• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

23.03.2019

11:14

IMA SE... NA 54. SAJMU AUTOMOBILA ZA DAN PRODATO SVE NAJSKUPLJE! Prvi kupca našao BMW "750 li" od 180.781 evra!

Društvo

IMA SE... NA 54. SAJMU AUTOMOBILA ZA DAN PRODATO SVE NAJSKUPLJE! Prvi kupca našao BMW "750 li" od 180.781 evra!

Podeli vest

Osamnaest luksuznih automobila u prvih nekoliko sati prodato za skoro dva miliona evra. Čeka se kupac "rojs rojsa", koji sa opremom vredi 400.000 evra

Osamnaest najluksuznijih i najskupljih automobila vrednih ukupno 1.966.811 evra prodato je već prvog dana 54. Međunarodnog salona automobila u Beogradu! Praktično odmah po otvaranju salona "planuli" su BMW-ova ekskluzivna limuzina "750 li" vredna 180.781 evra i "Mercedesov" luksuzni sportski model AMR GT od 175.380 evra!

Elitna klijentela

U Srbiji očigledno postoji klijentela za najskuplje modele, pa ne čudi ovolika prodaja već prvog dana
Miloš Petrović, Srpska asocijacija uvoznika

Od 20 najskupljih modela predstavljenih na sajmu, kupca čekaju samo Rols Rosjov "kalinan", koji sa opremom košta 400.000 evra i "ferari portofino" od 240.000 evra, dok "bentli kontinental" nije na prodaju. 

Na štandu BMW-a su nam rekli da su svoje najnovije modela prodali kao od šale.

- Prvo je prodata limuzina 750 li, koja je najpopularnija među poslovnim ljudima jer je izuzetno luksuzna, udobna i komforna. Posle nje, kupca je jako brzo našao i sportski model M5 "kompetišen"". Zbog sjajnog dizajna i nesvakidašnje boje, koja je čas plava, a čas ljubičasta, na ovaj model niko nije ostao imun. Hit u ovogodišnjoj ponudi je i X7, pravi raj za ljubitelje džipova. Verujemo da ćemo prodati više modela ovog džipa tokom sajma-rekli su nam na štandu BMW-a.

Foto: Informer DN

Foto: Informer DN

Mercedes AMG GTR, 180.781 evra

U "Mercedesu" su nam potvrdili da su bez pomuke prodali sve svoje ekskluzivne modele.

- Najveće interesovanje je bilo za sportski model AMR GT, koji je zaista prava zver na točkovima jer od 0 do 100 km/h stiže za nešto više od tri sekunde, a može da postigne brzinu od više od 300 km/h. Pored njega kupce je jako privukla nova G klasa jer je to jedan od najmoćnijih džipova na tržištu. Što se tiče limuzina GT 63 S i "S560 majbah", one uvek lako i brzo nađu kupce - rekli su nam na štandu "Mercedesa".

Foto: Informer DN

Gužve na "Fijatu" i "Škodi", najtraženija "panda"

Foto: Informer DN

Najveća gužva bila je na štandu "Fijata", koji je kao i svake godine spremio veliki broj akcija i povoljnosti.
- "Panda" može da se kupi za 8.790 evra, što je rekordno niska cena, a izuzetno je povoljan i "tipo strit", koji će se dok traju zalihe prodavati po ceni od 10.990 evra. Uz to imamo i posebnu ponudu za firme, a to je model 500 L N1, dostupan već po ceni od 10.990 evra - rekli su nam u "Fijatu".
Ništa manja gužva nije ni na štandu "Škode", gde su nam rekli da jedva uspeju da proizvedu dovoljno "fabija" kolika je potražnja:
- Naši svi modeli su na akciji, a cena "fabije" ide već od 8.800 evra. Pored toga, kupci sve češće traže naš SUV model "kodijak", dok se "oktavija" i "superb" standardno dobro prodaju.

Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, kaže da je naša zemlja definitivno postala tržište za luksuzne automobile.

- Mene ne čudi to što je prvog dana prodato gotovo sve najskuplje. Za to postoje dva jasna razloga, prvi je što je Srbija pokazala da ima ozbiljnu klijentelu za kupovinu luksuznih automobila, pa je samo u prošloj godini kupljen nemali broj "ferarija", "bentlija" i "rols rojseva", a druga leži u činjenici da je veliki broj ovih prodaja koje su realizovane danas počeo da se dogovara mesecima ranije. Zbog svega toga sam siguran da će do kraja sajma biti prodati i dva najskuplja modela - "rols rojs" i "ferari". Velike automobilske kuće ništa ne dovoze uzaludno i znate da će sve što se pojavi na Sajmu biti prodato - rekao je Petrović.

On kaže da beogradski salon polako postaje jedan od najboljih u Evropi:

- Nikada nismo imali više premijera i noviteta, primera radi, automobil godine "Jaguarov" "I Pace" nije bio predstavljen u Ženevi, a ovde ima priliku da ga vidi beogradska publika. Uz to, dok se na svim drugim sajmovima po Evropi uglavnom predstavljaju automobili, na Salonu u Beogradu se proda jedna trećina od ukupnog broja prodatih vozila u Srbiji za celu godinu. Za to su zaslužni veliki popusti, akcije, kao i jako povoljna finansiranja od strane banaka i lizing kuća. Daju se vozila bez učešća, krediti bez kamata, pa je sve lakše doći do novog automobila. Rata za one najjeftinije je od 70 do 80 evra, a za srednju klasu do 150 evra-kaže Petrović.

Foto: Informer DN

Porše 911 karera 45, 167.615 evra

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 5 godina

Hahahaha..to im njihova borba dala..Hahahahahaha... Kladim se sve kontroverzni biznismeni a mozda i neki politar, ubedjen da radi za narod. :-))))))

Marko

pre 5 godina

MA kakvi politicari...Oni su gadljivi na pare, sem ako im tetka ne shalje iz inostranstva.

RINGISPIL

pre 5 godina

Prodato je sutra sve, kao prvo ako i jeste objavite poreske prijave tih mocnika ukrstite prihode, da vidimo gde su zaradili milione u srbiji ili devicanskim kuro*ebinama. Oni sa estrade sto imaju pozlacene cesme i vile od 1000 kvadrata i kunu se u decu da su platili porez u svajcarskoj neka malo pevaju poreskim inspektorima a ne ciganima po nemackim bordeljima. Informer molim da prestane da laze i maze. A narod samo neka puni hale i bir fostove time neka finansira sirote PJEVACICE I PJEVCE za uzvrat estrada im decu izvodi na ulice, i uodi u svet droge. Moje misljenje je da ce skupe automobile uglavnom pazariti strani biznismeni i kompanije zbog ocuvanja renomea.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija