• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

02.05.2019

18:27 >> 19:16

(VIDEO) ČIK, USUDITE SE DA BOMBARDUJETE SRBIJU!? Čekaju vas moćni migovi i "zaje*ani" srpski piloti! NAŠE NEBO JE SIGURNO!

Društvo

(VIDEO) ČIK, USUDITE SE DA BOMBARDUJETE SRBIJU!? Čekaju vas moćni migovi i "zaje*ani" srpski piloti! NAŠE NEBO JE SIGURNO!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je na aerodromu Batajnica pripadnike Vojske Srbije angažovane u dežurnoj jedinici lovačke avijacije u okviru stalno zadejstvovanih snaga u sistemu RV i PVO, gde je prisustvovao davanju uzbune za pripravnost i pokretanje te jedinice

Poseti su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković i komandanta RViPVO general-majora Duško Žarković, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Vulin je nakon obilaska jedinice ocenio da, za razliku od Srbije, u našem okruženju mnoge zemlje nisu u stanju da same čuvaju svoje nebo, već ratna vazduhoplovstva drugih zemalja to rade za njih.

- Zahvaljujući vojno-tehničkom sporazumu između predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, naše nebo je slobodno, naše nebo je sigurno, a naše Ratno vazduhoplovstvo i protivvaduhoplovna odbrana je u potpunosti opremljena da čuva naš suverenitet kada je nebo u pitanju - naglasio je ministar odbrane.

On je podsetio da je i danas, u vreme prvomajskih praznika, kada građani Srbije uživaju u zasluženim slobodnim danima, Vojska Srbije, kao i uvek, u pripravnosti, jer Vojska Srbije nikada ne praznuje, i nema dana kada ne čuva svoje nebo i svoju zemlju.

- Želim svim građanima Srbije da se lepo provedu sa svojim porodicama, ali da znaju da su uz Vojsku Srbije sigurni - poručio je ministar Vulin.

'RAT' ZA SRBIJU, FRANCUSKA I NEMAČKA PROTIV SAD I RUSIJE! Merkel i Makron ne daju Beograd Putinu i Trampu?

Komandant 204. vazduhoplovne brigade brigadni general Željko Bilić istakao je da se na aerodromu Batajnica u stalno zadejstvovanim snagama u sistemu PVO nalazi i ova dežurna jedinica, čiji su piloti i tehnički sastav 365 dana u godini spremni da polete u svakom trenutku, u bilo kakvim meteorološkim uslovima, danju ili noću, kako bi branili vazdušni prostor Republike Srbije.

Danas je kako je rekao, prikazan pokazni let, dok je jedinica spremna da odgovori na sve izazove, rizike i pretnje koji se pred nju postave. 

- Tome je naravno doprineo i prijem novih vazduhoplova, povećanje operativnih sposobnosti, povećanje broja sati naleta i nadamo se da će to ići samo ka boljitku - naglasio je general.

TAČI, KO TEBE ŠTA PITA, AKO NEĆEŠ DIL SA SRBIJOM, DOBIĆEŠ ŠIPAK! Zmija opet sanja Preševo, Bujanovac, ali i Srpsku!

Jedan od pilota koji su danas leteli na vazduhoplovima MiG-29 je komandir dežurne jedinice lovačke avijacije major Dejan Janković rekao je danas prikazana simulacija pojavljivanja nepoznate letelice iznad teritorije Republike Srbije.

- Simulirano je podizanje pripravnosti i poletanje dežurne jedinice, a kao što se moglo videti, uspešno smo izvršili presretanje tog vazduhoplova i izvršili njegovu identifikaciju. Nakon toga on je nastavio svojim putem, pošto je reč o avionu koji nije ugrožavao naš vazdušni prostor i vratili se na aerodrom uz bezbedno sletanje, a dežurna jedinica je time prevedena u niži stepen pripravnosti - ukazao je Janković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kažu

pre 4 godine

Holandija izručila Hrvatskoj srpskog zločinca Milorada Baraća osuđenog u odsustvu na 15g zatvora za zločine u Širokoj Kuli a Hrvatska je upravo osudila Dane Lukajića na 6g zatvora zbog "mučenja" u srpskom logoru Manjača a srpski mediji i dalje ćute jer EU naprosto nema alternative a do 2025g mora da se pohapse SVI po poglavlju 23! Kolinda zaplakala na Vukovarskom vodotornju koji se obnavlja a u kojem će biti moderni Muzej Oluje za turiste iz celoga sveta pa i Srbije i na vrhu panoramski vidikovac sa HRVATSKOM zastavom!

Giša

pre 4 godine

De oladite malo.Ljudi bombarduju sa mora nemoraju ni dolaziti kod nas Nego nedaj bože da se ponovi.

Saradžogla

pre 4 godine

NATO avijacija napadne li nas ima da najebanli iz mesta!Ako slete od nas građana ima ... ima ... ima i tu da najebanli! Ministar vojske koju nije 'teo da služi a premijer omaleni dečkić.Eh,stari Džole vreme ti da pređeš u pakao da ne menjaš sredinu.

Milan

pre 4 godine

Ко разуме схватиће,браво Сараџогле!!!!!!!

Gresni pop Milorad

pre 4 godine

Kuku nama ako nas brane 29-ke sa samo po jednom raketom na podvesnim tackama. Koliko vidim tako je na slici i to jos na PARI

Samosvsna građanska

pre 4 godine

Slično začikavanje (provociranje) 1999. je na TV Beograd je izgovorila i novinarka T. Lenard a posle nekoliko dana je počelo bombardovanje Srbije.

Zoran

pre 4 godine

Huška, pa kad zagusti, ode on kod tetke. Isto je tako bilo i 1999.godine. I onda su MIG-ovi bili neispravni i neupotrebljivi za borbu. Ništa im nije radilo. Sedam pogođeno u poletanju, a pet na zemlji. Ostala su dva, koja nisu mogla ni komarce da zaprašuju. Pod hitno se moraju kupiti raketni sistemi i aktivirati penzionisani oficiri PVO. Oni su 1999 pokazali kako se obaraju najmoderniji avioni.

Saradžogla

pre 4 godine

Zorane,imaš piće od mene za komentar.Znaš li koliko smo mi članovi SNS iz grupe KOJI NISMO TAKOJEVIĆI crveneli zbog toga što je drug ,,julovac,, postao ministar vojske a koju nije 'teo da služi.Ja sam vojsku služio šeset i neke u Somboru na aerodromu.Postao sam desetar i promenio iz korena način obuke vojnika na ZGRAŽAVANJE polupismenih Titinih oficira.Ali,bato,vojnici bili najbolji u svemu.Kako prva moja generacija tako i treća.Imam brojne pisane pohvale kao i pohvalu Generalštaba ondašnje vojske Jugoslavije.Na vojnoj vežbi ,,crveni protiv plavih,, ja sam sa tri vojnika ušao u komandni štab ,,protivnika,, i izveo njihovog komandanta oficira da bih mu posle 500 metara rekao da je zarobljen.Bili smo vešti i niko nije primetio da smo protivnički deo vojske.U civilu sam bio poznat po smenjivanju mafijaša sindikalaca i to sam bez ičije pomoći.Zatim sam NAJURIO iz srednje tehničke beogradske škole direktora koji je bio izuzetno surov i nešto najgore što je pobeglo iz Sarajeva i došao u Beograd.

gidra

pre 4 godine

Ako se migovi obnavljaju brzinom izgradnje stanova... Mozda cetvrto koleno doceka nesto. Bitno je da ste ukinuli subvencije za kupovinu stanova.

Ljubo

pre 4 godine

Voleo bi da napomenem ministra Vulina ,nema bombardovanja dok vam u Generalstabu sedi oficir NATO .A zasto jos nema nista od PVO iz Rusije ,gde ste zabrljali ,ko koci ,kome ste suverenost " poklonili " ,ministre ?...

Rade

pre 4 godine

Molim Vulina da hitno završi dvonedeljni kurs za pilota. Molim Informer da dobro promisli pre nego ovakve naslove plasira. Od koga čuvamo nebo kad ste napisali da naše male komšije nemaju avione.Od NATO sigurno ne....

Vetran

pre 4 godine

Stvarno niste normalni sa ovakvim naslovima!?

Relista

pre 4 godine

Dal je Vuln upoznat da su nam već amerikanci ovakve iste poobarali, ko vrapce, i to pre 20 godina. Šta bi im tek sad radili, ne mogu ni da zamislim..... Ovim se mogu plašiti šiptari i Rvati....

Jimmy le Santo

pre 4 godine

Dobar ovaj crtani film mozda pocne Lazanski ponovo da vodi emisiju Dozvolite Da Se Obratimo kao nekada 80tih pa neka pokazuje tu zahrdjalu eskadrilu. Partizanska Eskadrila Dalibore dobio si sina.......

TT

pre 4 godine

Kakav besmislen naslov ..Zar neko normalan stvarno misli da tih 14 Migova mogu da zaustave SAD i NATO? -.-

ajsmen

pre 4 godine

Ko je napisao tekst,taj je budala!!! Samo sto je jos veca budala onaj ko mu je odobrio da objavi tekst u Informeru. Toliko. Ajde sada "majstore" Dragane J Vucicevicu objasni ovu zezanciju. Tacka.!!!

Zlatko Marjanović

pre 4 godine

Da li ste vi u redakciji pod "libelom" ??? Na šta liči ovaj vaš sumanuti poziv na "hoćemo još, ako smete ..." ? Ni kao deci nam nije padalo na pamet da se posle dobijenih batina začikavamo, jel' to kod vas zavladala paranoidna šizofrenija ? Ne mogu da verujem da je Informer objavio ovakav članak

kuku mene

pre 4 godine

joj boze,owaj vulin bi opet da se igra...kakaw idiot

goran

pre 4 godine

bez s 300 ruski ili kineski mi smo nista dace bog da se vucic odluci da kupi a ne da se pitaju drugi sta mi smemo sta ne

Đorđe Genčoć

pre 4 godine

Ne pišite gluposti, ne prizivajte nesreću, valjda smo dosta ginuli. Pisali ste da je stigla božija kazna francuze za Notr dam i eto sad vrhovni komandant daje njima milion €, a neke škole još uvek imaju poljski wc, nemaju fiskulturne sale, nemaju ništa... Prođite Srbijom i vidite bolnice i domove zdravlja kako se raspadaju, nema lekara, kod specijaliste se čeka mesecima na pregled. Nije samo Beograd Srbija! A ako ste za rat, pa odite na KiM i oslobodite ga!

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija