• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2019

21:27

PORTPAROL KFOR REAGOVAO ZBOG INCIDENTA NA SEVERU KOSOVA:  Evo zbog čega su albanski vojnici šetali SEVERNOM MITROVICOM!

Društvo

PORTPAROL KFOR REAGOVAO ZBOG INCIDENTA NA SEVERU KOSOVA: Evo zbog čega su albanski vojnici šetali SEVERNOM MITROVICOM!

Podeli vest

Vinćenco Graso je podsetio da je Albanija članica NATO već 10 godina i da je grupa vojnika bila sastavljena od pripadnika brojnih nacija

 Kfor je večeras, povodom navoda o prisustvu albanskih vojnika na severu Kosova, saopštio da to nije bila provokacija, već izviđačka aktivnost gripe oficira NATO u pratnji Kfora i da nema razloga za uznemirenje.

- Ovo nije provokacija, već zajednička aktivnost NATO, a prisustvo četiri albanska oficira ne bi trebalo nikoga iznenaditi jer je Albanija član NATO već 10 godina. Osim toga, trebalo bi da bude poznato da Albanija takođe doprinosi misiji Kfora - precizira se u saopštenju Kfora, dostavljenom Tanjugu.

Kfor navodi da su oficiri koji učestvuju u tim aktivnostima iz različitih država NATO, uključujući Albaniju. Dodaje se da se aktivnost sastoji od posete različitim mestima na Kosovu, uključujući Mitrovicu i druge lokacije na severu. 

Povodom, kako kažu, širenja neodgovornih glasina i izazivanja neosnovane zabrinutosti među stanovništvom, Kfor poručuje da je situacija na severu, kao i širom Kosova, "apsolutno pod kontrolom i da nema nikakvih naznaka ili dokaza o mogućim nemirima ili nasilju". 

- U stvarnosti nema razloga za brigu niti straha od bilo čega - navodi Kfor. 

 

VOJNICI ALBANIJE PATROLIRAJU NA SEVERU KIM, najstrašnija šiptarska provokacija ikad?! SRPSKA LISTA PITA KFOR KO JE TO DOZVOLIO!



U saopštenju se ističe da Kfor nastavlja da bude nepristrasno posvećen svom mandatu datom od strane UN kako bi zaštitio sve ljude na Kosovu.

- Svi se moraju osećati bezbednije kada Kfor sprovodi vežbe i kreće se po Kosovu - navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zlaja

pre 4 godine

KFOR i NATO nije isto na Kosovu i Metohiji !!!

Deda Nole

pre 4 godine

KFOR je navodno neko ko treba da zastiti srbe na KiM,a njihova uloga je izgleda da lazima obmanjuju svetsku javnost o stvarnom stanju na KiM,pa zato smatram da se kontigent KFOR-a treba zameniti snagama koje ce istinski zastupati interese ugrozenih a to su srbi i koje treba vratiti na svoja ognjista koa sto su to ucinili i siptari.

Aleksandar

pre 4 godine

Pod hitno pozvati Rusiju i Belorusiju da pošalje trupe na sever KiM u okviru KFOR-a!!!

Nikolaj

pre 4 godine

Da je Srbija član NATO-a, šetali bi se i srpski vojnici na Kosovu

Saradžogla

pre 4 godine

Da je Srbija član NATO manguparije već bi naši vojnici bili na granici sa Rusijom i svim ratištima gde se pomenuti pakt nalazi.A onda bi krenuli da nam dolaze mrtvački sanduci.Članarina bi morala da se plati!Srpska vojska bi dobila zastarele skalamerije na poklon a sami bi morali da platimo modernizaciju!PS.Kada je Rumunija uvučena u NATO pakt dobila je neke stare ratne brodove na poklon a sami su MORALI da plate modernizaciju što ih je užasno koštalo.Inače da se zna da su NATO piloti bombardovali Srbiju i greškom teritoriju Bugarske.

Mate

pre 4 godine

Šta vam smeta? Pa i Hrvatski vojnici su na Kosovu, od početka, nekoliko puta su našim helihopterima spašavali Srbe i vozili ih do bolnice. Uredno je šahovnica na vozilima, na uniformi.. I nikad nitko nije rekao ništa. Tu smo da vas zaštitimo.

knez

pre 4 godine

Uhh..... kako nam je lakse kad nam lepo objasne.

Rajko

pre 4 godine

Nemojte da se brinete, mi smo stavili vukove da cuvaju ovce. Sve je pod kontrolom. Oni su samo tu da izvide kako mogu najlakse da osvoje sever. Mozete kasnije da se brinete sada samo osmatraju.

Miki

pre 4 godine

Da li je ovo izvidjanje pred oluju Po kom osnovu se Albanska voska šeta po kosovu Zašro naš kontigent predvdjen rez.1244 ne zapozedne Sever to je u skladu sa dogovorom

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija