• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Kurir

23.03.2019

23:08 >> 23:16

(VIDEO) PILOT 'NEVIDLJIVOG': KAJEM SE ŠTO SAM BACAO BOMBE NA SRPSKU DECU - da sam znao istinu to ne bih radio!

Društvo

(VIDEO) PILOT 'NEVIDLJIVOG': KAJEM SE ŠTO SAM BACAO BOMBE NA SRPSKU DECU - da sam znao istinu to ne bih radio!

Podeli vest

Da sam znao pravu istinu o situaciji u Srbiji, ne bih učestvovao u bombardovanju - poverio se Dejl Zelko, američki pilot, svom sadašanjem prijatelju Zoltanu Daniju, koji je sa svojom jedinicom oborio njegov "nevidljivi" F-117A

Bombardovanje Srbije je bilo greška i da sam znao pravu istinu, ne bih učestvovao u bombardovanju Srbije, reči su koje je američki pilot Dejl Zelko izgovorio pukovniku Zoltanu Daniju, čija jedinica je 27. marta 1999. godine oborila njegov "nevidljivi" avion F-117A.

Dvadeset godina posle zločinačke NATO agresije, Zoltan Dani je ispričao da se sa Zelkom, s kojim se u međuvremenu sprijateljio, redovno čuje.

- Verovao je da je drugačije stanje i svi piloti su bili ubeđeni da u Srbiju donose slobodu i demokratiju. Shvatio je da je pozadina svega bilo nešto drugo i da je Srbija bombardovana iz političkih razloga - priča Dani.

HRABRA BRITANKA USTALA U ODBRANU SRBA I SRBIJE: SEĆAMO SE SVEGA I KAŽEMO - NATO, VI STE UBICE, SRAM VAS BILO!

Sa Zelkom se čuo i pre nekoliko dana: "Kaže da mu je žao što je učestvovao u bombardovanju Srbije i da su prevareni. Bili su uvereni da su dolazili iz humanitarnih razloga da poprave stanje. Da je znao pravu istinu, ne bi u tome učestvovao. Kaje se što je bacao bombe na srpsku decu".

Podsetimo, četvrtog dana NATO bombardovanja, pripadnici Trećeg raketnog diviziona 250. raketne brigade Protivvazdušne odbrane Vojske Jugoslavije oborili su F-117A, američko čudo od aviona izrađeno u stelt tehnologiji, koje je svoju reputaciju "nevidljivog" steklo u Zalivskom ratu u Iraku. 

SRAMOTA JE ŠTO SRBIMA NISMO POMOGLI 1999, SVAKU UVREDU SRBIJE ILI SRBA TRETIRAM LIČNO: Drugi čovek ruske dume PETAR TOLSTOJ JASAN!

Pilota Dejla Zelka su američke snage uspele bezbedno da evakuišu, a njegov avion je završio na njivi u ataru sela Buđanovci kod Rume. Nekoliko godina kasnije pukovnik Dani sreo se sa Zelkom i počeli su da se druže.

Dejl Zelko, pilot nevidljivog aviona F-117 koji je srpska PVO oborila četvtog dana NATO bombardovanja 1999, ispričao je u serijalu Nacionalne geografije "Nikog ne ostavljamo" kako je preživeo obaranje i kako je izvučen u najvećoj akciji spasavanja još od Vijetnamskog rata.

(VIDEO) GENERAL LAZAREVIĆ: Za mene, kao čoveka koji je BRANIO ZEMLJU OD NATO KRIMINALACA, teško je prihvatiti saradnju sa njima!

Iako je prošlo 20 godina, Dani kaže da mu se čini kao da je bombardovanje juče bilo: "Sve je sveže. Rane su velike, i među stanovništvom i među našim saborcima, sveže su i duboke".

Foto: Fotoilustracija

Nedavno istraživanje Instituta za evropske poslove pokazalo je da se 79 odsto građana naše zemlje protivi članstvu Srbije u NATO, a 64 odsto ne bi prihvatilo izvinjenje Alijanse zbog agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine.

Američki pilot hteo da školuje sina u Srbiji

Pilot oborenog "nevidljivog" Dejl Zelko razmišljao je da svog sina, koji svira nekoliko instrumenata, upiše u srednju muzičku školu u Srbiji, potvrđuje Zoltan Dani za "Kurir".
- Kod njih je skupo školovanje, pa sam mu ja predložio da ga pošalje u Srbiju. Rekao sam mu da ću ga prihvatiti kao mog sina, ali su na kraju našli rešenje u Americi - kaže Dani i dodaje da se Zelko nije plašio da pošalje dete na školovanje u Srbiju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar Stojanović

pre 5 godina

Pošto smo mi PRAVOSLAVNI NAROD i po BOŽJOJ volji praštamo pa neka Bog vama oprosti jer delo koje ste načinili samo bog vam može oprostiti a narod da vas sažaljeva. AMIN

Čarapan

pre 5 godina

Da se čovek ,rasplače, koliko je ovaj pilot osećajan.

Branko

pre 5 godina

Bravo, PRAVI COVEK a ne ove nase komsije regionalni NATO-SIMPATIZERI STO VIRE AMERIMA IZ SU*KA !!!!!!!????????

Papundek

pre 5 godina

I sta je poenta ovog teksta??? Ajte molim vas, ovou pricu ni deciji vrtic nebi kupio!

Saradžogla

pre 5 godina

Da li se mi kajemo što si ostao živ?Obaranjem ,,nevidljivog,, uništen je pojam DA AVION MOŽE DA SE NE VIDI OD RADARA?Još dok se gradio i isprobavao ,,nevidljivi,, englezi su tvrdili da ga radar može otkriti.Jedni misle da grade dobre vojne avione a za to vreme raketaši usavršavaju rakete.Nailaze vremena kada će nestati vojni piloti jer će se sve svoditi na bespilotne letelice kojima se upravlja iz daljine.DA SE NE ZABORAVI ... Srbi su za vreme Drugog svetskog rata spasili 520 američkih avijatičara (piloti,mitraljesci ...) a Klinton je poslao njihove unuke da se za to osvete bombama?NAJVEĆI JERES OD KADA SVET POSTOJI!Nikada ni jedna vojska to nije učinila!Ni jedna.Zato u Americi koja misli da je Sjedinjena biju oluje i hladnoća a srbin za to vreme sedi u ladovinki.

janko

pre 5 godina

Nije dovoljno kajanje. Naknadna pamet , ovaj gospodin nije bio dete kada je počinio zločine nad srpskim stanovništvom. Njega i njegove nadršene treba pred lice pravde. Ne amnestija za zločine protiv čovečnosti.

hag

pre 5 godina

Pitaj haške pravoslavne teroriste kaju li se što su bacali bombe po BiH,Hrvatskim i Kosovskim gradovima ubijajući sve od beba do staraca.Pitaj ih da li se kaju zbog stotina masovnih grobnica koje su posijali širom bosne natrpanih civilima .....

peca

pre 5 godina

Licemerni ratni kriminalac i lazov,sada se kaje.Ti iz West Pointa se nikada ne kaju jer su izdoktrinirani i opranog mozga.Zakljicite sam i ko je u ovom slucaju najvni PAPAN,Covek do penzije primao visoku platu a sada penziju umesto robije.Toliko za sada a vi ga docekujte i drzite za ruke a on ce da VAS LAZE I MAZE .Nebi me iznenadilo da ga cak i nazovete "nasim prijateljem"

Saradžogla

pre 5 godina

Mi se kajemo što ti prežive obaranje!Ikraj priče ...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija