• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.04.2019

23:06

NEVEROVATNA SUDBINA! BABA ŽIVADINKA JAČA OD ČAKA NORISA! Pre 43 godine udario je voz, otada NIKAD NIJE BILA BOLESNA!

Društvo

NEVEROVATNA SUDBINA! BABA ŽIVADINKA JAČA OD ČAKA NORISA! Pre 43 godine udario je voz, otada NIKAD NIJE BILA BOLESNA!

Podeli vest

Živadinku Joković (68) u zimu davne 1976. godine voz bacio 12 metara i zatim prešao preko nje, ali je čudom preživela. Tog dana kao da sam se ponovo rodila i od tada, pa do danas više se nikada nisam razbolela, kaže Živadinka

Živadinka Joković (68) iz sela Mršinci kod Čačka je žena jača i od Čaka Norisa! Nju je pre 43 godine, u zimu davne 1976. godine, udario voz i bacio je u vazduh čitavih 12 metara. Međutim, pošto je pala tačno između šina, voz je nije pregazio, već je samo prošao iznad nje, pa je ostala živa!

Od toga dana, koji slavi kao drugi rođendan, Živadinka se više nikada nije razbolela! Radila je čitavih 35 godina bez dana bolovanja, a sada je već osam godina u penziji, potpuno zdrava.

Igra sudbine

Izbegavam vozove

Jedina posledica koja mi je ostala od toga strašnog jutra je što više nikada nisam putovala vozom

Živadinka kaže da se već 43 godine svakog dana seti tog jutra kada joj sudbina nije dala da pogine i ostavi supruga i tek rođenog sina.

- Bila sam devojka od 25 godina, tek sam dobila sina i išla sam svako jutro vozom na posao u Kraljevo. Prošetam od kuće nekoliko stotina metara do stanice u Mršincima, krenem prugom do perona, uđem u kompoziciju u tako svaki dan. I tog jutra sam krenula i išla sam uz kolosek kojim obično u to doba ne idu vozovi. Međutim, mašinovođa je iz nekog razloga odlučio da skrene baš u kolosek duž kojeg sam ja išla. Niti je video on mene, niti sam videla ja njega. Kada je počeo da koči, bilo je već kasno, pa je naleteo pravo na mene i udario me. Trenutka udarca se ne sećam, znam samo da mi je pao mrak i da sam se onesvestila - kaže Živadinka i prepričava kako joj je nakon toga neverovatna igra sudbine pomogla da preživi:

Suprug Paun: Danima sam drhtao

Foto: Informer DN

Živadinkin suprug Paun (74), prisećajući se događaja iz 1976. godine, kaže da mu je dugo trebalo da dođe sebi pošto je saznao šta se desilo njegovoj supruzi.
- Tek drugog dana sam shvatio šta se zapravo dogodilo, uplašio sam se i počeo da drhtim. Bilo mi je jasno da su moju Živadinku centimetri delili od strašne smrti. Umalo da mlad ostanem udovac sa malim detetom - kaže Paun.

- Posle su mi pričali da sam letela kroz vazduh 12 metara i da sam pala pravo na prugu, ali tako da mi nijedan deo tela nije bio na šinama. Voz je prešao preko mene, ali me nije ni zakačio! Kada je mašinovođa izašao, našao se u čudu, nije mogao da veruje da sam živa. Sa leve strane mi je bila tašna, sa desne torba sa ručkom, a ja posred pruge, ali između šina. Brzo sam došla sebi, bila sam tek malo ugruvana, i prvo što sam pitala bilo je da li mi je kaput pocepan...

Foto: Informer DN

Mesto na kome je udario voz

Ružno sanjala

Živadinka kaže da je noć pre nego što ju je udario voz imala ružan san.
- Pogledala sam u sanovnik i videla da je moj san značio veliku opasnost po život. Taj sanovnik i dalje čuvam i, kada nešto sanjam, prelistam ga i pogledam šta me čeka - kaže Živadinka.

Drugi rođendan

Tada je, kako kaže, shvatila da je život čudo i da nema smrti bez sudnjega dana.

- Nema dana da se ne prisetim tog jutra, koje slavim kao svoj drugi rođendan. I dan-danas se pitam kako je moguće da nisam poginula. Ali jedna stvar je tu još neverovatnija - posle tog događaja više se nikada nisam razbolela. Radila sam 35 godina bez dana bolovanja, prazan karton sam donela iz Medicine rada, tome se čude i lekari. I, evo, već osam godina sam u penziji, hvala Bogu, živa i zdrava, ništa mi ne fali. Jedina posledica koju nosim od tog strašnog događaja je to što posle svega više nikada nisam putovala vozom - prepričava svoju čudesnu sudbinu Živadinka Joković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija