• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - B. S.

10.04.2019

23:23

'STARBAKS' U SRBIJI, I TO NA ĆIRILICI! Uskoro i "Mekdonalds" ističe ćirilične table!

Društvo

'STARBAKS' U SRBIJI, I TO NA ĆIRILICI! Uskoro i "Mekdonalds" ističe ćirilične table!

Podeli vest

Čuvena kompanija otvara 15. aprila u TC "Rajićeva" prvu od deset kafeterija u Beogradu, i to sa natpisom na ćirilici * Na "našem" pismu svoj logo istaći će i još neki svetski brendovi u Srbiji, poput "Mekdonaldsa"

Poznati američki lanac kafeterija "Starbaks" 15. aprila otvara svoj prvi lokal u Srbiji, i to sa ćiriličnim natpisom! Prvi kafe počeće sa radom u Tržnom centru "Rajićeva" u Beogradu, a do kraja godine otvoriće se još devet lokala u prestonici i jedan u Novom Sadu.
Kako saznajemo, "Starbaks" je samo jedan od mnogih poznatih svetskih brendova koji će na svojim lokalima uskoro istaći ćirilični natpis, a među njima bi mogao da bude i "Mekdonalds".

Priznanje za Srbiju


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže za Informer da je ćirilični natpis bio uslov koji je postavljen kompaniji "Starbaks" prilikom dolaska u Srbiju.
- Tokom pregovora sa "Starbaksom" postavio sam uslov da, pored onog na latinici, moraju da imaju i natpis na ćirilici. Ako sami ne cenimo svoju kulturu, neće je ceniti ni drugi. Zahvalan sam im što su to prihvatili. Skupština grada donela je u junu prošle godine odluku po kojoj kompanije koje istaknu svoj naziv na ćirilici, a zakupci su poslovnog prostora čiji je vlasnik Grad Beograd, imaju zbog toga ubuduće popust od pet odsto na zakup. Pregovaramo o tome sa još nekim poznatim brendovima, odgovorio je Vesić na pitanje da li će i "Mekdonalds" postati "ćirilični".

"Starbaks" će posle lokala u "Rajićevoj" otvoriti i kafeterije u "Beogradu na vodi", na Terazijama, u Knez-Mihailovoj, na Slaviji, na Aerodromu "Nikola Tesla", u "Belgrejd skajlajnu", dok će lokal u Novom Sadu biti u TC "Promenada".

- Dolazak "Starbaksa" je znak da je Srbija sigurna zemlja. Za nas je to veliko priznanje i dokaz da velike svetske kompanije vide da tržište Srbije i Beograda raste, da je potencijalno dobro za investiranje, ali i da prepoznaju veliki broj turista koji dolaze u naš grad. "Starbaks" je pre svega međunarodni brend i prvenstveno je poznat turistima koji dolaze iz zemalja gde ta kompanija već radi - kaže Vesić.

Foto: Informer

Proveren kvalitet

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije (NOPS) Goran Papović smatra da je dolazak "Starbaksa" odličan za Srbiju, te da će potrošačima pružiti odličan kvalitet, ali i cenu.
- Ovaj lanac kafa je veoma popularan svuda u svetu i zaista su odlične vesti što od ponedeljka stiže i kod nas. Njegov dolazak zasigurno donosi dobar i proveren kvalitet kafe koji će pratiti i cena. Poznato je da naši potrošači poslednjih godina sumnjaju u kvalitet kafe i ostaju u nedoumici šta zapravo piju. To sa "Starbaksom" neće biti dovedeno u pitanje, jer će standard biti isti kao i u zemljama iz kojih dolazi - naglašava Papović i napominje da će dolazak poznatog "kafe-lanca" ozbiljno pomrsiti konce konkurenciji na našem tržištu.

SVETSKA BANKA POHVALILA REFORME: Srbija je najbolja u regionu!

Vučić: "Starbaks" na ćirilici kod nas i Rusa


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je odlično što je još jedan veliki brend došao u Srbiju.
- Građani su ranije išli u Budimpeštu i druge evropske gradove da popiju espreso kafu, a sada je imaju i u Beogradu. Uz Rusiju, Srbija je jedina zemlja koja je uspela da obezbedi da "Starbaks" piše i na ćiriličnom pismu, a ne samo na latinici, što pokazuje da želimo da očuvamo i odbranimo ono što je naše - objasnio je Vučić.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samo neka je sa Zapada

pre 5 godina

Ksfu ne pijem skoro 40 godina, znam da je među najkvalitetnijim Starbaks na Zapadu, samo mi nije jasno, zašto neko, ko odlučuje o tome, vapi za stvarima sa Zapada? To su po meni kompleksi. Ima li nešto da valja iz ostatka sveta? Promovišite domaće. Plasirajte nešto naše što valja. Neka drzava, privredna komora pomogne da leskovacki rostilj nadje svoje mesto, bar u zapadnoj Evropi, ajvar, užička lepinja komplet,... Imamo mi dobre, zdrave hrane, a ne Mekdonalds na srpskom, Starbaks, na ćirilici. Sami sebe unižavamo, podcenjujemo, more, ne cenimo. Kako onda da nas drugi cene i vole? Samo neka je sa Zapada.

Ana

pre 5 godina

Da platimo kafu 450 dinara? Hahaha To jednom mesecno da se pocastimo?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija