• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf/Informer

25.03.2019

20:05

KAZNA ZA VOŽNJU SA CIGARETOM 3.000 DINARA?! Informacija UZNEMIRILA brojne građane, a onda je otkriveno šta je stvarno istina!

Društvo

KAZNA ZA VOŽNJU SA CIGARETOM 3.000 DINARA?! Informacija UZNEMIRILA brojne građane, a onda je otkriveno šta je stvarno istina!

Podeli vest

Vest koja se pojavila u medijima, da vozač koji puši tokom vožnje može da bude kažnjen, uznemirila je mnoge. Međutim, prema navodima stručnjaka, ova informacija nije tačna

Za mnoge pušače cigareta za volanom pruža najveći užitak. Saznanje da bi zbog toga, navodno, mogli da plate kaznu od 3.000 dinara, užasnulo ih je. Međutim, mogu da odahnu, jer pušenje nije stavljeno u zabranu, kako kaže profesor Saobraćajnog fakulteta, Milan Vujanić.

- Smatra se da vozač može da puši i da ne skreće pogled sa upravljanja - objasnio je sagovornik.

PLJUŠTAĆE KAZNE! Počinje VELIKA AKCIJA saobraćajne policije! Ako sedate za volan, dobro proverite! - OVO će se POSEBNO KONTROLISATI!

On je dodao da ova radnja svakako nije bezbedna i to zbog nekoliko razloga.

- Na prvom mestu može da se desi da vozaču ispadne cigareta. On bi instinktivo posegao za njom i može da se desi da ispusti volan, da spusti pogled i da skrene sa puta. Čak i da to uradi "samo na sekund" može da se dogodi tragedija jer u tom trenutku nije gledao na put - objašnjava Vujanić.

ZA TRI DANA NAPISANO ČAK 7.000 KAZNI ZA POJASEVE! Pune ruke posla za saobraćajne policajce u međunarodnoj akciji

Vozač može da ugrozi sebe i druge i prilikom paljenja cigarete, dodaje profesor Saobraćajnog fakulteta.

Napominje da se tokom 2009. godine razmatralo da se pušenje tokom vožnje zabrani, međutim to nije bilo izvodljivo jer je postojao problem kako bi se to kontrolisalo.

 

BAHATE VOZAČE NE MOGU DA KAZNE NA OSNOVU SNIMAKA! U saobraćajnoj policiji kažu da im je Zakon "VEZAO RUKE"!

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja svaki učesnik u njemu je dužan da se ponaša tako da nikog ne ometa, ugrožava ili povredi, kao i da preduzme sve mere radi izbegavanja ili otklanjanja opasnih situacija koje izazove neko drugi. Takođe, vozač ne sme da preduzima radnje koje ometaju njegovu pažnju pri upravljanju vozilom.

NOVA PRAVILA ZA NOVE VOZAČE U SRBIJI: VIŠE OD TRI OSOBE U AUTOMOBILU - ZABRANJENO! Primena zakona počinje od 3. aprila!

Prema rečima profesora Saobraćajnog fakulteta, Milana Vujanića pušenje nije radnja koja ometa vozača, jer sve vreme može da gleda na put.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vozač

pre 5 godina

Ovaj Vujanić je prolupao, do skoro tvrdio je da je opasno, pa nije opasno, neka se opedeli za jedno.

Kalimero

pre 5 godina

Ma daj ne maltretirajte više narod nebuloznim izmišljotinama i budalaštinama - nisam pušač ali što je mnogo mnogo je bre. Daj nam navedite gde je to još zabranjeno pušenje za volanom?

RINGISPIL

pre 5 godina

Hoce li taj Vjanic i taj Okanovic JEDNOM DA NAM UDJU U DEBELO CREVO DA VIDE IMAJU LI VOZACI HEMOROIDE i da nam i to predloze za naplatu. I prdez za volanom moze da utice na bezbednost OSTALIH ucesnika. Ma,,,,u vam j,,,,m boli vas za bezbednost uhlebili se narodu na grbaci i svrsavaju od pameti.

Duda

pre 5 godina

Pune ruke lopovluka od strane takozvane policije. Lopovluk naroda na snazi. Udrite takvu policiju. Gazite kolima. I naoruzavajte se. Jer to je bezobrazluk bez granice. To nije policija. Njih boli ona stvar za bezbednost. Bitno im da kaznjavaju. Tj da pune dzepove.

Ahmad Nedzad

pre 5 godina

Dobro, onda ćemo umesto cigareta jesti integralne žitarice ali šta ako nam slučajno ispadnu tokom vožnje, da li to onda neće biti prekršaj?

prckoprvi

pre 5 godina

Nista se ne radi u drzavi, zato izmisljaju koje sta samo da napune budzet pa da ga posle pokradu!!

Litl horn

pre 5 godina

Pusenje cigarete u voznji je opasnija od telefona, pojasa i svetala...?

SS

pre 5 godina

To je ono,kad matorci zreli za penziju,pišu zakone u Srbiji,većinom gluposti.Zakon koji niko ne sprovodi,jer svaki drugi vozi i priča telefonom.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija