• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.04.2019

13:02

FINALNI DOGOVOR O "ŠVAJCARCIMA" U NEDELJU, najavio ministar finansija Siniša Mali!

Društvo

FINALNI DOGOVOR O "ŠVAJCARCIMA" U NEDELJU, najavio ministar finansija Siniša Mali!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će u nedelju biti postignut finalni dogovor zainteresovanih strana o zaduženim građanima u švajcarskim francima, kada će biti dogovorena finalna verzija narcta leks specijalisa

Na dobrom smo putu u razgovorima da imamo usaglašen dogovor svih strana, koji će rešiti taj problem i ispraviti dugogodišnja nepravda prema tim građanima, rekao je Mali novinarima.

- Nastavljamo razgovore sa ciljem da u nedelju te razgovore završimo. U nedelju treba da očekujete finalni dogovor i finalnu verziju nacrta zakona koji bismo onda usvojili na vladi početkom nedelje - rekao je Mali.

Kaže da je cilj da se već polovinom naredne nedelje ide sa tim predlogom zakona u Skupštinu Srbije kako bi bio usovojen po hitnom postupku.

Na pitanje da li se već zna da li će biti otpisan ostatak duga, kolika će biti kamata i da li će se zakon odnositi na sve kredite, Mali je zamolio medije za još malo strpljenja.

SVETSKA BANKA POHVALILA REFORME: Srbija je najbolja u regionu!

- Svaki dan razgovaramo i sa bankama i sa predstavnicima udruženja. Nastavićemo te razgovore danas i tokom vikenda i u subotu - naveo je Mali.

Istakao je da razgovori nisu jednostavni pošto je veliki brooj strana i nepoznanica.

- Već su u medijima procurele neke infromacije oko toga, ne bih želeo da komentarišem, pošto su razgovori u toku. Predstavnici udruženja su rekli da posle 12 godina neko razgovra sa njima. Ako mogu da izrazim optimizan na dobrom smo putu, ali ne bi da budem taj koji će na bilo koji način uticati na ishod razgovora. Imaćemo konačni predlog i nadam se usalgašenu verziju svih trana, i udruženja građana i banaka i države.

Mali kaže da je najvažnije da se ljudima koji imaju velike životne probleme i pred kojima je neko iz prethodne vlasti učinio veliku nepravdu da tu nepravdu ispravimo.

- Mi ćemo naći novac za rešenje tog problema koliko god da bude potrebno, a biće mnogo manje nego što se u medijma spominje. Dobro nam stoji budžet. Imamo skoro 35 milijadi dinara bolji rezultat od plana i to nam daje eoptimizan za celu godinu i mogućnost da pomognemo u ovom slučaju i nadam se da će to biti pobednička stragegija za sve tri strane - zaključio je Mali.

Tako bi se rešio problem za oko 17.000 građana zaduženih u švajcarcima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17