• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

23.03.2019

18:13 >> 18:18

SRAMOTA JE ŠTO SRBIMA NISMO POMOGLI 1999, SVAKU UVREDU SRBIJE ILI SRBA TRETIRAM LIČNO: Drugi čovek ruske dume PETAR TOLSTOJ JASAN!

Društvo

SRAMOTA JE ŠTO SRBIMA NISMO POMOGLI 1999, SVAKU UVREDU SRBIJE ILI SRBA TRETIRAM LIČNO: Drugi čovek ruske dume PETAR TOLSTOJ JASAN!

Podeli vest

Srbija je najbliži geopolitički i geostrateški saveznik Rusije, i sve partije i poslaničke grupe u Državnoj dumi dele ovaj stav. Nesreća koja vas je 1999. zadesila, Ruse je uverila u to koliko je Zapad u stvari licemeran i koliko su tamo na snazi dupli standardi

Nije tačno da se presednik Putin saglasio sa nekavom podelom Kosova, naprotiv, naložio je Ministarstvu spoljnih poslova da uloži maksimalne napore da se kosovsko pitanje rešava na osnovu Rezolucije 1244 SB UN. Lično mislim da je insistiranje na tome da Srbija po svaku cenu pristane na uslove Zapada kontraproduktivno i da neće doneti rešenje.

To, za "Novosti", poručuje Petar Olegovič Tolstoj, zamenik predsednika Ruske dume i potomak slavnog književnika. Razgovaramo pod ehom odluke Haškog suda, i zato ga najpre pitamo kako komentariše upravo donetu presudu Radovanu Karadžiću.

- Ta institucija je odavno diskreditovana i Haški sud je mesto odakle je nastavljena agresija na vašu zemlju. Pravdu treba vratiti u UN.

(VIDEO) GENERAL LAZAREVIĆ: Za mene, kao čoveka koji je BRANIO ZEMLJU OD NATO KRIMINALACA, teško je prihvatiti saradnju sa njima!

 Kakav je vaš stav prema tzv. državi Kosovo?
- To je teroristička država koje se zapadne zemlje neće odreći.

U našoj zemlji se sve češće čuje kako Evropa nema alternativu...
- Naravno da je ima. Evropa danas podseća na SSSR 1985. godine. Aktuelna politika EU je u stvari skup dvostrukih standarda. Ne postoji srednji evropski stav o bilo čemu, a naročito ne u odnosu na Rusiju.

Može li i Rusiju da zadesi sudbina slična našoj iz 1999?
- Potpuno smo svesni toga. Uspeli smo da sprečimo "hrvatski scenario" u Donbasu, i ničega se ne plašimo. Za razliku od Srba 1999, mi imamo vojne potencijale, ali ne nameravamo nikoga da napadamo. Oni koji nam prete svesni su naših vojnih mogućnosti.

Među nama Srbima često se čuje da "stradamo" jer smo mali Rusi?
- Svaki narod ima svoju istoriju i nijedan nije ni veliki ni mali. Rusija i Srbija su oduvek bili čuvari pravoslavlja, ali je za budućnost najvažnije da sačuvamo istorijsku perspektivu i budemo građani sveta. Ne građani Vašingtona, Brisela ili Moskve, nego građani planete Zemlje.

Upravo se prikazuje film "Balkanska međa", o zajedničkom ratovanju 1999. Ovde se može čuti i da bi nas u nekom eventualnom sukobu Rusi ponovo mogli ostaviti.
- Nas je sramota zbog 1999. i 2003, i zato što nismo više pomogli. Danas možemo i hoćemo da pomognemo. Na vama je da kažete kakva vrsta pomoći vam je potrebna.

GENERAL PAVKOVIĆ: NATO NAS NIJE POBEDIO, a udarili su sa 1.036 AVIONA, 140 KRSTAREĆIH RAKETA, 4.600 PROJEKTILA I 60.000 VOJNIKA!

Vi i porodično imate veze sa Srbijom. Čak vas nazivaju i "srpskim Tolstojem"...
- Tačno. Moj deda je bio beli oficir koji je 1921. sa svojima došao u Zrenjanin. Otac mi je rođen u Beogradu, gde je odrastao, a porodica se vratila u Rusiju posle Drugog svetskog rata. Ja sam od 1999. bio u novinarskom timu koji je ruskim građanima objašnjavao šta se događa u Jugoslaviji. Verujte, svaku uvredu Srbije ili Srba tretiram lično!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Cece

pre 5 godina

Integritet ovog suda je Kao I doktora bez granica,belih slemova,ovk,Id...

Kosta

pre 5 godina

Svi siu nas ostavili na cedilu i bratska Rusija sa pijanim Jelcinom. Hrabri srpski narod borio se protiv svetske imperije naziv NATO bombardovanje demokratije i pravde. Ponosam sam sto sam SRBIN sto volim svoju zemlhju svoju veru i svoj narod. Nato je naj veci agresor i vojni savez zapadnih nacistickih zemalja i osvakaca.

pero

pre 5 godina

NATO je naj vece zlo sadsnjice. Zbog cega stalno ratovi? Gde god su ratovi tu je i NATO u igri. Covek mora da se pita kad ce ovo zlo da nestane da postoji.

slađa

pre 5 godina

Srbija i Rusija, kao slovenske, pravoslavne zemlje imaju sva prava da budu deo fantastične budućnosti. Naši narodi već jesu građani sveta jer su i u istorijskom i kulturološkom smislu podarili svetu na dar napredak koji nije otuđio čoveka od njegove suštine. Rusija je uvek bila na strani Srbije, jer se to oseća i svedoči dušom. Petar Tolstoj ne treba da oseća krivicu, kao ni Rusija za zlo koje je naneto Srbiji 1999. i 2003. godine. Nije nam ga Rusija nanela i to je ono najvažnije. Budućnost ćemo graditi kroz saradnju na više polja. Predlozi predsednika Putina za oporavak nacionalne ekonomije, borba protiv bele kuge, primena novih tehnologija, zaštita domaće poljopivrede, fokus na zuzgoju zdravih namirnica, Zakon protiv vređanja države i institucija, i sve ostalo je u velikoj meri veoma poučno i primenjivo i kod nas. O naoružanju koje Srbija nabavlja kako bi se zaštitila od eventualne agresije je takođe deo opredeljenja za vojnu neutralnost. I kruna svega je obnova Hrama Svetog Save u Beogradu. To je biser koji ostaje našim narodima kao večna svetlost i putokaz budućim generacijama. I Kosovo i Metohija sa srpskim narodom i svetinjama kao deo svesrpskog pitanja na Balkanu. Tu je pomoć Rusije u međunarodnim institucijama od najvećeg značaja.

Avram

pre 5 godina

Sve ovo sto radi nato je uvod za Rusiju,zato Rusija ne trba nista da ceka vec da deluje proaktivno,dok ne bude kasno,da ne prodju kao mi.

nik964

pre 5 godina

po ko zna koi put se mi oslanjamo na ruse pa ni onaj iz belo rusije ne htede da nam pomogne sa naoruzanjem ovi nasi mucenici isli pred bombardovanje da mole za raketne sisteme muljali nas rusi i likasenko ko klince slali na obuku ljude i moša sad nas isto zatezu daju nam sve na kasičicu drze nas nategnute ko treger gledaju svoj interes nema nama nista bez nas samih to treba da uklavirimo okrenemo se sebi i svoim mogućnostima da ne cekamo ninakoga da nam pomogne

RINGISPIL

pre 5 godina

Ko ne shvata da je Srbija cuvar planete taj NEMA MOZGA. Padom Beograda i Srbije na red dolazi Rusija A TADA NASTAJE PAKAO I KATAKLIZMA OD KOJE MOZE DA BOLI GLAVA i tada je hegemonima zlotvorima i majmunima sa slemovima sve DZABA nece postojati. Mozemo mi mnogo bolje da iskoristimo nase iskustvo cak i novac da pravimo na nasoj nesreci. TACKA.

TT

pre 5 godina

Samo se vi Srbi uzdajte u Ruse opet, ima daleko da dogurate hahaha.

Milan

pre 5 godina

Драга Руска браћо, нисмо ми ратовали због вас, него због себе и своје Србије! Недамо своју слободу никоме, па ни западној багри! Ако нам нисте помогли '99-е, сада имате прилику да покажете колики сте нам пријатељи...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija