• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. CRNOMARKOVIĆ

29.03.2019

23:35

(FOTO) O OVOME  SVI PRIČAJU! NAJVREDNIJA KUPOVINA NA SAJMU AUTOMOBILA! Srpski tajkun "uzeo" četiri iste "mečke" za 844.000 evra!

Društvo

(FOTO) O OVOME SVI PRIČAJU! NAJVREDNIJA KUPOVINA NA SAJMU AUTOMOBILA! Srpski tajkun "uzeo" četiri iste "mečke" za 844.000 evra!

Podeli vest

Biznismen iskeširao bogatstvo za četiri istovetne besne "Mercedesove" limuzine AMG GT63 S, svaka ga koštala 211.000 evra. Prodavcima rekao da kola kupuje za sebe, ženu i dvoje dece!

Srpski biznismen kupio je na Sajmu automobila u Beogradu četiri luksuzne "Mercedesove" limuzine AMG GT 63 S, koje ukupno vrede 844.000 evra, saznaje Informer! Sva četiri automobila su u potpunosti identična i koštaju po 211.000 evra, od čega 41.000 otpada samo za opremu!

Kako saznajemo, ovaj biznismen se pohvalio da "mercedese" kupuje za celu porodicu - sebe, suprugu i dvoje dece! Pored tajkuna iz Srbije, "Mercedesom" se ponovio i jedan poslovni čovek iz Bosne i Hercegovine, koji je kupio sportski model AMG GTR, vredan čak 189.000 evra.

Foto: InformerDN

 

Sve prodato

Kako su nam juče potvrdili u "Mercedesu", prodali su praktično sve atraktivne modele, zbog čega ovaj Sajam smatraju možda i najboljim u istoriji.

Bivši košarkaš za "Mečkin" džip G 63 dao 193.000 evra

U "Mercedesu" su nam otkrili i da su prodali svoju najnoviju G klasu čiji je kupac takođe poznata ličnost.

- Naš najnoviji džip G 63, koji je sigurno jedan od najboljih terenaca na ovogodišnjem Sajmu, kupio je poznati košarkaš koji je igrao u NBA ligi. Koštao ga je 193.000 evra - saznali smo u ovoj automobilskoj kući.

- Našli smo kupce za sve najluksuznije modele, ali smo najviše sreće imali sa limuzinom AMG GT 63 S. Prodali smo četiri potpuno istovetna takva modela jednom srpskom biznismenu. Osnovni model košta 170.000 evra, a on je svaki uzeo sa opremom vrednom 41.000 evra. Dakle, za četiri automobila izdvojio je ukupno 844.000 evra. Kada smo ga iz znatiželje pitali zašto uzima četiri potpuno ista automobila, rekao nam je da želi da on, supruga i dvoje dece podjednako uživaju u vožnji - otkrili su nam u "Mercedesu" i dodali da su i ostali modeli išli kao alva:

Foto: InformerDN

 

- "Planuo" je i sportski model AMR GT, koji je zaista prava zver na točkovima jer od 0 do 100 km/h stiže za nešto više od tri sekunde, a može da postigne brzinu od više od 300 km/h. Njega je za 189.000 evra kupio jedan uspešan poslovni čovek iz Bosne i Hercegovine. Prodali smo i vrhunsku limuzinu "majbah" od 194.000 evra jednom kupcu iz Srbije.

Ništa manje zadovoljni nisu ni u drugim luksuznim brendovima, pa su nam tako i u BMW-u rekli da su prodali sve najbolje modele.

"Rols rojs", "majbah" i "ferari" nisu na prodaju

Uprkos najavama da će najluksuzniji modeli "rols rojs kalinan", "bentli kontinental GT W12" i "ferari portofino" pronaći kupce do kraja Sajma, dobili smo i definitivnu potvrdu da ipak neće biti na prodaju.

- Svi ti ograđeni modeli su dovezeni samo da se pokažu. Njih automobilske kompanije iznajme i posle Sajma vrate i ne mogu da ih prodaju. Tako je SAT dovezao "ferari", BMW - "rols rojs", a "Porše" - "bentli". I šta god ko pričao, ovi automobili sigurno neće naći vlasnike na ovogodišnjem Sajmu - objasnio nam je automobilski stručnjak Dragan Stanimirović.

- Posebno nam je drago što je jako brzo "planuo" naš novi džip X7, koji košta 136.000 evra. Uz to, prodali smo i premijerne modele, limuzinu 750Li vrednu 180.000 evra i sportski model 850i, koji je kupac platio 154.000 evra. Kupci svih ovih modela su poznati i uspešni ljudi iz naše zemlje, ali ne smemo da otkrivamo njihov identitet - rekli su nam u BMW-u.

Bogata klijentela

Da je ovogodišnji Sajam izuzetno uspešan, za Informer je potvrdio i Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

- Nimalo me ne čudi što su prodati svi najskuplji automobili, neki čak i u više primeraka. Srbija je pokazala da već godinama ima ozbiljnu klijentelu za kupovinu luksuznih automobila, a to vam najbolje potvrđuje činjenica da je samo u 2018. u našoj zemlji kupljen nemali broj "ferarija", "bentlija" i "rols rojseva" - jasan je Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milos

pre 5 godina

Ovo je dokaz da predsednik Vucic savrseno radi.

Nenad

pre 5 godina

Naravno dabogda kupio jos 10 takvih samo mi je krivo kad pred kameru izađe onaj predsednik udruženja poslodavaca Srbije i kaže kako su nameti na plate radnika veliki,kako posluju na ivici rentabilnosti itd. bla,bla bla..... Ima tu onaj ironični vic kad kaže gazda radniku "Vidiš ona 4 mercedesa Vidim E ako budeš dobro radio ko do sad biće ih dogodine još 4

Praksa

pre 5 godina

Auti se ne keshiraju nego se kupuju svuda, pa i kod nas, na kredit. Tajkun je dao 10-20% od vrednosti auta a ostatak ce placati sledecih 5-7 godina za koje vreme su auta kasko osigurana... N najbogatiji na svetu ne keshiraju novi, legalno kupljen, auto. Kad se samo setim 90-tih kada su zestoki momci vozili polovna i kradena vozila iz Evrope, slupana pa peglana itd. lepo je videti da napredujemo i da se voze novi auti u visoj klasi. Mozda ce onda ostatak da vidi razliku izmedju novog i 'novog' a ne, kao tih 90-tih, da se polovni auti smatraju 'novim'...

grckizet

pre 5 godina

Glupost. Pare idu u Njemacku, a Srpska deca nemaju sta da jedu.

Siroma

pre 5 godina

a ko je taj srpski tajkun koji je kupio 4 mecke? sto ne objavite njegovo ime i prezime kad ocigledno znate ko je???? i odakle mu tolke pare, informer sve zna, pa i to.... ????

Penzioner

pre 5 godina

Kao i uvek u istoriji važi ona "nekom rat,a nekom brat"!

XXL

pre 5 godina

Šta će čovek kupio mercedese za celu porodicu, a verovatno se drži minimalca za radnike ako poseduje svoju firmu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17