• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti-online

29.03.2019

12:59 >> 13:02

SRPSKO VAZDUHOPLOVSTVO MEĐU DESET U SVETU: Veliko priznanje za našu zemlju!

Društvo

SRPSKO VAZDUHOPLOVSTVO MEĐU DESET U SVETU: Veliko priznanje za našu zemlju!

Podeli vest

Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) izvršila je procenu sistema civilnog vazduhoplovstva Srbije i utvrdila da stepen njegove usaglašenosti sa neđunarodnim standardima iznosi 93,71 odsto, saopšteno je iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije (DCV)

ICAO je proveru izvršio u periodu od 19. do 26. marta godine, a rezultat do kojeg je došao predstavlja poboljšanje za 27,31 procenta u odnosu na proveru koja je obavljena 2009. godine, navodi se u saopštenju.

Direktorka DCV-a Mirjana Čizmarov izjavila je ovom prilikom da je ICAO validacija na najkonkretniji način pokazala kvalitet srpskog civilnog vazduhoplovstva, prenosi Tanjug.

- Postignut rezultat u ovom trenutku svrstava Republiku Srbiju među deset najboljih na svetu, a iza nas su ostale države kao što su Nemačka, Italija, Švajcarska. ICAO je međunarodni regulatorni reper standarda bezbednosti i procedura koji ne pravi razlike između država već ocenjuje striktne standarde - ukazala je Čizmarov. 

KAŽNJEN BAHATI IZVRŠITELJ! Ministarstvo pravde oduzelo licencu za rad Aleksandru Durkuliću! Ukrao od dužnika 20 miliona dinara!

Ovogodišnja ICAO provera je, kako je dodala, dokaz napretka celokupnog sistema civilnog vazduhoplovstva Srbije i predanog rada svih njegovih državnih i privatnih subjekata. 

- DCV je tu da, zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, svojim nadzorom pre svega pomogne celokupnoj vazduhoplovnoj industriji da dostigne i održi striktne standarde bezbednosti i operativnosti. Ovo je i svojevrsno priznanje našem zajedničkom timu i garancija da su putnici u vazdušnom saobraćaju Srbije bezbedni i da dobijaju svetsku uslugu - zaključuje Čizmarov. 

U saopštenju se precizira da je ICAO proveravao usaglašenosti zakona i podzakonskih akata sa odredbama Čikaške konvencije i pripadajućim aneksima u okviru protokola (LEG) pri čemu je dostignuta ocena usaglašenosti 95,24 odsto.

(VIDEO) AMERI ZAHTEVAJU: VRATITE NAM OLUPINU NEVIDLJIVOG! SRBIJA ODGOVARA: NEMA ŠANSE, TO JE RATNI TROFEJ!

Zatim izdavanje dozvola vazduhoplovnom osoblju i sertifikata centara za obuku u okviru protokola (PEL), gde je dostignuta ocena usaglašenosti 97,59 procenata, kao i saobraćajna delatnost u okviru protokola (OPS), pri čemu je ocena usaglašenosti 96,69 posto.

Provera je takođe obuhvatila i plovidbenost vazduhoplova u okviru protokola (AIR), a ocena usaglašenosti je 93,46 odsto, kao i aerodrome i zemaljska sredstva u okviru protokola (AGA), pri čemu je dostignuta ocena usaglašenosti 91.11 procenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija