• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

23.04.2019

17:55 >> 18:01

SARAJEVO U PANICI, TRAŽE OD AMERA I ZAPADA DA ZAUSTAVE SRPSKU! Federacija se plaši Policije RS 'kao đavo krsta'!

Društvo

SARAJEVO U PANICI, TRAŽE OD AMERA I ZAPADA DA ZAUSTAVE SRPSKU! Federacija se plaši Policije RS 'kao đavo krsta'!

Podeli vest

Komisija za bezbednost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH jednoglasno je usvojila četiri zaključka povodom formiranja rezervnog sastava policije Republike Srpske, u kojima od nadležnih institucija u BiH i na međunarodnom nivou traži da zaustave aktivnosti na donošenju zakona kojim se to omogućava

U suprotnom, FBiH će morati da odgovori istom merom, navodi se u zaključcima, prenosi "Kliks".

- Komisija za bezbednost traži od nadležnih institucija u BiH i na međunarodnom nivou da zaustave antidejtonske aktivnosti na donošenju zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji u RS kojim se predviđa formiranje rezervnog sastava - prvi je zaključak Komisije. 

Komisija, takođe, traži od nadležnih institucija da izvrše procenu bezbednosno-političke situacije nakon usvajanja Nacrta pomenutog zakona.

- Komisija za bezbednost poziva Vladu FBiH i daje preporuku kantonalnim vladama da radi bezbednosnog ambijenta popune aktivni policijski sastav prema pravilnicima i da se omogući njihovo adekvatno opremanje - jedan je od zaključaka Komisije.

Ukoliko aktivnosti na donošenju ovog zakona ne budu obustavljene ili zaustavljene, Federacija BiH će preduzeti adekvatne mere na zaštiti svih građana, što u krajnjoj meri podrazumeva formiranje rezervnog sastava policije, izjavio je predsednik Komisije Damir Mašić.

PARIZ STAO UZ SRPSKU, NIJE SE PRIDRUŽIO NOVOJ AGRESIJI AMERA, NEMACA I BRITANACA! Evo i zašto su sada na našoj strani!

- Iskreno se nadamo da nećemo biti prisiljeni da odgovorimo ovom merom i da će aktivnosti biti zaustavljene ili obustavljene. Očekujemo od onih koji to u ovom trenutku mogu da obustave, a to su institucije u Vladi RS, kao i one koje mogu zaustaviti, pre svega visoki predstavnik, da deluju. Očekujemo od državnih institucija da stvore bezbednosno-političku procenu zbog uznemirenosti građana - rekao je Mašić.

Zaključci Komisije za bezbednost Predstavničkog doma parlamenta FBiH biće poslati svim nadležnim institucijama u BiH i na međunarodnim faktorima, naveo je Mašić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bbb

pre 4 godine

prije ce biti da je duduk u panici igra se vatrom Bosnjake vise nikad necete klati!

grof01

pre 4 godine

buhuhahahahahahhahaha "PLAŠI"....pa pokazali su kako se plaše u jesen 95 dok su zajedni s srbijanskom vojskom traktorima bježali pred naletom Armije R BiH i HV-a. U slučaju bilo kakvog sukoba,a sukob Bošnjaci ne žele,pravoslavnih u bosni će nestati kao u HRV,jer prosto manji bosnaski entitet je NEODBRANJIV!!! 30ak % pravoslanih na iscjepkanoj teritoriji koja je bukvalno okružena na zapadu i sjeveru sa Hrvatskom,na Jugu i istoku sa Bošnjacima.Samo jedan mali dio teritorije oko višegrada i Foče bosna ima grancu sa srbijom,i u tom dijelu bi možda opstali. Samo Unsko-Sanski kanton da krene na manji BiH entitet,kao u jesen 95.,to bi bio kraj pravoslavnih i entiteta utemeljenog na genocidu,ratnim zločinima i krvi......ko zna,možda se to upravo i desi. Ili se računa na pomoć rusije....koja je za kosovo-IZRAZILA ZABRINUTOST- CCCCC....Plaši :)))).......Možda priželjkuje pa da se to zlo u bosni konačno uništi.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija