• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2019

21:02

AMSS uspešno organizovao jubilarno 50. gradsko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"!

Društvo

AMSS uspešno organizovao jubilarno 50. gradsko takmičenje "Šta znaš o saobraćaju"!

Podeli vest

U organizaciji AMSS u hali V Beogradskog sajma i u još 29 okruga u Srbiji, danas je uspešno održano jubilarno, 50. po redu, najstarije i najmasovnije domaće učeničko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”

U 9 sati počelo je takmičenje u teorijskom delu, rešavanjem saobraćajnih testova, a u 10 nadmetanje u vožnji bicikala na poligonu spretnosti, odnosno na poligonu praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije sa kojima se deca sreću u svakodnevnom životu.

Ispred Uprave saobraćajne policije ovoj manifestaciji prisustvovao je načelnik Nebojša Arsov, koji je tom prilikom podelio nagrade najuspešnijim takmičarima.

- Veoma sam ponosan na našu decu, koja su  danas pokazala neverovatno znanje i umeće kada je poznavanje saobraćajnih propisa u pitanju. Mi smo tu da podržimo sve aktivnosti koje AMSS organizuje, a koje se sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju i promociji saobraćajne kulture - rekao je Arsov čestitajući jubilej.

Foto: AMSS

Nebojša Arsov i Dejan Stojić

Prisutnima se obratio i predsednik AMSS Dejan Stojić, koji je istakao da AMSS godinama uspešno organizuje akciju “Šta znaš o saobraćaju” što dokazuje da kao društveno odgovorna institucija značajno doprinosi razvoju svesti o saobraćajnoj kulturi kod najmlađih u našoj zemlji.

- AMSS ove godine u okviru takmičenja promoviše i kampanju “Bezbedno na biciklu” koju sprovodi u saradnji sa FIA (Svetskom automobilskom federacijom), a u okviru Decenije akcije za bezbednost u saobraćaju. Osim toga u saradnji sa Crvenim krstom, našim takmičarima obezbedili smo na posebnom delu poligona edukaciju u pružanju prve pomoći - rekao je Stojić dodelivši nagrade najboljima.

Najuspešniji u generalnom plasmanu u ekipnom delu gradskog takmičenja pokazali su se osnovci sa Zvezdare, drugi po uspehu su takmičari sa Novog Beograda, a na treće mesto su se plasirala deca osnovnih škola iz Zemuna.

Foto: AMSS

Dejan Stojić, Aleksandra Jankulovski i Nebojša Arsov sa ekipama Beograd 1 i Beograd 2

U pojedinačnom nadmetanju za učešće u nacionalnom finalu, koje će se u Beogradu održati 24. i 25. maja, u ekipu Beograd 1 plasirali  su se učenici Nemanja Tomović iz Obrenovca (C), Teodora Sekešan sa Novog Beograda (C), Andrej Todorović sa Zvezdare (B) i Nina Polić sa Zvezdare (B),   dok su mesto u ekipi Beograd 2 svojim rezultatom obezbedili učenici Stefan Bogdan sa Zvezdare (C), Iva Čeman sa Novog Beograda (C), Sava Stošić sa Zvezdare (B) i Katarina Petrović iz Obrenovca (B).

Posle nacionalnog finala, najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10 - 12 godina) predstavljaće Srbiju na Evropskom FIA prvenstvu, koje se ove godine održava početkom septembra u Švajcarskoj. 
Ovo takmičenje poznavanja saobraćaja ujedno je i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i ove godine održano uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija