• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.04.2019

13:29

(FOTO) TALENTOVANI MLADI PROGRAMERI posetili prestižnu IoT konferenciju!

Društvo

(FOTO) TALENTOVANI MLADI PROGRAMERI posetili prestižnu IoT konferenciju!

Podeli vest

Pobednici drugog Regionalnog app izazova, talentovani srednjoškolci iz Sente, Banja Luke i Podgorice, posetili su IDTechEx Show u Berlinu, jednu od vodećih međunarodnih IoT konferencija. Reč je o multisektorskoj konferenciji koja obuhvata različite oblasti primene savremenih tehnoloških rešenja, a za učenike je posebno zanimljiva u delu koji se odnosi na primenu IoT senzorne tehnologije

Konferencija je za učenike, pored mogućnosti da se upoznaju sa novim trendovima na polju tehnologije, pružila i priliku da se druže i razmene iskustva i znanja sa vršnjacima iz okruženja.

- Veoma nam se dopada atmosfera na ovoj  konferenciji, a posebno izložbeni deo. Vidimo da je izuzetno posećena, a prikazane su inovacije koje će biti primenjene u budućnosti. Susreli smo se sa najnovijim tehnologijama, a posebno su nam bili interesantni senzori i IoT tehnologija. Ovo nam je super iskustvo - izjavili su članovi tima is Sente.

NOVI program studentske prakse u NIS-u

Poseta konferenciji u Berlinu i upoznavanje sa novinama koje ona donosi omogućava učenicima da prošire znanje i iskustvo stečeno u školi i tokom izrade aplikacija, na mts app konkursu. 

Foto: PR/Telekom Srbija

Tim iz Sente u poseti konferenciji 

- Posle uspeha koji mts app konkurs već godinama beleži u Srbiji, drago nam je što po drugi put imamo pobednike i Regionalnog app izazova. Telekom Srbija ovim konkursom nastoji da pruži podršku obrazovanju, razvoju timskog duha i preduzetništva kod mladih, uz uverenje da su oni pravi pokretači, nosioci pozitivnih promena u društvu - izjavila je Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija i podsetila da je mts app konkurs jedan od vodećih projekata u okviru programa „Pokrećemo pokretače“ koji kompanija realizuje sa ciljem osnaživanja institucija i pojedinaca da u svom okruženju pokreću promene i motivišu druge da krenu tim putem.

(VIDEO) HEROJ SA TAJLANDA POSLE 33 GODINE PONOVO U SRBIJI! Hrabri ronilac ide u dedovinu, posebno emotivno biće u jednom SELU KOD PROKUPLJA!

Foto: PR/Telekom Srbija

Miroslava Tešin Popović sa timom iz Sente 

Ove godine održan je osmi po redu mts app konkurs u organizaciji kompanije Telekom Srbija, dok su po drugi put konkurs prema istim pravilima organizovale kompanije m:tel Crna Gora i m:tel Bosna i Hercegovina. Pobednici nacionalnih takmičenja našli su se krajem februara u Podgorici, u finalu drugog Regionalnog app izazova, kada su izabrani pobednici - timovi čije su se aplikacije izdvojile po svojoj funkcionalnosti, ideji i mogućnostima primene u svakodnevnom životu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija