• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

28.05.2019

21:15

DOKAZALA SAM DA SU MI UKRALI BEBU! REKLI SU DA JE MRTVA, A U PAPIRIMA PIŠE DA JE ŽIVA! Kruševljanka Ljiljana Milovanović (66) decenijama tragala dok nije otkrila istinu o svom detetu

Društvo

DOKAZALA SAM DA SU MI UKRALI BEBU! REKLI SU DA JE MRTVA, A U PAPIRIMA PIŠE DA JE ŽIVA! Kruševljanka Ljiljana Milovanović (66) decenijama tragala dok nije otkrila istinu o svom detetu

Podeli vest

Rodila sam 3. marta 1975. ćerku, za koju su mi rekli da je umrla, ali nikada nisam verovala u to * Tragala sam i 2011. došla do prijave rođenja iz bolnice od 1. aprila 1975, na kojoj piše da je moje dete ŽIVO

Imam jasan dokaz da je moja ćerka, rođena 3. marta 1975. godine, ukradena odmah po rođenju! Rekli su mi da je mrtva, ali sam 2011. došla do dokumenta na kojem piše da je živa otpuštena iz bolnice 1. aprila 1975! Ovako potresnu ispovest za Informer počinje Kruševljanka Ljiljana Milovanović (66), koja je posle decenija traganja otkrila istinu o svom detetu.
Kako nam je rekla, ni u jednom trenutku nije poverovala da joj je dete mrtvo, a sada, 44 godine kasnije, samo želi da sazna šta se tačno dogodilo sa njenom ćerkom.

Sumnjivi papiri

Ljiljana kaže da se u martu 1975. porodila carskim rezom u bolnici u Kruševcu, a zatim je zbog komplikacija osam dana bila bez svesti, u teškom stanju.
- Kada sam se probudila, rekli su mi da mi je ćerka umrla. Naravno, bila sam u šoku, pitala sam da mi objasne kako i zašto se to desilo, ali nisam dobila odgovor. Tražila sam telo da sahranim svoje dete, međutim, ni to mi nisu dali. Objasnili su da će oni to učiniti, da je takva procedura i da je to bolje za sve. Napustila sam bolnicu bez ijednog dokumenta na kojem piše da mi je dete mrtvo - priseća se Ljiljana.

Foto: Informer DN

MUTNA POSLA Na prijavi piše da je dete živo, a nedostaje potpis Ljiljane Milovanović

Nedugo zatim, godinu dana kasnije, rodila je još jednu ćerku, a zatim se preselila u Kanadu. Ipak, nikada nije prestala da traga za istinom o svom izgubljenom detetu.
- Odlučila sam da sve ispitam do kraja, da ne dozvolim da to tek tako prođe. Došla sam 2011. iz Kanade u Kruševac i od nadležnih zatražila na uvid svu papirologiju o slučaju moje navodno preminule ćerke. Matičarka je, dajući mi dokumente, odmah rekla: "Vaše dete je živo." Umesto smrtovnice dobila sam krštenicu. Ostala sam u šoku... - kaže Ljiljana i objašnjava kako je došla do dokaza o sudbini svoje ćerke:
- Dobila sam papir, prijavu rođenja koja se izdaje prilikom otpusta iz bolnice. Na tom dokumentu Medicinski centar u Kruševcu obaveštava matičnu službu tog grada da je "dete Ljiljane i Slobodana Milovanovića rođeno 3. marta 1975. godine i da je ŽIVO"! Na dokumentu stoji datum 1. april 1975, dakle 28 dana po rođenju deteta! Na mestu gde treba da stoji potpis majke nema mog potpisa, a za potpis ovlašćenog lica sam kasnije dobila potvrdu da je falsifikovan. Međutim, kopala sam dalje i dobila i drugi dokument, takođe sa podacima mog deteta, na kojem piše da je ono umrlo 40 minuta po rođenju. Kao uzrok smrti navedeno je davljenje u plodovoj vodi! Kako je to moguće 40 minuta po rođenju?! Dakle, jasno je da je neko sve to izmislio i da je vodio duplu dokumentaciju.
Ljiljana je došla i do trećeg dokumenta, od 4. marta 1975. godine, na kojem je njen potpis falsifikovan.
- Radi se o prvoj prijavi rođenja, koja se izdaje odmah posle porođaja. I tamo piše da je dete živo, s tim što je tu moj potpis falsifikovan. Što je najgore, tog 4. marta ja sam bila u komi. Ispada da sam dokumente potpisivala dok sam bila bez svesti. Sve to jasno govori da je neko ukrao moje dete i dao ga drugome - kaže Ljiljana.

RADIŠA PAVLOVIĆ O AFERI KOJA POTRESA SRBIJU: I DB je znao za krađu beba iz porodilišta!

Neće se zataškati

Prema Ljiljaninim rečima, njen slučaj je na sudu i ona već pet godina pokušava da dokaže istinu o svom detetu.
- Ovo je psihičko silovanje roditelja i ovo ne sme da se zataška, niti zaustavi. Pravda mora biti zadovoljena, a sva ta oteta deca vraćena svojim biološkim porodicama! Odgovorno tvrdim i imam dokaze da je meni dete oteto u dosluhu medicinskog osoblja i nadležnih organa i da je dato negde na usvajanje. Danas bih imala ćerku od 44 godine! Samo želim da znam istinu, da mi neko kaže šta se desilo sa njom - kaže Ljiljana.

Misteriozna Nemica Mirjam


Ljiljana kaže da je čula priče o misterioznoj Nemici Mirjam, koja je navodno umešana u krađu beba.
- Živela je na prvom spratu ginekologije u Kruševcu, tu je jela, spavala, sušila veš. A nikada nije bila trudna. Mnogi su mi rekli da ona ima veze sa slučajevima nestalih beba - kaže Ljiljana. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Tačno se zna koji su lekari porađali trudnice!Tačno se zna ko je bio autor krađa beba!Tačno se zna ali se ti lekari zaobilaze?BELI MEDVEDI? ... Moja supruga je na šapat DA KADA TI BEBU DONESEM NE ISPUŠTAJ JE IZ RUKU.NE DAJ JE NIKOME! Zovem ti familiju jer ti je vreme izlaska.Mojoj supruzi nije bilo jasno o čemu se radi! ... Imali smo kod kuće dete koje je tek prohodalo a drugo se rodilo.Takve drugorotke su obično tipovane ,,da im beba umre,,! ... Uza zid,đubre pokvareno,i priznaj kome si decu prodavao.ŠTA SE DANAS ČINI? Moj rođak je nedavno obećao veliku čast kada mu se supruga uspešno porodi.Ali tiho im je obećao šta će se desiti ako bebi bude ,,dlaka zafalila,,.PS.Koliko je verovati mojoj rođaki koja je babica u beogradskom porodilištu DA DANAS JE NEMOGUĆE UKRASTI BEBU I PROGLASITI JE UMRLOM.Roditelji bi tražili telo i napismeno uzrok smrti a to je baš prpa za lekare.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20