• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2019

19:58

GEOSINDIKAT NEĆE SINDIKALNU FARSU, VEĆ DA RGZ BUDE NAJBOLjA INSTUTUCIJA U SRBIJI!

Društvo

GEOSINDIKAT NEĆE SINDIKALNU FARSU, VEĆ DA RGZ BUDE NAJBOLjA INSTUTUCIJA U SRBIJI!

Podeli vest

Nedavno je u Republičkom geodetskom zavodu ossnovan novi strukovni Geosindikat koji već ima 150 članova i čiji se broj svakodnevno uvećava

Geosindikat želi da aktivnim učešćem u reformi RGZ-a, zaposlenima i korisnicima usluga (građanima, privredi i drugim organima), obezbedi instituciju spremnu za tehničke i tehnološke izazove i napredak u 21. veku, u skladu sa najnovijim svetskim standardima i dostignućima.

Cilj je da reforma koja se sprovodi u RGZ-u uz podršku Svetske banke, našu instituciju svrsta u deset najboljih zemalja na svetu u zemljišnoj administraciji. Unapređenje zemljišne administracije zaposlenima a i građanima Srbije omogućava veću pouzdanost, transparentnost, efikasnost i pristupačnost geoprostornim podacima a samim tim utičemo i na povećanje BDP-a.

Ovim saopštenjem Geosindikat želi da upozna građane Srbije koju poruku je poslao svim zaposlenima u Republičkom geodetskom zavodu. Štrajk u Republikom geodetskom zavodu bio je samo farsa za zaposlene i da se zasluge predstavnika gradskih sidnikata Nezavisnost i SSSS za ustupke u pregovorima sa nadležnima predstave javnosti kao njihova velika pobeda.

Poraz je prava reč za sindikalne aktivnosti koje su nanele štetu struci i građanima. Naše kolege iz štrajkačkog odbora veoma vešto su radile prljavu kampanju, ne libeći se da besomučno lažu i ucenjuju one koji su ih prozreli i koji ne prihvataju tu farsu, kritikujući rukovodstvo, naročito direktora, pokušavajući da minimiziraju rezultate naše institucije. Za realizaciju svojih radnih zadataka imali su i podršku pojedinaca iz struktura vlasti i moćnih interesnih grupa, kao i političkih struktura opozicije.

Mogli smo da vidimo ko je ko i šta ko radi, ko je za promenu stanja a ko za status kvo, ko je za transformaciju RGZ- a naročito iz kojih razloga. Ko je za velike plate po učinku a ko za baškarenja u hladovini sa visokim zvanjima a malim znanjima, ko je za zapošljavanje a ko protiv i još mnogo toga. Upravo smo zbog ovakvog stanja u našoj instituciji, pokrenuli strukovni Sindikat Geosindikat da bi napravili otklon od politikanstva, raznih lažnih marketinga koji su pod krivičnom i disciplinskom odgovornošću, pa se skrivaju iza sindikalnih imuniteta.

Sprečeni smo da radimo ono što znamo najbolje – da građanima na celoj terotiriji Srbije omogućimo da ostvare svoja prava kada je reč o nepokretnostima, upisu ili promeni vlasništva, prometu kao i obavljanju neke druge pravne radnje. Sada kada je unapređen katastarski sistem, zahvaljujući čemu se posao završava brže, lakše i jednostavnije, u stvari se raznim sindikalnim manipulacijama unazađuje rad stručnjaka u službama katastra.

I dok za većinu zaposlenih, građanin je bio i ostao na prvom mestu, Štrajkački odbor motivisan ličnim interesima, nečasno se obraćao tim istim zaposlenima koje nisu uspeli da obmanu. Ovim putem hoćemo da i naši korisnici uvide pravu istinu i da oni ne budu izigrani i prevareni od onih koji ne nude nikakva rešenja, ne žele da izlaze iz svojih kolotečina, time zaposlenima nude jedino stagniranje i u profesionalnom i u ličnom razvoju, a korisnicima usluga uskraćuju njihova prava.

Rezultat njihovog štrajka je nanošenje štete privrednom razvoju RS kao i svim građanima. Ne želimo da RGZ bude institucija koja građanima zatvara vrata.

Želimo jasno da kažemo šta hoćemo i koliko vredimo! Želimo da budemo najbolja institucija
sa visokim i zasluženim platama! Ne želimo više svake godine da čekamo da li će se ili ne
sindikalni lideri jedno tajno a drugo javno dogovoriti sa Ministarstvom finansija, da
strepimo kolika će nam biti plata, pa da nam onda protivzakonito dodeljuju neke dodatke.

Sve to više NEĆEMO da prihvatamo, kao milostinju i nečiju zaslugu, već kao rezultat našeg rada i
znanja. Nastojaćemo da svako od nas sa ponosom može da kaže da je zaposlen u Republičkom
geodetskom zavodu, jednoj od najvažnijih institucija u zemlji.  Strukovni Geosindikat RGZ i
njegovi članovi se neće ponašati kao drugi, kritičari koji stoje po strani i pričaju o problemima, ne nudeći nijedno rešenje. Konstruktivnim razgovorima, pregovaranjem u interesu RGZ a, aktivnim učešćem u Strategiji razvoja RGZ-a, želimo da ojačamo instituciju i sa ponosom budemo deo tima  koji sprovodi reforme koje su od najvišeg značaja za privredu naše zemlje.

Ne želimo da budemo pasivni, podložni starim navikama i  različitim intresima. Jedinstven
interes svih nas je da održimo i poboljšamo dobar rejting RGZ, a i time poboljšamo poslovno
okruženje. Mislimo da smo uprkos mnogobrojnim izazovima izabrali dobar put. Oni koji žele iskreno da budu deo ovih ideja i učestvuju u budućem razvoju RGZ-a sa pravim predlozima i namerama su nam dobrodošli članovi, koji će u ovom strukovnom Sindikatu imati stvarni i nesebični oslonac u profesionalnom ali i socijalnom pogledu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija