• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.04.2019

09:27

LONČAR: Hajde da skupimo zajedno novac za novi aparat

Društvo

LONČAR: Hajde da skupimo zajedno novac za novi aparat

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je građane da se uključe u današnju akciju Teleton i tako omoguće da se sakupi novac za novi aparat za magnetnu rezonancu

 

- Hajde da zajedno skupimo taj novac, da imamo još jednu magnetnu rezonancu, da pomognemo ljudima da se bolest što pre dijagnostikuje i izlečimo ih - rekao je sinoć Loncar na RTS-u, koji je porkrenu Teleton u okviru kampanje "Rak je izlečiv".

Kako je rekao, i kada postoji višak u državnoj kasi, on mora ravnopravno da se rasporedi.

- Neko hoće da budu povećane plate, morate da uložite da ne prokišnjava, da zamenite prozore, da obnovite zgrade, da uzmete novu opremu, da kupimo nove aparate - naveo je ministar, a govorio je i o novim zakonima u oblasti zdravstva, za koje je rekao da će doneti mnogo novina, ali da je najvažnije da će bez overene zdravstvene knjižice pacijenti moći da se palijativno zbrinjavaju.

Moći će, naveo je, i skrining program da se uradi bez zdravstvene knjižice, kao i vakcinacija.

- To se odnosi na retke i najteže, maligne bolesti, a posebna komisija odlučivaće o tome ko ispunjava uslove - kazao je Lončar.

Govoreći o obaveznom skriningu, kazao je da će građani morati da plate deo troškova za lečenje ukoliko se ne odazovu pozivu, jer se "između života i smrti uvek bira život".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 5 godina

Pa umesto sto pare koje vec uzimate od has trosite za plate nemedicinskog osoblja, kupite taj jedan uredjaj.

mikac

pre 5 godina

Uvek sam za smislene akcije ali u ovoj akciji nedostaje nesto veoma bitno a to je. Pre akcije trebalo je da se izabere tip aparata , dobavljac; i saospsti njegova cena. Da sve bude transparetno. I da se javno prati koliko je sakupljeno novca. A samom zdravstvu nedostaje bolja organizacija, vise strucnosti, odgovonost svakog radnika a pre svega lekara i vise rada i reda. A ako se na ovome u skorije vreme nesto bitno neodradi , zdravstvu preti kolaps. Resenje je u odredjivanju cene svake usluge i izjednacavanje drzavne i privatne prakse.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija