• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: N. Terzić

01.06.2019

10:00

(VIDEO) PITALI SMO VAS ŠTA MISLITE O LEGALIZACIJI EUTANAZIJE U SRBIJI!

Društvo

(VIDEO) PITALI SMO VAS ŠTA MISLITE O LEGALIZACIJI EUTANAZIJE U SRBIJI!

Podeli vest

Najava donošenja zakonika koji bi se omogućila eutanazija u Srbiji izazvala je brojne reakcije. Takozvano milosrdno ubistvo za najteže obolele pacijente praksa je koja postoji u nekim evropskim zemljama

Posle dve godine rasprave, vladina komisija za izradu ovog zakonika odlučila je da u poslednjoj verziji prednacrta propiše odredbu o mogućnosti da oboleli od teških i neizlečivih bolesti završe život na dostojanstven način, svojom odlukom ili uz saglasnost svojih najbližih.

A šta na sve kažu građani Srbije?

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zaboga

pre 4 godine

Koji smo mi naopak narod! Samo da je teorija zavere i da komsiji crkne krava i odmah nam je sve potaman. Kad neko odluci da zeli da umre eutanazijom, a on zna zasto, potpuno je svejedno da li ce posle toga njegovi organi biti iskorisceni za nekog pacenika koji je odlucio da zivi. Stavise, smatram da tim ljudima treba obavezno spomenuti i mogucnost da dobrovoljno doniraju organe, ako su oni podobni za to, naravno,, jer organa za transplantaciju svakako nema previse. Inace, u Svajcarskoj je eutanazaija vec poodavno legalna, pa nesto ne vidim da se po Internetu reklamiraju taze organi iz Svajcarske.

MS

pre 4 godine

Moje mišljenje je da treba ozakoniti eutanaziju. Ako čovek ne želi da pati i muči se, želi da dostojanstveno ode bolje mu je to zakonski omogućiti, neki bi to učinili pre nego suicid i uz to bi darovali organe onima kojima su potrebni. Znam da mnogi ovo neće odobriti i razumeti ali nekome se jednostavno ne živi u ponižavajućim okolnostima i ne moraju biti bolesni od neizlečivih bolesti. Problem može biti u formiranju takvog tima jer zdravstveni radnici taj čin doživljavaju kao poraz medicinske etike i jednostavno neće hteti da učestvuju u tome.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija