• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

24.05.2019

20:20

ŠAMPIONAT U BRZOM VEZIVANJU PERTLI ZA OSNOVCE! Takmičenje za najveštije prstiće!

Društvo

ŠAMPIONAT U BRZOM VEZIVANJU PERTLI ZA OSNOVCE! Takmičenje za najveštije prstiće!

Podeli vest

Učenici prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Srbije, njih 64, takmičiće se u subotu, 25. maja, u Novom Sadu u brzom vezivanju pertli

Ovo je prvi put da Savez izviđača Novog Sada uz mentorstvo Trening centra "Kocevski" organizuje nacionalni šampionat u brzom vezivanju pertli za najmlađe osnovce.

- Ovakva takmičenja izviđači realizuju poslednjih deset godina, pa smo ove godine odlučili da javno pozovemo sve škole u Srbiji da se priključe takmičenju. Od marta do danas više od 30 škola organizovalo je svoja školska takmičenja i dobilo svoje šampione, tj. polufinaliste, koji će se odmeriti u finalu u subotu u 10 sati u OŠ "Vuk Karadžić" u Novom Sadu (ul. Radoja Domanovića 24).

60

odsto najmlađih osnovaca ne ume da veže pertle

 

Tada ćemo dobiti šampiona i vicešampiona, a mogu doći i druga zainteresovana deca, samo što bi oni bili van takmičarskog dela - kaže Jovan Kocevski iz Saveza izviđača.

Prema njegovim rečima, više od 60 odsto predškolaca i najmlađih osnovaca ne ume da veže pertle, a jedan od ciljeva ovog šampionata jeste podstrek da što više njih savlada ovu veštinu.

- Planiramo da u septembru konkurišemo kod Ministarstva prosvete da se ovo takmičenje uvrsti u Kalendar školskih takmičenja za narednu školsku godinu kao sportska disciplina - ističe Kocevski.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija