• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.03.2019

13:39

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka u OŠ "Karađorđe"!

Društvo

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka u OŠ "Karađorđe"!

Podeli vest

Nije bilo seksualnog zlostavljanja dečaka P.M. od strane vršnjaka u Osnovnoj školi ''Karađorđe'' na Voždovcu, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević

On je naglasio da je reč o ''neslanoj šali'' vršnjaka, ali da nikako nije bilo namere seksualnog zlostavljanja niti se to dogodilo.

- Međutim, nedopustivo je da bilo kom detetu bude neprijatno, a da mu se vršnjaci smeju. Oni će biti ukoreni zbog toga - rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Ministar kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da su to učinili i roditelji, ali i škola i da su timovi koje je poslalo Ministarstvo završili posao.


- Dobio sam kompletan izveštaj tima koji se bavi nasiljem i koji je bio u školi, i šta je škola preduzela pošto se radi o maloj deci - rekao je Šarčević i dodao da će u toj školi biti pojačan pedagoški rad, kao i rad u grupama.

(FOTO) PANIKA ZBOG BELOG KOMBIJA OKO ŠKOLA! Užička policija proverava uznemirujuće poruke na društvenim mrežama!

Ministar je kazao i da se privatno raspitao o slučaju u OŠ ''Karađorđe'' i da je saznao da se deca u tom odeljenju ''igraju'' na taj način i da je u tome dečak, koji je ovog puta bio žrtva, ranije imao drugu ulogu.

Prema nezvaničnim informacijama, dečaku P. M. su pukle pantalone, a onda su ga vršnjaci grančicama bockali kroz rupu na pantalonama i smejali mu se.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Krajnje je vreme da "premijer" čudne vlade,shvati da si ministre prosvete neadekvatan za to mesto,da ti da ukor i smeni sa ministarskog mesta,a da postavi nekog mlađeg,pametnijeg,razumnijeg agilnijeg,visprmnijeg,koji je skoro izašao iz školskih klupa i zna kako se nakaradno školuju deca,kao i njihov karakter.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija