• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.04.2019

19:00

LEKARI MIRE MARKOVIĆ OGLASILI SE IZ MOSKVE:  Evo od čega je umrla udovica Slobodana Miloševića

Društvo

LEKARI MIRE MARKOVIĆ OGLASILI SE IZ MOSKVE: Evo od čega je umrla udovica Slobodana Miloševića

Podeli vest

Mirjana Marković, prva predsednica Jugoslovenske levice (JUL) i supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića umrla je danas od upale pluća u 77. godini, potvrđeno je Tanjugu.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je preminula u bolnici u Moskvi.

Dragan Radović iz Udruženja sloboda rekao je Tanjugu da je u kontaktu sa porodicom i da je Marković preminula od upale pluća nakon dve operacije.

Ona je naime, pre više od mesec dana pala i slomila desnu ruku, zbog čega je morala da leži, pa je došlo do komplikacija i vode u plućima što je izavalo upalu i dovelo do smrti.

Radović je preneo da je ona želela da bude sahranjena u Požarevcu na grobnom mestu uz supruga, ali da će konačnu reč o tome dati porodica.

HOĆE LI BITI ISPUNJENA POSLEDNJA ŽELJA MIRE MARKOVIĆ?! Sahranite me ispod lipe, pored mog Slobodana!



Marković je umrla u Rusiji koja joj je 2010. godine dala azil, pošto je bila u bekstvu od pravosudnih organa Srbije, koji su za njom raspisali poternicu u okviru istrage za zloupotrebe sa dodelom državnih stanova 2000. godine.

Predstavnici Generalnog tužilaštva Rusije 2010. godine saopštili su da Markovićeva u toj državi uživa status političke izbeglice i da nije moguće njeno hapšenje po poternici srpskog Interpola.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 5 godina

Zastave SNS-a ispred Pinka na pola koplja a Žeks prema tužni set za miting

AA

pre 5 godina

Javiše da je odapela Mira Marković. Šta je cekala do sad? Mira Marković - najveći neprijatelj srpskog naroda.

Marcco

pre 5 godina

Nije ona kriva što su milioni glasali za nju. Nije ona kriva što je umislila da je raspad SSSR-a i kolaps komunizma samo privremena pojava i da će sve da se vrati na staro. Krivi su tupani koji su joj poverovali. A po pitanu "gde su pare"... ima ih po Srbiji koje možete da pitate. Poćnite og njenih partijskih drugara koji gracju u milionima već 30 godina i niko ih ni ne pita odakle im. Čak, za razliku od DJ Žeksa, retko ko ima firmu koja radi.

Djoka Brica

pre 5 godina

Ja za tu Baba Julu nemam nista lepo da kazem. Setimo se!

Saradžogla

pre 5 godina

Ko umre od zapaljenja pluća je dokaz totalne nebrige o svome telu!Ona je umrla od RAKA NA PLUĆIMA!Nelečenje zapaljenje pluća sledi rak i kraj priče.PORUKA ... Redovno kontrolišite zdravlje pregledom na rengen.

Penzionerj

pre 5 godina

Zlo se uvuklo uz svu srecu, malom broju. Bolje razmisljajte o vasoj buducnosti a kako bi i mogli kada su vam roditelji, ucitelji, nastavnici, profesori tu mrznju usadili. Moglo se to videti i juce.

Dr Faust

pre 5 godina

Upala pluca posle preloma ruke... zavrsava se smrcu! Pacto moze samo ruska fantasticna medicina! Sudbina da su joj Rusi na kraju dosli glave (zbog nestrucnosti, neznanja i nekompetentnosti)... upravo sve ono sto je ona sa svojim suprugom donela Srbiji... nebo sve nivelise na kraju...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija