• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

20.05.2019

10:40

LEKARI TEK ROĐENOG DEČAKA ODMAH PROGLASILI MRTVIM! Otkriveni prvi dokazi o KRAĐI BEBA U SRBIJI!

Društvo

LEKARI TEK ROĐENOG DEČAKA ODMAH PROGLASILI MRTVIM! Otkriveni prvi dokazi o KRAĐI BEBA U SRBIJI!

Podeli vest

Vladina Komisija za istraživanje slučajeva nestalih beba i Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" došli su do prvog deteta za koje, kako za "Novosti" otkriva Radiša Pavlović, član Komisije i predsednik Udruženja, postoje konkretni dokazi da je kao beba ukradeno. Reč je o muškarcu koji je svojevremeno usvojen

- Usvojenik se obratio za pomoć meni i zamenici Udruženja Milanki Momčilović da mu pomognemo da sazna ko su mu roditelji. Kada smo počeli da istražujemo, shvatili smo da žena koja se vodi kao njegova majka kroz kompletnu dokumentaciju, od porođajnog protokola, preko prvog upisa matične službe do usvojenja - ne postoji! Dve matične službe potvrdile su nam da žene sa tim generalijama, ni pod devojačkim, ni pod udatim prezimenom, nema i nije je nikad ni bilo - kaže Pavlović.

Nelogičnosti

Da u slučaju usvajanja kruševačke bebe nešto ne štima, pokazuje i dokumentacija iz matične službe. Naime, kako tvrdi Pavlović, matičar je upisao rođenje bebe u matične knjige pre nego što je uopšte stigla prijava da je mališan rođen!

Da je i otac nepostojeći jasno je jer postoje dve prijave rođenja. U prvoj se navodi i ime oca, u drugoj ga, međutim, nema. Nema ni udatog bračnog stanja žene koja je navodna majka, a nepostojeća mati u posebnom dokumentu odriče se deteta i daje ga na usvajanje.

Porođaj se desio 3. marta 1981. godine u Opštoj bolnici u Kruševcu. Pavlović kaže da je jasno da je neko dete moralo biti proglašeno mrtvim, da bi se došlo do bebe za usvajanje, a onda je izmišljena majka i svi njeni podaci, i formalno je "odrađeno" usvojenje.

(FOTO) BOLNICA U KRALJEVU ODBILA DA DIJANI I MARKU PREDA MRTVU ĆERKU - Roditelji sada sumnjaju da je živa... juče bi joj bio 2. rođendan

Naš sagovornik zato poziva sve žene koje su se tog datuma porodile u kruševačkoj bolnici, a rečeno im je da im je dete preminulo, da se jave Udruženju i Vladinoj komisiji. To će nadležnim organima umnogome olakšati potragu.

Foto: Pixabay

Pošto u podacima stoji da je nepostojeća majka iz jednog sela u blizini Aleksinca, Radiša Pavlović i Milanka Momčilović obavili su razgovore i u aleksinačkom centru za socijalni rad. Tamo su pokušali da saznaju sa kim su radnici centra, pre nego što je tadašnji direktor potpisao rešenje o usvajanju, razgovarali ako majka ne postoji. Odgovora nije bilo.

(VIDEO) 12 GODINA SLAVE ROĐENDAN SINU NESTALOM IZ KREVECA! Majka Irena: Nemanja je živ, ja to osećam! UKRALI SU GA U PORODILIŠTU!

- Podnećemo danas krivične prijave protiv odgovornih u bolnici u to vreme, da bismo saznali koji lekar je radio, koja babica, koje osoblje je bilo u toj smeni. Za sada nam nije cilj da jurimo krivce, a jasno je da je više osoba u ovom slučaju bilo u sprezi, već da saznamo ko su biološki roditelji ovog momka. O celom slučaju obavestili smo i policiju i tužilaštvo - kaže Radiša Pavlović. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Steva

pre 4 godine

Očigledno je da je dete kupljeno i usvojitelji znaju od koga su ga kupili.

Voja

pre 4 godine

To je barem lako dokazati sa DNK. Ovako se sve svodi na rekla kazala

Saradžogla

pre 4 godine

- Doktore,ti si porađao trudnicu čije dete je proglašeno umrlim a roditeljima nije dato?Priznaj od reči do reči ŠTA SI UČINIO SA DETETOM? ... Zašto toga nema?Pa,bre,krađu nije mogao da izvede portir ili neka čistačica.Kada se rodilo moje prvo dete bila je u blizini moja svastika da ga sačuva jer se smatralo da deca umiru OD NEBRIGE OSOBLJA?Ni uludilu se osamdeset i neke godine prošlog veka nije mislio da se deca kradu!KO JE PORAĐAO TRUDNICU JE ORGANIZATOR KRAĐE.Kada se rodilo moje drugo dete sledeće godine bilo je spašeno u zadnjem trenutku JER DRUGOROTKE SU BILE TIPOVANE.Mojoj supruzi je dojavila medicinska sestra da uradi to i to.Pošto je to dete danas alamunja te mu majka često veli ŠTO TE NIJE UKRAO TUTA BUGARI NE BI MI JEO DŽIGERICU!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17