zelji da se primili gospodaru . jadno je nasta je spalo nase skolstvo .

vasa

pre 5 godina

Cisto za tvoju informaciju. Ovaj covek je direktor skole sigurno nekih desetak godina i vise. I za razliku od mnogih, uredio je skolu. To sto ti na osnovu necijeg fizickog izgleda zakljucujes ko je i odakle je govori vise o tebi. Mozes sa necijim misljenjem ili postupkom da se slazes ili ne slazes, ali nazivati nekoga zbog toga nekim imenima i u uporedjivati ga sa nekim govori samo o tebi. Tako da iskren savet, pre nego nesto napises razmisli o tome.

Saradžogla

pre 5 godina

Alo ,,neprskani,, da ti odeš u tvoju Bosnu i tamo pišeš gluposti?Pišeš azbukom prokletih i ružnih engleza a totalno si nepismen?Nemaš ti veze sa nama pravim šumadincima i da pročitaš moj komentar gde o gavrilu pišem istinu jer je on najgori srbin za sva vremena.Njegov kukavički čin nepotrebnog ubistva prvo Sofije pa Ferdinanda ostavio je siročićima njiha tri deteta a zbog izazvanog Prvog svetskog rata postadalo je smrtno gotovo MILION i 300 hiljada naroda Srbije!

vladimir_bgd

pre 5 godina

E moj direktore, zato nam je ovako kako jeste, niste nista naucili za svog zivota.Reci cu Vam samo jedno, mislim da ce biti dovoljno da shvatite. - Vodite decu u buducnost,naucivsi ih da cene proslost. (DOSTOJEVSKI).

Ja

pre 5 godina

Mislim da direktoru treba objasniti ko je Gavrilo Princip

Stepa

pre 5 godina

Gospodine direktore, vi pozivate na nasilje i anarhiju. Ako ste protiv srpskih heroja i podrzavate okupaciju nase teritorije onda se zna koga podrzavate. Stoga vam nije vise mesto u obrazovnom sistemu ove drzave. Mozete da idete kod Tacija ili Kitanovicke i da od njih trazite posao. Sigurans am da ce vas oberucke prihvatiti

miladin

pre 5 godina

da je u pitanju zikica spanac ne bi mu smetalo

Grigorije M Milicevic Micko

pre 5 godina

Znate li poreklo prezimena Stevuljević? Istočna Srbija, takozvana Vlaška krajina. To nisu Srbi nego posrbljeni Vlasi ili Arumuni (ne Rumuni nego Arumuni). Taj gospodin direktor nema nikakvog razloga da uvažava delo Gavrila Principa. Naravno da je tako postupio kad mu srpstvo ništa ne znači.

Nesa

pre 5 godina

Donekle se slazem da se trebaju ucenici upristojiti, ali da direktor dozvoli da toliko nisko padne, to vec ne razumem. Ulaziti u konflikt sa ucenicima, je van pameti. Razumno bi bilo da slucaj dokumentuje, opomene, pozove roditelje i zahteva od njih da decu ako treba uljude. Ovako je vaspitna komponenta slucaja potpuno iskljucena. Razlog vise je sto ucenicima treba sem vaspitnog razvijati i patriotski duh, a ovakvim slucajevima se to sigurno ne radi. Ne podrzavam djake ali vise elemenata za osudu ima u direktorovom ponasanju i cinjenju. I nadam se i necu da verujem da direktor ima stvarno takav stav o G. Principu, jer to bi bila katastrofa.

Srpsko Sarajevo

pre 5 godina

Pametnjakoviću, je li treba da djeca skinu majice na kojima su Pupin, Tesla, Jovan Cvijić, Karadjordje, Sveti Sava i drugi srpski velikani? Ne mogu da vjerujem da u Srbiji žive ovakvi Srbi. Mi smo u Republici Srpskoj veći i bolji Srbi od vas takvih. Još osamdesetih godina prošlog vijeka sam javno rekao da je Beograd najmanji srpski grad. Izgleda da sam bio u pravu.

jerry

pre 5 godina

tog kretena treba proterati u neku zapadnu zemlju jer je za njih Princip zlocinac a za nas je heroj i nije 1 svetski rat poceo zbog njega kao sto se na zapadu uci. Sramota za Srbiju, najstroze ga treba kazniti, i on je direktor....kukala nam majka

Saradžogla

pre 5 godina

Gavrilo heroj?Kukavica ubio prvo Sofiju pa Ferdinanda i tri deteta im ostavio siročićima!Od stida u Americi Nikola tesla nije izlazio na ulicu šta je učinio njegov sunarodnik.Gavrilo je još kao dete bio sklon nasilju.

Dzoni

pre 5 godina

Ako nekog ne volim zasto bi ga nosio na sebe!?

Boro

pre 5 godina

Zalosno.Da u Srbiji mogu sve da rade.Sramota za Vasu vlast.Princip je deo istorije.

Zeks

pre 5 godina

Direktor je retko normalna i inteligentna osoba u srbiji. Postupio je potpuno ispravno. Sta traži politika i ekstremizam u jednoj skoli. A ove roditelje bi sve nivčano kaznio zato sto opravdavaju postupke dece, umesto ds i osude.

Marcco

pre 5 godina

Došli smo do toga da deca smenjuju direktore i nastavnike a niko se ne pita da li možda deca lažu. Inače, u Prvom svetskom ratu je izginulo 25% stanovnika, uglavnom muškaraca, što mu dođe 50% muškaraca, a ako izuzmemo starce i decu, to je preko 70% radno sposobnih muškaraca. Ali je takođe važno i bitno da se Kralj sa "vojskom" i zlatnim rezervama povukao preko Albanije. A o Crnoj ruci i ovom maloletnom Principu se i dan danas ne zna ni 10% istine.

Vlah alija

pre 5 godina

pa i osama bil adin je heroj u afganistanu pa šta za normalan svet je terorist ,a tip koji ubija trudne žene nije nikakav heroj

Gasa

pre 5 godina

Arapin Bil Ladin nije turcin, vec SRBIN MILADIN!

Marko

pre 5 godina

Princip je na suđenju izrazio žaljenje što je ubio i trudnu suprugu Franza Ferdinanda, jer mu to nije bila namjera učiniti.

Saradžogla

pre 5 godina

Bravo za direktora!Gavrilo čeko sa nadimkom princip ostaće u istoriji srba kao najveća štetočina!NAJVEĆA!Potpuno nepotrebno je prvo ubio kukavički Sofiju a onda Ferdinanda.Postoji podatak da je Sofija bila trudna?Uhvaćen je i u zatvoru je plakao shvativši kakvu je bruku i sramotu uradio!Tim činom tri deteta je učinio siročićima!SRBIJA JE SARAĐIVALA SA AUSTROUGARSKOM.Uspešno smo trgovali.Srbija njima je davala žitarice i stoku a oni nama mašinerije.Primali su izbegle srbe po sadašnjoj Vojvodini koji su kukavički bežali tamo da se u Srbiji ne bore protiv turaka?Zbog rata Srbija je smrtno igubila sko milion i 300 hiljada stanovnika.I takav prokletnik ima spomenik u sred Beograda podignut bez pitanja od strane ovdašnjeg lobija srba iz Bosne.

Srpsko Sarajevo

pre 5 godina

Crni Srbi iz Srbije, pa nije čudo da vam se dešavaju takve stvari kad vas ima takvih kao ova budaletina koja se predstavlja kao neki saračoglu. Volite Srbi Srbiju kao što je mi volimo koji smo nažalost van nje. Beograd je najmanji srpski grad i to dokazuju ove i ovakve samoubice. Bog vas na pravi put okrenuo. Dodjite više sebi.

Loznicanin

pre 5 godina

Resorno ministarstvo ce sigurno poslati inspekciju u skolu, ali inspekcija, naravno, nece naci nista sporno, jer : 1. Ovde je rec direktora, protiv reci ucenika, a ko je u ovom postulatu gubitnik, zna se. 2. Inspekcija ce se pozvati, kao i direktor, na zabranu nosenja delova odece, sa natpisima koji mogu biti okarakterisani kao "provokativni." Sve u svemu, direktor ce se izvuci i ovaj njegov skandal, bice pretvoren u trijumf, a djacima i roditeljima ostaje losa, a nama svima gorka potvrda da smo sebi najveci dusmani. Neka je vecna slava i hvala Gavrilu Principu!!! Dogodine u Prizrenu!!! Direktore, sram te bilo!!!

Milica

pre 5 godina

Direktor i treba da se "izvucee" jer on nista nije pogresio. Politika na detetu od 14 godina i to u sred osnovne skole je pogresna i prvenstveno su roditelji koji dizu halabuku sada pogresni sto mi dete nosi takvu majicu. Po propisima i zakonima u skoli takav nema sta da trazi te mu je receno da se presvuce. U skoli je zabranjeno slikanje pa se deca slikaju i sad kriv direktor? Za mnoge Gavrilo Princip nije nikakav junak jer je direktno kriv za pogibiju milion i 300 000 Srba. Ali bre i da je Tito... sta ce Tito na majci deteta od 14 godina u sred skole. Sta taj o potriotizmu zna uopste? I o politici? Ps. PRAVDA ZA DIREKTORA

Arman

pre 5 godina

Pitanje za ministra"kada će direktor škole biti smenjen i otpušten"? Ako to ne uradi ministar treba da podnese ostavku

Aranđel

pre 5 godina

E zbog ovih majmuna od direktora Srbska djeca sve manje imaju ponosa dok druge nacije od obdaništa svoju djecu usmjeravaju i vaspitavaju da su oni najbolji, najpošteniji, da su žrtve agresije, žrtve genocida itd. Jedino Srbi ne uče svoju djecu da su srbi jedini na ovom prostoru doživjeli pravi genocid u 20 vijeku i dovedeni smo skoro do istrebljenja. Ovakvim treba zabraniti rad u školskim ustanovama do kraja života.

Branimir

pre 5 godina

Нема нам спаса. Колико има ових људи са српским именом и презименом, који се на попису изјашњавају као Срби и да су православне вере и славе крсну славу, а у глави су ментални југословени?! Тако да су Срби мањина у сопственој држави. Дај Боже да је нешто боље у Р. Српској. Камо среће да су сви ученици у тим мајицама и да су људи на улици у тим мајицама и да се поздрављамо са "Догодине у Призрену!" као што су јевреји 1.900 година завршавали молитве са "Догодине у Јерусалиму!" и успели су 1948.

Saradžogla

pre 5 godina

Poznate novine ,,Večernje novosti,, su u nastavcima pisale o životu gavrila čeke sa nadimkom princip.Pri tome smo saznali da je gavrilo bio sklon incidentima.Voleo je da zapodeva kavgu.Da je bio ,,crna ovca,, familije Čeko.Znači da mu je prezime Čeko a ,,princip,, mu je nadimak,,.Koji je to kukavičluk i krajnji jeres da on prvo ubije Sofiju pa onda Ferdinanda.Tada je palo prokletstvo da će srbi ceo vek trpeti a i više zbog potpuno nepotrebnog ubistva bračnog para.KAKO JE MOGUĆE DA SU SE LOBISTI A SRBI IZ BOSNE USUDILI DA TOM NESREĆNIKU I NAJVEĆOJ ŠTETOČINI U SRED BEOGRADA PODIGLI SPOMENIK.Zbog ubistva sam Nikola Tesla danima se nije pojavljivao na ulici od sramote šta je učinio njegov sunarodnik.Svi srbi u Bosni su znajući kakav je gavrilo smatrali su da je jedino on mogao da učini tako nešto.Zbog njega Srbija je smrtno izgubila trećinu stanovnika.

Jana

pre 5 godina

Ovo je klasican prier bahate dece i njihovih nevaspitanih roditelja. Ova skola je zahvaljujuci ovom direktoru najbikja ili jedna od najboljih skola u okrugu. Deca moraju da shvate da moraju prstojno da se ponasaju a njihovi bahati roditelji da ne mogu da maltretiraju nastavno osovlje. Podrska za ovog celikog coveka koji je napravio fenomenalnu skolu koja ima nivo.

hag

pre 5 godina

Princip je u svijetu poznat kao jedan od najvećih srpskih terorista,i ne vidim šta je sporno u toj činjenici.S druge strane "do godine u prizrenu" je nacionalistička četnička provokacija i ponašanje ovog nastavnika je za svaku pohvalu

Maki

pre 5 godina

Roditeljima nije dovoljno sto maltretiraju roditelje? Sad hoce i direktorima skola da zavode red? Ocigledno dete nisu dobro vaspitali! Sklonite taj clanak, prevrce mi se stomak od njega, da nevin covek nastrada zbog bahatosti roditelja i ucenika! Gde je autoritet skole i DIREKTORA SKOLE, koji je u ovom slucaju u pravu? Sto ne objavite moje komentare, da ljudi procitaju? Ovo mi je vec drugi, prvi niste objavili!

zora

pre 5 godina

E ovako neprosvetni radnici prekrajaju istoriju i uce nasu decu.Ako je to njegovo licni misljenje na koje ima pravo,trebao bi da zatvori njusku i zadrzi ga za sebe.To sto on prica deci u nasim skolama,to isto uce ucenici u FR.

duki

pre 5 godina

Direktor je potpuno u pravu. Puna podrska direkoru.

Jovan

pre 5 godina

Zakon o mlaloletnim licima je jasan. Nije dozvoljeno maloletnim licima da nose politicka obelezja. Zakon o skolstvu takodje ne dozvoljava ucenicima u skoli nosenje politickih simbola i obelezja. Tacka.

Jova

pre 5 godina

Hrvati i hrvatski jehovini svedoci tvrde isto što i Direktor Stanislav Stevuljević .da je Gavrilo Princip terorista,koji je započeo prvi svetski rat. Ubivši Franca Ferdinanda u Sarajevu. (Šta je tu istina) dali je Gavrilo Princip terorista,ili je Franc Ferdinand terorista. Kada se gleda po pravdi Božjoj. Gavrilo Princip bi bio terorista, ubica, i da je od njega počeo prvi svetski rat ,da je on otišao u Austriju i tamo ubio Franca Ferdinanda. međutim Franc Ferdinand je terorista,koji je došao u tuđu zemlju u Sarajevo u Bosnu da ubija, To bi taj Direktor trebao da zna kada uči mlad naraštaj Srbije,a i Hrvati,i Jehovini svedoci hrvatske.

novica

pre 5 godina

Bravo. taman tako. ali zašto svinja ne može da vidi avion....tako i ovi glupaci koji pišu udžbenike za našu decu kao da žive u hrvatskoj a ne srbiji....Dali su ljudi tolike budale da ne shvataju ništa, austrougari okupirali bosnu i sad si kriv ako se braniš...pa jel ovi ljudi kao srbi imaju mozga ili im je već ispran...zašto da deca ne nose majicu sa likom Gavrila Principa, pa i u bivšoj jugoslaviji i u celom svetu se nose majice Če Gevare, a onda i on bio terorista...e srbi dokle ste došli...podguzne muve....to je polovini srba u genima...

Giša

pre 5 godina

Pored ovakvih direktora nije ni čudo što imamo vršnjačko nasilje u školama.Njemu je bitnije šta piše na majici nego šta misle ixgovore njegovi učenici.

pc

pre 5 godina

Mom detetu bi je poslednji put skinuo, a kasnije ni jednom vise. Kome smeta sto zivi u Srbiji neka ide iz nje, dosta mi je ise da se ovde Srbi moraju pravdati nekome. Toliko su nas pobili po raznim stratistima i mi se svojim dzelatima moramo klanjati. Dosta vise!!!

Bata jajce

pre 5 godina

To sto se tice krivice ili junastva Principa je nesto drugo, ali je cinjenica da tinejdzer koji velica nacionalitam obicno voli i staforde, obicno se divi mafijasima, obicno je problematican, obicno lomi klupe u parkovima... Sve je povezano nekako.

Milica

pre 5 godina

Direktoru ovo nije prvi incident sa učenicima.Potražite pa ćete videti ko je i na koji način vodi školu.Samo se pitam dokle će biti zaštićen i da li će nekada odgovarati za svoje postupke.Ko je on pa je toliko zaštićen i nedodirljiv?

Predrag

pre 5 godina

OVAKVI LJUDI U SKOLSKIM USTANOVAMA ZASLUZUJU OTKAZ!!!

Srpsko Sarajevo

pre 5 godina

Ovaj bi kod nas u Republici Srpskoj odmah završio karijeru. Da li mu smetaju majice na kojima su na engleskom ispisane psovke? Podržavam predlog da svi djaci jedan dan dodju u školu sa majicama na kojima je lik Gavrila Principa.

Darlinka

pre 5 godina

Da li je moguće da ovom vlahu smeta istorija države u kojoj živi? Koju je on istoriju učio dok se školovao?!

Maja

pre 5 godina

Moja ćerka ide u tu školu i isto je osmi razred. Zna te dečake i oni su inače problematični sa disciplinom . Ja kao roditelj sam inače prezadovoljna od kad je on direktor škole. Oko ove škole su ranije visili dilerii razmisljala sam se da li da decu upisem u ovu skolu. Bez problema su se dileri motali i u školskom dvorištu. Sve se primenilo od kad je "Stevuljko" direktor. Danas u skolu ne moze svako da udje. Djaci i roditelji samo i zna se red. U svemu se zna red. Direktor je razjurio sve sumnjive koji su se motali oko škole i sve ove godine znam da mi je dete na sigurnom. Velikim delom zahvaljujući disciplini koju je uveo u školu zna se red... On ne dizvoljava u skoli ni navijacke majce da se deca ne bi provicirala time. I ko ga zna kad prica on uvek prica strogo, ali kroz šalu. Kad smo imali neke probleme kod njega smo našli razumevanje i pravo je zadivoljstvo čuti njegov savet. Kada neko ima dete koje ima problem sa disciplinom verujem da ne prica sa takvim zadovoljstvom o direktoru.

AK

pre 5 godina

A da su slike osvanule na društvenim mrežama, opet bi on bio kriv!!!

danilo

pre 5 godina

KOJA SVE GOVEDA SU OVI DIREKTORI ! SMENIMO VLAST-IZDAJNICKU-KVINSLISKU , I SVE CE TO SADITI KROMPIR U PADINJAKU !

Dragan

pre 5 godina

Ово презиме Стевуљевић је влашко, из источне Србије. Зато тај човек нема у себи ни мало осећања српства, није то научио у породици, човек једноставно није Србин. Наша је кривица што таквима дајемо да нам васпитавају децу. Иначе, немам ништа против Влаха, а нарочито лепих Влајни!

Milan

pre 5 godina

Roditelji previse brane svoju decu i veruju im sve sto im kazu... Zato je sve vise kriminalne dece u Srbiji jer im je danas sve dozvoljeno.

Lux

pre 5 godina

Poštovani direktore, znam da je voema teško poštovati propise i život, ali nemojte padati na ispitima života. Ako je 10% onoga što su deca rekla istina, onda mi je žao što sam u toj školi sticao znanje. Zavaravanje neprovokacijama je prokletstvo Srpskog naroda koje nam je nametnuto našom pozicijom raskrsnice na Balkanu. Iskreno deca vole da imaju zajedničke ciljeve i pripadnost nekoj grupi, a Princip je bio kolaterala u istoriji. Mislim da ste trebali racionalnije da razgovarate sa decom i roditeljima.

mr Miladin Dimitrijević

pre 5 godina

Браво децо.Носим мајце са ликовима Карађорђа , Ратка Младића и Путина. Колико сутра набављам мајце са ликовима Драже и Принципа .Скинимо латиничне и прозападне ознаке са наше одеће.И на овај начин покажимо родољубље и достојанство .Директор марш из просвете.А информер би могао бити на српском писму.

Dragan

pre 3 godine

Posledica herojskog čina članova Mlade bosne Srbija je uvučena u rat u kojem je stradala trećina stanovništva države i polovina punoletnog muškog življa. Ulicu je dobio i Bogdan Žerajić atentator na Poćoreka.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija