• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2019

19:09

VANDALI UNIŠTILI SAOBRAĆAJNE ZNAKE NA IBARSKOJ MAGISTRALI! Deo magistralnog puta od Čačka do Ovčar banje bez signalizacije

Društvo

VANDALI UNIŠTILI SAOBRAĆAJNE ZNAKE NA IBARSKOJ MAGISTRALI! Deo magistralnog puta od Čačka do Ovčar banje bez signalizacije

Podeli vest

Nepoznati vandali u noći između subote i nedelje iščupali su i oborili desetine saobraćajnih znakova na deonici od Parmenca do Meduvršja, na delu Ibarske magistrale koji od Čačka vodi ka Ovčar banji!

One koje nisu mogli da izlome okrenuli su naopako, a meštani su ovo divljaštvo prijavili čačanskoj policiji.

Jedan žitelj Pakovraća u Ovčarsko-kablarskoj klisuri kaže da ovakav vandalizam nije doživeo u svom veku i pita se zašto bi neko čupao saobraćajne znake na veoma važnom i opasnom delu magistrale i tako ugrozio živote hiljada putnika koji tuda svakodnevno prolaze.

- Za ovo nedelo bilo im je potrebno bar dva do tri sata pešačenja, koliko ima između svakog znaka. Normalnom čoveku ostaje samo da se prekrsti i da ne veruje očima. Šta su oni, u stvari, uradili? Direktno su ugrozili živote vozača! Ako čovek putuje sa decom iz Novog Sada na Zlatibor, neće znati gde je opasna krivina, gde odron ili jezero. Prosto da čovek nema reči - kaže sagovornik.

Foto: Informer

Da ovakvo divljačko ponašanje može da bude opasno po živote mnogo ljudi upozorava i Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja. Prema njegovim rečima, ovakvi postupci mogu da dovedu do ozbiljnih saobraćajnih nesreća.
- Ukoliko je poskidana signalizacija koja upozorava na određene opasnosti na putu, to je veoma ozbiljan problem jer vozači ostaju neupozoreni. Zatim, ako su uklonili znak o prvenstvu prolaza ili ukoliko je skinut znak "stop", tu ćete gotovo sigurno imati ozbiljnu nesreću. Tu su i znaci koji upozoravaju na krivinu i ako ih nema, ugrožena vam je bezbednost. U pitanju je krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja - navodi Okanović.

DEČAK (10) NAPRAVIO HAOS NA NOVOM BEOGRADU Ukrao kola i udario trudnicu!

Policija: Ispitujemo slučaj!

U čačanskoj policiji kažu da su upoznati sa detaljima ovog vandalskog čina i da sprovode istragu i utvrđuju sve detalje. Kako kažu, javnost će biti obaveštena kada bude otkriveno ko je izvršio ovo krivično delo. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija