• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

24.03.2019

17:19

ČADEŽ SA INVESTITORIMA U UAE! Dvodenevna poseta privredne delegacije Srbije

Društvo

ČADEŽ SA INVESTITORIMA U UAE! Dvodenevna poseta privredne delegacije Srbije

Podeli vest

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao član državno-privredne delegacije, danas i sutra boraviće u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde će zvaničicima i poslovnoj zajednici Dubaija i Abu Dabija predstaviti investicioni i poslovni potencijal Srbije i razgovarati o mogućnostima unapređenja privredne saradnje

Srpska državno-privredna delegacija putuje u UAE na poziv Privredne komore Dubaija radi učešća u programu "Zemlja u fokusu". Izborom za "zemlju u fokusu", dobila bi priliku da, već ove godine, organizacijom niza događaja i susreta, prezentuje svoju ekonomiju i pojedinaćne kompanije potencijalnim partnerima i investitorima.

Srbija će se sledeće godine predstaviti na Svetskoj izložbi EXPO Dubai 2020 čiji je slogan "Connecting Minds, Creating the Future" ("Povezivanje umova, stvaranje budućnosti"). Prvog dana posete UAE, Čadež će se sastati s Hamadom Mubarakom Buamimom, predsednikom Privredne komore Dubaija, gde će na poslovnom skupu, pred oko trideset emiratskih kompanija, govoriti o uslovima poslovanja u Srbiji i održati prezentaciju o potencijalima srpskog IT sektora i digitalizaciji srpske privrede. Razgovaraće i s Tanijem Ahmedom al Zejoudijem, ministrom za klimatske promene i zaštitu životne sredine UAE, o zajedničkim projektima u oblasti ekologije i obnovljivih izvora energije.

U ponedeljak, 25. marta, predsednik PKS će u Abu Dabiju imati sastanke sa Mubarakom Rašidom Hamisom al Mansurijem, guvernerom Centralne banke i direktorom Investicionog fonda Emirata, i Mohamedom Helal al Muhairijem, generalnim direktorom Privredne komore Abu Dabija. Planirana je i poseta "Mubadali" i razgovor s Halidom Abdulom al Kubaisijem, direktorom Sektora za aeronautiku, obnovljivu energiju i IT ove kompanije, koja u Srbiji realizuje projekat vetroparka Šibuk 1. Mogućnosti za unapređenje privredne saradnje Srbije i UAE postoje u svim sektorima privređivanja: od agrobiznisa, energetike i ekologije, preko odbrambene i avio industrije, građevinarstva, saobraćaja, turizma i zdravstva do informacionih tehnologija. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ofelija

pre 5 godina

Vas sam citala u drugacijim ,,glasilima,, koji su ni malo humanoidni ni prosperitetni,ustalom koje vas VASPITAVAO ni pakao mu nece pomo'i...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija