• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2019

08:06

VELIKA PROMENA U SRPSKIM ŠKOLAMA! Od 1. septembra NEMA VIŠE PRVE I DRUGE SMENE!

Društvo

VELIKA PROMENA U SRPSKIM ŠKOLAMA! Od 1. septembra NEMA VIŠE PRVE I DRUGE SMENE!

Podeli vest

Đake u Srbiji od 1. septembra očekuje velika promena - u 240 osnovnih škola počeće da se primenjuje koncept jednosmenske nastave, pa će tako mališani koji pohađaju osmoletku na časove ići samo u jednoj smeni, a ostajaće u školi posle časova od 12.30 do 16.30, najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević

On je za današnji Kurir rekao da je ideja da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti nakon redovne nastave, ali tako da svoje vreme posle redovne nastave koriste u funkciji razvoja.

- U taj pilot projekat ulazi ukupno 240 škola u Srbiji. Naravno, deca tu dobijaju najviše - učenje u školi pod nadzorom nastavnika, više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani. Đaci će takođe imati oko 50 različitih sadržaja, što će smanjiti nasilje u školama, biće bezbedniji. Učenici će uz sve to imati više informatike - naveo je ministar.

Foto: Informer

Mladen Šarčević

On dodaje da će i nastavnici dobiti posao, što je dobro, jer zbog pada nataliteta u Srbiji i zatvaranja škola, oni su ostajali bez posla.

Prema rečima Šarčevića, vodilo se računa i o roditeljima učenika.

- Oni će biti bezbrižniji, jer se njihovoj deci nudi sve što sam naveo i oni će u svakom momentu znati da su dece pod budnim okom nastavnika i drugog osoblja u školama - rekao je ministar.

On je dodao i da je predviđeno da se do 2030. ova nova strategija uvede u sve škole u Srbiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Kako da ne pametnjakoviću,i dosada su bili pod vašim budnim okom i brižnim facama nastavnika,malo morgen.Deca se tuku,razbijaju,mladost je to,normalno,a vi okrećete oči i face.Nasilja koliko hoćeš,a misliš ovako da ih obuzdaš.Nema šanse.

Gorrn

pre 4 godine

Suština ovoga je da se deca što više odvoje od roditelja kako bi roditelji što više mogli bezbrižno da rade i zarađuju pare za stranog gazdu, a da karakter dece oblikuje država po svojim kriterijumima, ono trangender i slično. To je suština.

Nisamovasirobovi

pre 4 godine

Deca sve duze u skole a se gluplja...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija