• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2019

20:28

PONOS SRBIJE! DOĐITE DA VIDITE SVOJU VOJSKU: Na paradi u Nišu, defiolovaće 4.000 vojnika u 30 aviona i 50 tenkova!

Društvo

PONOS SRBIJE! DOĐITE DA VIDITE SVOJU VOJSKU: Na paradi u Nišu, defiolovaće 4.000 vojnika u 30 aviona i 50 tenkova!

Podeli vest

Državnom ceremonijom, vojnom paradom i molebanom u Nišu Srbija će 24. marta obeležiti 20 godina od NATO agresije

Za učešće na toj ceremoniji planirano je angažovanje oko 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, nezvanično saznaje Tanjug u Ministarstvu odbrane. 

Između ostalog, planirano je angažovanje 30 vazduhoplova, 50 tenkova i 10 borbenih vozila pešadije, a biće angazovano novo naoružanje domaće proizvodnje.

Predsednik Aleksandar Vučić u utorak je potvrdio da će 24. marta u Nišu biti obeležana godišnjica bombardovanja na državnom nivou, uz moleban i vojnu paradu.

- Prošlo je 20 godina od NATO agresije na jednu suverenu zemlju, koja nije vođena samo bombama iz vazduha već je vođenja gotovo svim sredstvima - političkim, medijskim. Mi ćemo se na dostojanstven način u večernjim satima tačno na godišnjicu u Nišu, koji je bio više puta razaran, obratiti građanima. To će biti državna manifestacija, uz moleban koji će prirediti patrijarh Irinej i arhijereji srpske crkve", rekao je Vučić. 

Dodao je da će pre toga biti organizovana vojna parada, gde će građani moći da vide 1.500 obučenih specijalaca, opremljenih i odevenih po najmodernijim standardima, osam do deset MIG-oma 29, 19 novih helikoptera.

- Srbija ozbiljno jača svoju bezbednost, svoju sigurnost. To je temelj daljeg snaženja naše države - rekao je Vučić i pozvao Nišlije, jug i jugoistok Srbije da dođu da vide svoju vojsku.

NAJVEĆA VOJNO-POLICIJSKA PARADA U SRBIJI! Biće održana na godišnjicu bombardovanja u Nišu!

SPEKTAKULARNA PARADA SRPSKIH TENKOVA, MIGOVA, OKLOPNIH VOZILA... Naša vojna moć biće predstavljena u Nišu, na godišnjicu NATO bombardovanja!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smrad

pre 5 godina

Avioni i helikopteri lete a ne se voze po ulicama.

slađa

pre 5 godina

Vojska Srbije je ponos. Ovo je pravi način da pokažemo da smo ojačali i da ne zaboravljamo kakva strahota je pokrenuta 24. marta 1999. godine protiv građana i države. U naoružanje i bezbednost ulažemo isključivo radi zaštite građana i odvraćanja neprijatelja.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Neka vide Arnauti da Srbija više ne ćuti!

Djoka Brica

pre 5 godina

Ponosan cu biti na nasu vojsku tek kada vratimo KiM sve ostalo je za mene karneval.

Sotir zvani Djubre

pre 5 godina

Istorijski gledano Srbija slavi samo datume izgubljenih bitaka:

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija