• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.Kostić

11.03.2019

21:32

"ČETNIKUŠA" BRANKA NA METI NOVOSADSKIH "DŽIHADISTA"!

Društvo

"ČETNIKUŠA" BRANKA NA METI NOVOSADSKIH "DŽIHADISTA"!

Podeli vest

Zamenica predsednika Skupštine grada Novog Sada i član predsedništva Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Branka Bežanov čitavog dana je na meti tzv. građanskih NVO, ali i novosadskog odbora DS-a i Čankove LSV, zbog toga što je juče u ime stranke položila venac u okolini Višegrada, gde je obeleženo hapšenje komandanta Jugoslovneske vojske u otadžbini, generala Draže Mihailovića

Kolo je jutros povela koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina, koju predvodi tzv. Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV, na čelu sa Nedimom Sejdinovićem i Dinkom Gruhonjićem , koja je zatražila da Bežanov bude smenjena jer je pisustvovala “užasnom nacionalističkom četničkom skupu” u Draževini, pored Višegrada.

Hajci na ” četnikušu” Branku pridružio se i Gradski odbor DS-a u Novom Sadu koji je skup u Višegradu nazvao ” primitivnom cirkuskom predstavom” , uz zahtev da ona bude hitno smenjena.

Čankovi ligaši su od nje zatražili da ” shvati svoju grešku i da se izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu”.

Foto: S. Kostić

Inače, ovu priliku iskoristio je i Dinko Gruhonjić, programski direktor NDNV-a, , da pored napada na Branku Bežanov, predsednike Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg predsedništva Bih –a Milorada Dodika nazove ” šovinistima” i da se obruši na Emira Kusturica i njegov Andrićgrad.

- Podsećanja radi, “Andrićgrad” je Kusturica svečano i u društvu Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i brojnih drugih šovinista otvorio na 100. godišnjicu početka Prvog svetskog rata, 28. juna 2014. godine, na “čuveni” Vidovdan. Višegrad i Bikavac u njemu nekada su bili proslavljeni pesmom, a koja se, dakle ta pesma “U lijepome starom gradu Višegradu”, u pristojnom društvu više niti peva niti se u kafani naručuje - napisao je Gruhonjić u tekstu objavljenom na sajtu NDNV-a autonomija.

Gruhonjić je, ne prvi put, grubo uvredio i sve građane Srbije, kojima je postavio ” dijagnozu”.

- Većinska Srbija je masovno pročetnička, pronedićevska, a bogami i proljotićevska. Najmoćniji čovek u državi je Aleksandar Vučić, politički sin ćosavog četničkog vojvode Vojislava Šešelja, onaj Vučić koji se navodno preobratio u “evropejca” što ga ne sprečava da prisustvuje otvaranjima kojekakvih “Andrićgradova” i da se kad god može zaklinje u Republiku Srpsku – napisao je Gruhonjić, uz zaključak da ” svima onima u Srbiji koji su antifašisti i koji su građanski opredeljeni nije ni malo lako”.

- Nа pomen generаlu Drаži Mihаiloviću u Višegrаdu išlа sаm kаo visoki funkcioner Pokretа obnove Krаljevine Srbije (POKS), а ne u svojstvu zаmenice predsednikа Skupštine Grаdа Novog Sаdа, što zlonаmerni hoće dа podmetnu i time uključe moj grаd u ovаj dogаđаj. Ponosnа sаm što sаm prisustvovаlа tom dogаđаju i smаtrаm dа bi poštu Drаži Mihаiloviću trebаlo dа odа svаki Srbin koji voli svoju otаdžbinu – kaže za Informer Branka Bežanov i dodaje da Mihаilovićem trebа svi dа se ponosimo, jer je on prvi orgаnizovаo oružаni ustаnаk protiv nаcizmа u celoj okupirаnoj Evropi, kao i da je nаjodlikovаniji je srpski oficir i čovek čijoj hrаbrosti su se divili držаvnici širom svetа.

Foto: S. Kostić

Ona još podseća da je , između ostаlih priznаnjа, Mihаilović posthumno odlikovаn od аmeričkog predsednikа Hаrijа Trumаnа 1948. godine, аmeričkom legijom zаslugа prvog stepenа, kаko su nаveli „zbog velikog doprinosа u borbi protiv fаšizmа“.

- Frаncuski Rаtni krst iz istih rаzlogа dodelio mu je predsednik Šаrl De Gol 1943. godine. Oni koji me kritikuju zbog ovog gestа i pozivаju nа smenu isti su kаo oni koji su posle montirаnog suđenjа 1946. godine, bili gluvi nа аrgumente i istinu i streljаli Drаžu Mihаilovićа. To su oni isti koji i dаlje pokušаvаju dа fаlsifikuju istoriju i dа spreče dа istinа konаčno isplivа nа površinu, а to je dа su Srbi imаli dvа аntifаšističkа pokretа u Drugom svetskom rаtu, četnički i pаrtizаnski – kaže Brаnkа Bežаnov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ludi milojko

pre 5 godina

Ma ta Branka prosipa demagogiju i lupa gluposti... neka gospoja ode u Arhiv Srbije i procita nemacke dokumente is 2 sv rata, sa teritorije Srbije, pedantni nemci su sve zapisali, pa takokomunistima na osnovu zaplenjeinh nemackih dokumenata nije bilo tesko da osude Drazu, koliko je saradjivao sa njima lepo pise na hartiji, tako da lupanje gluposti o "montiranom" sudjenju moze da kaze samo neko ko je zlonameran ili retardiran, Draza je bio i ostao kvisling i krvnik svoga vlastitoga naroda a ne neki heroj....ko misli drugacije neka ode u Arhiv Srbije i sve ce da mu se razjasni, normalno, ako je pismen...

smatic

pre 5 godina

Ludi Milojko, ne bih ja nista menjao u tvom imenu, prilici ti.

Vladimir

pre 5 godina

Milojko, nema potrebe niko da cita komunisticke falsifikate. Dovoljan je podatak da je Draza odlikonan od americkog i francuskog predsednika. Kljucna stvar je u dokumentuma UN, koji pokreti su svrstani u kvislinske. Nema Draze i njegovog pokreta, a svih drugih ima, ustasa i ostalih ... Zasto Srbe nazivas kvislizima i fasistima, sram te bilo? Srbi su imali dva antifasisticka pokreta, cetnicki i partizanski i treba da se ponosimo time, a ne sami sebi da umanjujemo znacaj i ulogu. Na kraju krajeva, zvanicni sud u Srbiji je rehabilitivao Drazu Mihajlovica, a Skupstina Srbije zakonom izjednacila prava cetnika i partizana. Postuj Srbiju i njene zakone.

Svetlana

pre 5 godina

Nije tacno sto pisete nek se otvore tajna dosijeja pa da se zna da su tito i komunisti tokom rata imali sporazum sa ustasama a i sa nemcima o nenapadanju , nek se dozna da je tito i komunisti trazili bobardovanje srpskih gradova od strane saveznika na Uskrs , nek se dozna o streljanjima komunista po Srbiji . Zasto nikada nije osudjen ante pavelic ? Tito je u partitane primio ustase sa istim cinovima ko u ustasama a ko oslobodioci sa crvenom armijom dosli su i sve ustase zarobljene u bici kod staljingrada , mesic ustasa stric poslednjeg predsednika jugos.je imao odlikovanje od hitlera a kod tita je bio oficir komunisticki . Podrska za Branku i POKS

Lola

pre 5 godina

Zena nije nikoga ubila... kakva je ovo hajka na nju? Podrska za BB!

Aca

pre 5 godina

Isla je u svojstvu funkcionerke stranke koja je delegira, ne kao gradski funkcioner... Sta hoce vise ovi komunisti, koja su im osecanja tacno povredjena???

Poaro

pre 5 godina

Sve vrsni ljubitelji Srbije nasli da komentarisu i osudjuju. Dokle vise te nvo i nebitni likovi da nas uce svojoj istoriji. Bravo Branka!

Klara

pre 5 godina

A komunisti nisu ubijali u ratu, siroti... samo su sedeli i mirisali ruze i karanfile... crvene... fuj.

smatic

pre 5 godina

Cica je jedan od najodlikovanijih srpskih oficira, hvala ljudima koji neguju secanje na njega, koji se bore za istinu i pravdu. ZIVELA KRALJEVINA SRBIJA!

Jebac

pre 5 godina

Sve njih treba pohapsiti i pobiti od reda!!! I tog ustašu gruonjića i čanka i sve ostale fašiste....dosta vas je bilo na grbači naroda!!! Prva sledeća kriza u zemlji je početak čistke govana raznih kalibara i to redom bez izuzetka!!! A ti konjino što se potpisa sa ludi milojko ništa pametnije i nisi zaslužio komunističko ti seme j.bem!!!

Ljubo

pre 5 godina

E moj gospodine Vucicu ,nikada Srbiji buducnosti sa vama i i ovom vladom.Draza je jedan ,i oni izdati i prodati Srbi uz njega pravoslavci koje Englez proda kao i one jadne zaklane po hrvatskim logorima i sumama .

Zorana

pre 5 godina

A Vi dragi prijatelji odite do nekog arhiva iz drugog svetskog rata u Engleskoj. Provedite sate, dane i mesece i citajte, cudite se. Necete verovati sta se sve moze procitati.

niks

pre 5 godina

Ova tetkica mi je bila pionirka u skoli,kako je promenula ideologiju po potrebi isto kao i taj POKS!!!!!!

zemara

pre 5 godina

Prvi antifašistički pokret otpora u Evropi su imali Poljaci od 1939. Dakle skoro 2,5 godine pre kapitulacije Jugoslavije. Al ajde, šta zna gospođa, priča šta joj se kaže...

Duda

pre 5 godina

Znamo ko su NVO i za koga rade na stetu Srbije,a ovaj stvor kojeg su isti mentori posadili na celo NDNV treba biti kaznjen i proteran.Ne mozes pljuvati po svemu,i narodu i drzavi i pokazivati toliku mrznju.Ne komentarises o blazenima i povampirenom ustastvu,ne komentarises o krvnicima i zlodelima na Kosovu?Smeta ti Andric grad i Srbi?Kad si tako pametan idi gde je bolje, svi znamo da ovde nije dobro ali pokusavamo da spasemo sta se spasti moze.Ali ti parazitu ne mozes vredjati i pljuvati po narodu i svemu sto je Srpsko.Ko te drzi ovde jadnice?Kratko i u tvom zargonu placenice i prodana duso:Mars odavde!

Mileva

pre 5 godina

Americki predsednik Hari Turman je 1948 podsmrtno odlikovao Djenerala Dragoljuba Drazu Mihailovica time je dokazano da je Djeneral Mihaikovic prvi gerilac u porobljenoj Evropi . Trazim otvaranje tajnih dosijeja da cela Srbija cuje o titovim i komunistickim izdajama i sporazumima sa nemcima i ustasama ... PODRSKA ZA BRANKU ! BRAVO POKS ....istina je u dosijejima pa zato do danas su nedostupna za narod ....

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija