• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MATIJAŠEVIĆ

20.05.2019

18:58

MILAN NIKODINOVIĆ, OTAC DEČAKA KOJI JE ŽRTVA LEKARSKE GREŠKE: Niko neće odgovarati za smrt moga Radenka

Društvo

MILAN NIKODINOVIĆ, OTAC DEČAKA KOJI JE ŽRTVA LEKARSKE GREŠKE: Niko neće odgovarati za smrt moga Radenka

Podeli vest

Radenko Nikodinović (8) iz Kozjaka kod Loznice preminuo je greškom lekara 2016. Ni posle tri godine nije doneta presuda jer se odlažu ročišta, menjaju sudije... i sve ukrug, kaže Radenkov otac Milan

Za smrt mog sina Radenka niko neće odgovarati, a kraj suđenja se ni posle skoro tri godine ne nazire, u ispovesti za Informer priča otac nastradalog dečaka Milan Nikodinović!

Osmogodišnji Radenko preminuo je u oktobru 2016. od gasne gangrene izazvane nestručnim lečenjem preloma podlaktice, zbog čega je pokrenuta istraga protiv lozničkog ortopeda Dobrivoja Bojanića, pedijatra iz Loznice, ali i specijalista Instituta za majku i dete u Beogradu.

Štiti se krivac

Nekada pomišljam kao da se namerno kupuje vreme i da nekome ne ide u prilog da krivci budu kažnjeni
Milan Nikodinović

Prema očevim rečima, presuda je trebalo da bude doneta krajem prošle godine, ali od tada ročišta se odlažu, menjaju se sudije... i tako ukrug, a odgovorni za smrt njegovog deteta i dalje šetaju slobodno i rade svoj posao.

Moraju da odgovaraju

Radenkov otac Milan Nikodinović očajan je zbog ovakvog ishoda suđenja i napominje da nikad neće doživeti kraj agonije u kojoj se nalaze od smrti sina.

U sudu ćute

Ekipa Informera kontaktirala je i Osnovni sud u Šapcu, koji je nadležan za ovaj slučaj. Niko od nadležnih do zaključenja ovog broja nije našao za shodno da nam se javi i odgovori zašto se odugovlači sa donošenjem presude.

- Tokom prošle godine bila su prikupljena sva veštačenja koja je radio Medicinski fakultet u Novom Sadu. Svedoci su saslušani i ostalo je još jedno ili dva ročišta. Međutim, iznenada i bez ikakve potrebe došlo je do promene sudije, za šta smo saznali dan pred ročište i onda je krenula igranka. Sudija Tatjana Ilić je prvo morala da se upozna sa slučajem, da sasluša neke svedoke ponovo, a sada je tražila dodatna veštačenja, koja se najduže i čekaju jer žena ima pravo na to. Ali, s druge strane, sve je i do sada bilo jasno. Tužilaštvo je utvrdilo da glavnu krivicu snose lekari iz Loznice na čelu sa doktorom Dobrivojem Bojanićem, koji mu nije očistio ranu na ruci, a još gore što mu je stavio gips na otvoreni prelom. Istraga je zatim proširena i na doktore sa Instituta za majku i dete u Beogradu. Ali ne znam što se na tome stalo. Znam samo da mog sina nema već tri godine i da je bol ista kao i prvog dana. Ova presuda ga neće vratiti... ali krivci su dužni da odgovaraju... - drhtavim glasom priča nam Milan.

Svi na slobodi

Na pitanje dokle je stiglo samo suđenje i da li ih neko obaveštava o njegovom toku, Radenkov tata sleže ramenima i samo ponavlja da mu nije jasno gde je nastao problem:

Dr Bojanić: Ne želim da komentarišem

Loznički ortoped dr Dobrivoje Bojanić, koji je glavni osumnjičeni za smrt malog Radenka zbog nesavesnog lečenja povrede ruke, juče nije želeo da daje nikakve komentare.
- Suđenje je u toku i zaista ne želim da izađe bilo kakav komentar. Kada se sve završi i donese konačna presuda, rado ću pričati - kratak je bio dr Bojanić.
Podsetimo, dok je trajalo suđenje, dr Bojanić je sklonjen iz bolnice, ali je uredno radio u sanatorijumu za teško pokretna lica u Banji Koviljači. Međutim, nakon istrage Lekarske komore Srbije i konačne odluke Suda časti, njemu je oduzeta licenca za rad na dve godine.

- U tužilaštvu nam je rečeno da će oko Nove godine konačno biti doneta presuda krivcima za smrt mog sina. Ali, nažalost, ni skoro šest meseci kasnije niko nije osuđen. Svi su na slobodi, ročišta se odlažu, menjaju sudije, a mi za to saznajemo tek kada dođe dan saslušanja, niko ranije ni da nas obavesti. Nekada mi se učini da se ovo nikada neće ni završiti, da niko neće odgovarati kako treba - izričit je Nikodinović i dodaje:

Foto:  

 

- Nekada pomišljam kao da se namerno kupuje vreme i da nekome ne ide u prilog da krivci budu kažnjeni. I to kažnjeni za smrt jednog nedužnog deteta, koje je tada imalo samo osam godina. Da mu se pružila adekvatna pomoć i rana na ruci sanirala, da su možda u Beogradu čak i amputirali ruku, on bi danas možda bio sa nama, a mi se ne bismo borili sa ovakvom nepravdom - očajan je dečakov otac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17