• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

14.05.2019

10:34

(VIDEO) U PRIPRAVNOSTI SMO! Direktor ‘Srbijavode’ o najavljenim padavinama: Naučili smo lekciju 2014. godine, NEMA RAZLOGA ZA STRAH!

Društvo

(VIDEO) U PRIPRAVNOSTI SMO! Direktor ‘Srbijavode’ o najavljenim padavinama: Naučili smo lekciju 2014. godine, NEMA RAZLOGA ZA STRAH!

Podeli vest

Ne znači da ono što je nevreme uradilo u Hrvatskoj i BiH da će se dogoditi i u Srbiji. Međutim, mi smo u pripravnosti da reagujemo u svakoj situaciji, znamo kako tačno treba da reagujemo, naučili smo to pre pet godina, rekao je izvršni direktor JKP "Srbijavode" Zvonimir Kocić

April i maj 2014. godine svakako su obeležile poplave u Obrenovcu, međutim u regionu se sličan scenario ponavlja ovih dana. Inače, RHMZ danima upozorava građane na intezivne padavine, pa se postavlja pitanje da li se u Srbij može očekivati repriza scenraija od pre pet godina.

Izvršni direktor Javnog vodoprivrednog preduzeća "Srbijavode" Zvonimir Kocić za Novo jutro rekao je da su nadležni u pripravnosti i da, zahvaljujući prethodnim lekcijama, spremni su da reaguju ukoliko do poplava dođe. Međutim, po njegovoj proceni razloga za paniku nema.

- Ono što se desilo 2014. godine bila je opomena za sve, ali preventiva je najvažnija. Taj vanserijski meteorološki događaj, prevazišao je mogućnost tih naših sistema, i zato moramo da budemo u pripravnosti – rekao je Kocić.

Kako je istakao nadležni moraju da budu spremni, ali da ono što se desilo u Zagrebu i Prijedoru ne mora da znači da će se desiti i u Srbiji.

(VIDEO/FOTO) SPREMITE SE, OVO ČUDO STIŽE KOD I NAS! Reka odnela most, vanredno stanje u Banjaluci, oglasile se sirene... U Zagrebu pet povređenih!

 

- Ne mora to da znači. Ovaj scenario je zaista pogodio ove krajeve. Očigledno je da je na nekim lokalitetima došlo do ovakvih problema, ali važno je naglasiti da ne postoje na svim vodotocima odbrambeni sistemi i to tako treba da bude. Ovo što se desilo u Hrvatskoj i Bosni dogodilo se na deonicma gde nema zaštitnih objekata – objašnjava Kocić, koji je rekavši da u Srbiji vode znaju da prepoznaju rizične lokalitete, ali i naglasio da su “nakon 2014. godine naučene mnoge lekcije”.

- Postoje propisi koje je donela Vlada Srbije koji govore šta u datim situacijama treba da se radi, definiše se i lična odgovornost ovlašćenih lica koji su dužni da nešto sprovedu – kaže Kocić, dodavši da je posotoji nekoliko stepena odbrane.

(FOTO/VIDEO) KOLAPS U BEOGRADU! Na mostovima i Autokomandi najviše vozila, kolona kod Sajma, u Kneza Miloša!

 

- Postoji prva, redovna situacija kada se reaguje, druga je situacija kada naiđe poplavni talas koji može da ugrozi jednu odbambrenu liniju i onda se uvode dežurstva. Mi sada imamo drugačiju situaciju, zbog pojava u regionu mi smo ipak uveli dežurstva i pratimo ovu situaciju – kaže Kocić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija