• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2019

21:32 >> 21:50

POSLEDNJA VEST! KFOR NA SEVERU KOSOVA: Narednih dana američki i NATO vojnici imaće velike manevre!

Društvo

POSLEDNJA VEST! KFOR NA SEVERU KOSOVA: Narednih dana američki i NATO vojnici imaće velike manevre!

Podeli vest

KFOR najavio velike vežbe šitom KiM, narednih dana sve će prštati od aktivnosti američkih i NATO vojnika

U narednim danima KFOR će sprovoditi planirane obuke i vežbe širom Kosova, posebno na zapadu i na severu Kosova, navodi se u saopštenju KFOR misije, koje je dostavljeno Radiju Kosovska Mitrovica 

NATO LOVCI PONOVO U AKCIJI NA GRANICI SRBIJE! Hitno doleteli iz Italije, PRESRESLI NEMAČKI BOING 737!

- Mi smo tu da obezbedimo bezbedno i sigurno okruženje - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, komandant američkih snaga na KiM pukovnik Roj Makareg kaže da bi vojnici pod njegovom komandom "morali da reše situaciju", ukoliko bi KBS prekršile svoj mandat

- Zavisi od okolnosti. Ukoliko bi aktivnost KBS prekršila mandat onda bi na nama bilo da rešimo tu situaciju. Ukoliko bi okolnosti zahtevale angažman na visokom nivou, obratili bi se komandantu Kfora. Moram da naglasim da se naš mandat nije promenio. Mi smo nepristrasni.

Svojom misijom pružamo bezbedno okruženje i stabilnost ne samo Kosovu već i celom regionu. Za nas je važno da obe strane nastave sa političkim dijalogom i pronalaženjem političkog rešenja. To je cilj kome se teži - rekao je Makareg u intervjuu portalu Balkanska bezbednosna mreža.

Na pitanje kakav je odnos američkih snaga na Kosovu prema KBS, Makareg je rekao da odluka Prištine da transformiše tu formaciju u oružane snage nije promenila mandat američkih snaga.

SRBIJA U OKTOBRU POSTAJE ČLAN PUTINOVE EEU?! Završeni pregovori o slobodnoj trgovini sa našom zemljom!

- U decembru je Priština odlučila da transformiše KBS u oružane snage. Mnogi su izrazili zabrinutost zbog toga. Odluka Prištine nije promenila naš mandat, on je ostao isti. Mi sarađujemo sa kosovskim snagama bezbednosti u neborbenim aspektima poput obuke saniteta i deminiranja. Naravno, nama su naši zadaci na prvom mestu. Ne bavimo se opremanjem i obučavanjem KBS. To pitanje se tiče Tima za savetovanje i vezu NATO (Nato Advisory Liasion Team). Naši odnosi sa KBS su minimalni, mi njih ne obučavamo za ratovanje i prioritet su nam sopstveni zadaci - rekao je on.

Američki pukovnik je rekao da je saradnja sa Vojskom Srbije izvanredna i da je nedavno imao sastanak sa komandantom 4. brigade Kopnene vojske brigadnim generalom Slobodanom Stopom u Vranju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosta1984

pre 5 godina

Da bre bas vam verujemo...kad su siptarski teroristi palili Srpske kuce i crkve i proterivali narod vi ste sve to gledali.Daleko bilo da nas vi stitite

Draganče

pre 4 godine

Armija koja se sastoji od vojnka koji nisu spremni da svoj život uz radost podare za ljubav voljenih koje svojim telom i dušom brane , nije armija. To je banda neljudskih stvorenja, kojima u znak izvinjenja za smrt kojom smo ih počastili pride ide i po još jedan dolar na čelo treba zalepiti. Kao što je red mzikantima koji nas vesele. Oni su nam u dom došli nezvani, a na nama je da im platimo po metak i dolar na čelo pride za naše veselje.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija