• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2019

14:39

SJAJNA VEST! Prosečna neto plata u januaru 54.521 dinar!

Društvo

SJAJNA VEST! Prosečna neto plata u januaru 54.521 dinar!

Podeli vest

Prosečna januarska neto zarada po zaposlenom u Srbiji iznosila je 54.521 dinar, i nominarlno je veća za 4,1 odsto, a realno za 3,7 procenata nego prethodnog meseca, saopštio je Republički zavod za statistiku

Prosečna bruto zarada obračunata za januar 2019. godine je iznosila 75.296 dinara, što je u odnosu na prethodni mesec nominalno više za 4,3 odsto, a realno za 3,9 odsto.

U odnosu na isti mesec prošle godine, prosečna januarska bruto zarada je nominalno veća za 8,8 procenata, a realno za 6,6 odsto, dok je prosečna neto zarada veća za 8,9 odsto nominalno i za 6,7 procenata realno.

Medijalna neto zarada za januar iznosila je 41.467 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 5 godina

Ako ti je Vucic rekao da imas 500 € onda je to tako on nikad ne laze sad sto dobijes 250 € sta da ti radim,to je ruzicasta buducnost Srbije.

Mlk

pre 5 godina

Za koga ?? Za BG sigurno je toliki prosek , ali za ostatak srbije NIJE, VEC JE MNOGO NIZI PROSEK !!!!!

Stradija nam je milija i od sv

pre 5 godina

Za koga je sjajna? Šta to konkretno znači za prosečnog građanina?

SS

pre 5 godina

Ala ste sjajni sa ovom sjajnom vešću nema šta,ali kako za koga jer većina prima oko 30.000 din platu,pa ne znam odakle ste izvukli taj fenomenalni prosek.Ipak pusti Srbi su navikli i zadovoljavaju se unazad 30 godina sa tim sjajnim vestima,ispod svakog proseka u svetu,ali ušlo mam je to u krv i mozak pa smo oguglali,jer ne znamo šta je lepota opuštenog života.Pozdrav vama prognozerima i vračarama.

Nikoletka

pre 5 godina

Pravilno rasporedjivanje monetarne politike daje i rezultat.

Jovana

pre 5 godina

Sjajne vesti, raduje nas povećanje plate i to je još jedan korak ka boljitku.

Miloš

pre 5 godina

Rastu plate i penzije, dolaze investitori, otvaraju se nova radna mesta, ulaže se u infrastrukturu. Srbija se razvija na svim poljima!

Zo

pre 5 godina

Mnogi ni pola ne primaju od te njihove prosecne plate. Moje misljenje je da 85% ako ne i vise zive na ivici siromastva.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija