• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

04.04.2019

18:22 >> 18:26

(VIDEO) ZATO JE SRPSKA VOJSKA TRN U OKU NATO! Alijansa bombardovala Srbe više nego LIBIJU, IRAK, SIRIJU I AVGANISTAN ZAJEDNO, ALI DŽABA!

Društvo

(VIDEO) ZATO JE SRPSKA VOJSKA TRN U OKU NATO! Alijansa bombardovala Srbe više nego LIBIJU, IRAK, SIRIJU I AVGANISTAN ZAJEDNO, ALI DŽABA!

Podeli vest

Na osnovu statistike koju je uradio australijski oficir Dejvid Kilkulen, koji je bio savetnik američkog generala Dejvida Petreusa i bišeg šefa CIA, ispada da je Srbija (SR Jugoslavija) za NATO daleko opasnija za NATO od terorista Al Kaide, Isila, Al Nusre i svih terorističkih organizacija zajedno, kao i drugih, po njima "nepodobnih" režima, a kako kažu, zbog "demokratije i vladavine prava"

 - Vazdušna kampanja je suviše ograničena. Kampanja protiv Isisa je jedna stvar, a uništavanje njegove sposobnosti da funkcioniše kao država je sasvim druga. Radi poređenja, tokom intervencije 78 dana na Kosovu 1999. godine, NATO je imao 19,484 vazdušna naleta, u proseku 250 dnevno. Tokom vazdušne kampanje u Libiji 2011. godine bilo je 9.700 udara za 215 dana, odnosno 45 po danu. U Avganistanu je bilo 6.500 naleta, odnosno otprilike 83 naleta dnevno. Za razliku od toga, u devet meseci vazdušne kampanje SAD su imale 2.796 naleta, nešto više od 10 dnevno u Iraku i Siriji zajedno -  navodi Kilkulen u svom izveštaju.

LICEMERI! SAD: Mi ne zauzimao strane, OD SRBIJE OČEKUJEMO PRIZNAVANJE KOSOVA KAO SUVERENE I NEZAVISNE DRŽAVE!

Kako Kilkulen navodi, ratna strategija je da se neutrališe ISIS u Iraku, a kako bi se stvorio "mir", a u Siriji da se zaustavi rat sukobljenih strana, dok je za razliku od njih, agresija na SR Jugoslaviju bila ta, da se stvori dovoljno štete Vojsci SR Jugoslavije kako bi bila prisiljena na prekid vatre.

RUSIJA JE SPREČILA SRBE DA PORAZE NATO 1999. - Novinar BBC se "ukakio" po SAD, AMERI NE GOVORE ISTINU O RATU PROTIV SRJ!

Stoga "partnerima" iz NATO-a, kako ih danas nazivaju, bilo je potrebno 19,484 vazdušna naleta kako bi "prisilili" Vojsku SR Jugoslavije na "prekid vatre", više nego na Libiju, Irak, Siriju i Avganistan zajedno!

VELIKA ZAMKA ZAPADA ZA SRBIJU: Kosovsku bitku povezuju sa dogovorom Skoplja i Atine, BEOGRAD NA TO NE SME PRISTATI!

Dejvid Kilkulen je bivši australijski oficir koji je bio savetnik američkog generala Dejvida Petreusa u 2007. i 2008. godini, a kada mu je bio i savetnik za vođenje rata u Iraku. Od 2005. do 2006. godine, bio je glavni strateg u Kancelariji koordinatora za protivterorističke akcije u američkom Stejt departmentu. Takođe, bio je savetnik britanske i australijske vlade, kao i savetnik u NATO-u


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pismenost

pre 5 godina

"ZATO JE SRPSKA VOJSKA TRN U OKO NATO!" U koju si ti školu išao zemljače? Tamo niste učili pravopis, padeže, očigledno, a hoćeš zaludnim čitaocima, kao što sam ja, da nešto objasniš? Sedi, 1.

hag

pre 5 godina

Razumljivo,jer je srbija prisvojila kompletnu JNA sa svim naoružanjem i opremom,ostavivši bivše republike bez iček i pokrenla niz osajačkih ratova radi osvajanja teritorije i to protiv skoro nenaoružanog stanovništba susjednih država,počinivši prtom genocid i strahovite ratne zločine koji su po brutalnosti,svireposti,grozotama i masovnom uništavanju daleko nadmašili zločine i u libiji,iraku,siriji,avganistanu.... Ni u jednoj ovoj zemlji,nijedna vojska niti teroristička organizacija nije u 3 dana pobila 8.000 vezanih ljudi kao što su to uradili srpski teroristi,da i ne pominjemo ostale zločine o kojima svjedoče na sotine masovnih grobnica u BiH pretrpanih pobineim bošnjačkim civilima ili o šleperima poklanih albanaca.... To zlo je moralo biti zaustavljeno,a bombardovanje je bilo jedini način........

as

pre 5 godina

Ja jedem meso a on kupus. Statistički oboje jedemo sarmu. A ova nek si jebe kengure skupa sa vama

ana

pre 5 godina

da nas rusi nisu izdali 99god bili bi mnogo veliki tr u oku zapadu. a kosovo bi jos bilo nase

Stojan

pre 5 godina

Zapad je izgubio svaki kompas sto se tice "demokratije i vladavine prava".

DEDA RAKA

pre 5 godina

Interesantno, svuda su po svetu vojnom čizmom stali - samo im to u Srbiji fali ! Nemoj to da im niko u lice kaže - postideče se!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija