• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: NIS

22.03.2019

15:30

NIS ULAŽE MILION EVRA U ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE ŠIROM SRBIJE! Program "Zajednici zajedno" u 13 gradova i opština!

Društvo

NIS ULAŽE MILION EVRA U ZDRAVSTVENE INSTITUCIJE ŠIROM SRBIJE! Program "Zajednici zajedno" u 13 gradova i opština!

Podeli vest

Kompanija NIS u okviru ovogodišnjeg programa "Zajednici zajedno" ulaže gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište)

Ovim povodom je u Domu  Narodne skupštine Republike Srbije potpisan Memorandum o saradnji između kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazumi o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje. 

Sporazume su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i predstavnici 13 opština i gradova u kojima se program sprovodi.  

Foto: NIS

Svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Srbije

 

 

 

Foto: NIS

Svečano potpisivanje Memoranduma o saradnji kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Srbije

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije je ovom prilikom pozdravio inicijativu kompanije NIS koja je sva sredstva programa "Zajednici zajedno" usmerila u zdravstvo. 

- Kao ministar zdravlja uvek iskreno pozdravljam ovakve inicijative u okviru kojih se društveno odgovorne kompanije, poput kompanije NIS opredeljuju da pruže podršku zdravstvu u gradovima i opštinama širom Srbije u kojima posluju. Iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu uz neke nove pobede i aktivnosti nastaviti naše partnerstvo - rekao je Lončar.

Foto: NIS

Zlatibor Lončar, Ministar zdravlja Republike Srbije

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS je rekao da je zdravlje dece i mladih dragoceno i naveo značaj ulaganja kompanije NIS u zdravstvene ustanove širom Srbije. 

Foto: NIS

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS

- Naša prava dobit je najbolja moguća budućnost svakog deteta, a investicija u to nije obaveza, već privilegija. Uveren sam da će svi pozdraviti našu odluku da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i lokalnim samoupravama, sva sredstva iz programa "Zajednici zajedno" u ovoj godini usmerimo upravo u zaštitu dečjeg zdravlja. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavise od ostvarene dobiti. Sigurni smo da oprema koju smo donirali zdravstvu u Srbiji, pre svega dečjim bolnicama, već daje dobre rezultate - rekao je Tjurdenjev.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada zahvalio se kompaniji NIS na dugogodišnjoj saradnji i naveo značaj podrške zdravstvenim ustanovama  u  okviru programa "Zajednici zajedno". 

- Za deset godina rada na ovom projektu, uspeli smo da poboljšamo uslove života i unapredimo različite društvene oblasti u našim gradovima. Ove godine u okviru sporazuma između Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Naftne industrije Srbije svi ćemo se orijentisati na najosetljiviju i najbitniju društvenu oblast, a to je zdravstvena zaštita prvenstveno dece i mladih. Siguran sam da ćemo mi kao lokalne samouprave, gradovi i opštine, biti spremni da imamo dobre projekte zajedno sa NIS-om, da najbolji projekti budu vrednovani, kao i da ove investicije budu distribuirane tamo gde je najpotrebnije. To je svakako plus za sve ove gradove, to je veliki plus za Srbiju i veliki plus za socijalnu i zdravstvenu zaštitu - istakao je gradonačelnik Novog Sada. 

Foto: NIS

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica ujedno počinje i ovogodišnji konkurs "Zajednici zajedno". Vodeći se činjenicom da je samo zdrava zajednica, jaka zajednica, NIS je ovogodišnji budžet u okviru programa "Zajednici zajedno" u ukupnom iznosu od 116,5 miliona dinara, usmerio isključivo u oblasti zdravstvene zaštite dece i omladine, u lokalnim zajednicama u kojima posluje.

Foto: NIS

Zajednička fotografija sa svečanog potpisivanja Memoranduma o saradnji kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazuma o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava

 

 

 

Od ove godine programu se pridružila i 13. lokalna zajednica - Plandište, čime NIS nastavlja da proširuje partnerstvo i prijateljstvo sa opštinama i gradovima širom Srbije. Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima.

Foto: NIS

Zajednička fotografija sa svečanog potpisivanja Memoranduma o saradnji kompanije NIS i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao i sporazuma o saradnji NIS-a i 13 lokalnih samouprava u kojima kompanija posluje

 

U skladu sa tim ciljem, u svakom gradu ili opštini u kojima se program sprovodi, biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove. O izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kompanije NIS i lokalne zajednice. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa „Zajednici zajedno" koji traje do 22. aprila, 2019. godine mogu se naći na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu, a rezultati  konkursa biće objavljeni do 31. maja 2019. godine.

Vodećih socijalni investitor u Srbiji i regionu

Kao jedan od vodećih socijalnih investitora u Srbiji i regionu, NIS pod sloganom "Budućnost na delu" već godinama ulaže značajna sredstva u podršku mladima, unapređenje obrazovne infrastrukture, popularizaciju nauke, kulture i umetnosti, doprinosi poboljšanju uslova za rad u zdravstvenim i socijalnim ustanovama od šireg društvenog značaja. 
Tokom poslednjih 11 godina, kompanija je u društveno odgovorno poslovanje uložio preko 3,7 milijardi dinara, a samo u rad zdravstvenih ustanova širom Srbije, uloženo je gotovo 100 miliona dinara. Donirana su značajna sredstva za nabavku medicinske opreme Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, kao i Univerzitetskoj dečijoj klinici „Tiršova" u Beogradu. 
Krajem 2018. godine NIS je uručio donaciju Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu i Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Takođe, kompanija je  podržala i Hemato-onkološko odeljenje za dečje interne bolesti u Nišu, kao i Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić". Zajedno sa partnerima, kompanija je učestvovala i u akciji "Magnet za ljubav", tokom koje je nabavljen uređaj za magnetnu rezonancu za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija