• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs/informer.rs

15.04.2019

08:44

MIRINU POSLEDNJU ŽELJU ISPUNIĆE UNUK! Čeka je mesto pored Slobodana Miloševića u Požarevcu!

Društvo

MIRINU POSLEDNJU ŽELJU ISPUNIĆE UNUK! Čeka je mesto pored Slobodana Miloševića u Požarevcu!

Podeli vest

Mirjana Marković, udovica bivšeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Miloševića, koja je preminula juče u Rusiji, biće najverovatnije sahranjena u Požarevcu, u dvorištu porodične kuće, po sopstvenoj želji, pored svog supruga

Odavno je poznato da je želja pokojnih supružnika bila da počivaju jedno pored drugog, što se vidi i na nadgrobnoj ploči koja je urađena posle smrti Miloševića u Hagu.

Tada je dogovoreno da se i za Mirjanu ostavi grobno mesto pored supruga, što je i učinjeno.

- Ako im nisu dozvolili da poslednje godine života žive zajedno, nek makar budu zajedno kad umru. Pa i njeno ime je ispisano je na mermeru, pored imena Slobodana Miloševića, sa kojim se znala još od gimnazijskih dana - kaže prijatelj porodice Milošević za Telegraf.

Iako pojedini mediji pišu da Marko i Marija ne žele da im se majka sahrani pored njihovog oca u Srbiji, oni, kako kažu prijatelji porodice Milošević, neće to ni tražiti, već će ispoštovati majčinu želju. Oni očekuju da će njihovi prijatelji koji su i dalje na vlasti u Srbiji, pomoći oko transporta tela i sahraniti je pored supruga u Požarevcu.

MARKO I MARIJA MILOŠEVIĆ ODLUČUJU O SAHRANI: Prijatelj porodice otkriva da li će tražiti da im MAJKA POČIVA POD LIPOM UZ OCA!

 

Kako je Miloševićev brat preminuo, poslednjih godina jedino je unuk Marko odlazio kod babe u Moskvu i bio u kontaktu s njom, a očekuje se da baš on ispred uže porodice sahrani Miru Marković.

Podsetimo, niti Markovićeva, niti njena deca nisu pristustvovali sahrani Miloševića. U jednoj izjavi za medije Markovićeva je rekla kako bi želela da dođe u Srbiju kako bi posetila muževljev grob, ali i da bi želela da bude sahranjena baš pored njega, baš pod tom lipom…

LEKARI MIRE MARKOVIĆ OGLASILI SE IZ MOSKVE: Evo od čega je umrla udovica Slobodana Miloševića

 

O tom mestu, koje je bilo važano za nju i njenu porodicu, pisala je u svojoj knjizi "Juče ili sutra", sećajući se dana kada su njen muž i ona još uvek bili na vrhuncu moći.

- Lipe su cvetale, a sreda je. Nije vikend. Ne mogu, prema tome, da idem u Požarevac. A za mene je cvetanje lipa, cvetanje samo jedne lipe. One iz našeg vrta u Požarevcu. One pod kojom sam ja odrasla, one pod kojom su odrasla moja deca. Pod kojom sam učila, slušala prvu jugoslovensku zabavnu muziku, čitala sve bajke svojoj ćerki, čuvala svog malog sina. Sedela sa mužem u prve prolećne dane, nekih godina – čitavog leta. Kao da je ta lipa jedina na svetu, kao da samo ona cveta krajem juna. Čekam subotu da odem tamo kao da nikad tamo nisam bila, kao da hiljadu godina nisam tamo bila, kao da tamo želim da ostanem zauvek - napisala je ona.

Da li će joj se želja ispuniti, odlučiće njena deca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 5 godina

I treba, unuk da se brine o babi i dedi. Ostavili mu naše pokradene milione ! ! !

deda Raša

pre 5 godina

E moj Rade, a koji predsednik je nama valjao? Karadjordja ubi kum, otsece mu glavu i odnese Turcima, tu je pocelo srpsko zlo i pratice nas do one sljive o kojoj besede proroci. Ubismo kralja, nije nam valjao. Ubismo Djindjica, nije nam valjao, ubismo Slobu, nije nam valjao. Da li postoji i jedam koji ce nam valjati? Mislim da sa nama nesto nije u redu. Ne dadosmo da se Slobodan sahrani onako kako dolikuje coveku, sada se postavlja pitanje da li ce se i Miri dozvoliti vecni pocinak sa svojim suprugom. Ovo mi vise nije ni hriscanski, kao da sve konce povlace djavoli. U Aleju velikana se sahranjuju kurte i murte, a garantujem da je Sloba vise ucinio za srpsku drzavu nego pevaci i ostala klijentela koji uzivaju cak i nacionalne penzije. Neka je njima laka crna zemlja i neka pocivaju u miru. To je Htiscanski.

Zivko

pre 5 godina

Koliko je ova vestica ubila broj se ne zna. Koliko je srpske mladosti izginulo devedesetih.... ?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija