• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

09.05.2019

15:27

SIN HEROJA SA KOŠARA BIJE ŽIVOTU BITKU: Lazaru potrebno 9.000 evra DA BI STAO NA NOGE!

Društvo

SIN HEROJA SA KOŠARA BIJE ŽIVOTU BITKU: Lazaru potrebno 9.000 evra DA BI STAO NA NOGE!

Podeli vest

Lazar Milutinović (28), sin pokojnog heroja sa Košara zastavnika Vladana Milutinovića Jagodinca, od rođenja boluje od cerebralne paralize, a njegova najveća želja je da stane na noge!


Konačno se pojavila šansa za njegovo ozdravljenje u bolnici "Atlas" u Beogradu, ali je ovom hrabrom mladiću za operaciju i bolničke troškove potrebno 12.000 evra. Uz pomoć prijatelja, rodbine i humanih ljudi do sada je skupljeno 3.000 evra.

UPLATA IZ SRBIJE

DINARSKI RAČUN

200-117336018-21

DEVIZNI RAČUN
200-117336140-43

UPLATA IZ INOSTRANSTVA
Beneficiary customer:
RS35200000011733614043
Lazar Milutinović
Narodnog fronta 34
Jagodina, Serbia

Lazar je rođen kao zdravo dete u šestom mesecu trudnoće, nakon čega je proveo tri meseca u inkubatoru. Pri kraju trećeg meseca, inkubator se pokvario i Lazar je ostao bez kiseonika, što je dovelo do oštećenja njegovog centralnog nervnog sistema. Od tog trenutka njegov život postaje borba. Ovaj mladić trenutno pati od deformiteta oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokacije obe čašice. Zbog svega toga otežano se kreće i pati od jakih bolova.

Prema rečima Lazara Milutinovića, jedina želja je da se probudi bez bolova i da konačno korača svojim nogama i živi normalnim životom.

- Moja borba traje od kada sam se rodio. Međutim, što sam stariji, bolest mi teže pada, pa su i bolovi sve jači i gori, ali i kretanje mi je sve otežanije. Gde god mogu, idem po mišljenje lekara i stručnjaka i činim sve kako bih ponovo hodao. U januaru ove godine, doktor Dmitri Popkov, specijalista ortopedske hirurgije iz Rusije, predložio je da me operiše u Beogradu. Operacijama bi se izvršilo produženje butnih mišića, stabilizovale bi se obe čašice i izvršila korekcija oba stopala. Nažalost, osiguranje Srbije ne pokriva ove troškove, pa je neophodno da sakupim još 9.000, od ukupno 12.000 evra potrebnih za lečenje - ispričao nam je Lazar koji živi sa majkom i mlađim bratom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 4 godine

Srbija ima novca (milion eura) da donira za popravku crkve u Parizu i to onima koji su bili vatreni zagovornici i ucesnici bombardovanja a nema novca za lecenje nase dece i sinova heroja koji su poginuli za Srbiju. Sramota je za Srbiju da nema poseban fond za lecenje ovakvih kao ovaj momak i ostale bolesne dece nego se novac prikuplja humanitarnim akcijama.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija