• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2019

10:41

POMOZIMO MALOM ALEKSI! Dečaku je naše malo potrebno da lakše živi!

Društvo

POMOZIMO MALOM ALEKSI! Dečaku je naše malo potrebno da lakše živi!

Podeli vest

Aleksa Mutić (10) je dete sa cerebralnom paralizom i ugradjenom traheostomom posle operacije su mu potrebne stalne rehabilitacije

Aleksa je dete iz treće blizanačke trudnoće. Rođen je sa cerebralnom paralizom i još uvek nema ni jednu motornu funkciju. Ne sedi samostalno, ne hoda, još ne govori i hrani se preko gastro stome.

Posle operacije rizotomije koja je obavljena u Turskoj, Aleksi se smanjio spazam pa su mu sada neophodne stalne rehabilitacije kako bi se povećale šanse za efikasnost tekućeg lečenja.

Takođe mu je zbog problema sa disanjem ugrađena trajna traheostoma, za koju je na mesečnom nivou potrebno izdvojiti značajnu sumu novca, kao i za održavanje aparata, katetere, fizioloske rastvore, gaze i ostali medicinski potrošni materijal.

Olakšajmo Aleksi život i omogućimo mu sredstva za napredak i potrepštine koje njemu život znače, a porodica nije u mogućnosti da izdvoji.

Pomozimo Aleksi! Upišimo 71 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Naše malo Aleksi je sve! Budimo humani!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija