• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2019

16:30

REBIĆ SE ZAHVALIO OEBS-u: Drago mi je da su članice Evropske Unije i Misija OEBS-a prepoznali borbu Srbije u obračunu sa korupcijom!

Društvo

REBIĆ SE ZAHVALIO OEBS-u: Drago mi je da su članice Evropske Unije i Misija OEBS-a prepoznali borbu Srbije u obračunu sa korupcijom!

Podeli vest

Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio potpisali su na današnjoj svečanosti, povodom godišnjice osnivanja Odeljenja za borbu protiv korupcije, Sporazum o donaciji kojim je ovom Odeljenju donirano 45 kompjutera sa pratećom opremom, kao i finansiranje obuka

- Drago mi je da su članice Evropske Unije i Misija OEBS-a prepoznali snažnu borbu Republike Srbije u obračunu sa svim vidovima korupcije, kao i posvećenost i odlučnost Ministarstva unutrašnjih poslova u toj borbi - naglasio je direktor.

Foto: informer.rs

 

Rebić se zahvalio Misiji OEBS-a na podršci koju pruža MUP-u u reformi i unapređenju rada policije, Vladi Republike Italije na donaciji od 60.000 evra i Ambasadi Kraljevine Norveške na finansiranju obuka.

(FOTO) VLADIMIR REBIĆ NA MEĐUNARODNOM SAJMU OBRAZOVANJA U NS: Pozivam maturante da se prijave i budu deo policije!

On je podsetio da su MUP i OEBS krajem 2017. godine započeli implementaciju zajedničkog projekta „Jačanje kapaciteta srpske policije u borbi protiv korupcije-faza 2“ koji ima za cilj edukaciju policijskih službenika u Odeljenju za borbu protiv korupcije i naglasio da će 14 policijskih službenika dobiti sertifikate za istražitelje pranja novca i finansijskih prevara.

Rebić se osvrnuo i na postignute rezulte Odeljenja za borbu protiv korupcije u prethodnoj godini.

Foto: informer.rs

 

- U prethodnoj godini smo u saradnji s nadležnim tužilaštvima uhapsili 365 osoba, među kojima je bilo visokopozicioniranih pripadnika raznih državnih organa, lokalnih samouprava, kao i predstavnika pojedinih preduzeća. Ne postoje zaštićena lica, bez obzira na svoju funkciju, položaj ili pripadnost - poručio je Rebić.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio pohvalio je rad Odeljenja za borbu protiv korupcije i ukazao na neophodnost njegove tehničke opremljenosti.

Foto: informer.rs

 

- Ministarstvo može biti veoma ponosno na nivo stručnosti i kompetentnosti pripadnika Odeljenja za borbu protiv korupcije. Računarska oprema koju smo danas predali obezbediće da ovo, relativno novo Odeljenje, bude i tehnički opremljeno kako bi ispunilo važne zadatke koje obavlja širom Srbije - izjavio je ambasador Oricio.

Današnjem događaju prisustvovali su i ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, zamenica ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji Jan Knutrud, načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević i načelnik Odeljenja za borbu protiv korupcije Darko Luković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija