• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

03.06.2019

18:13 >> 18:16

ASAD SE DIVI SRBIJI! SUPROTSTAVILI STE SE AGRESORIMA I ODBRANILI ZEMLJU, BAŠ KAO I SIRIJCI: Lider Sirije sa patrijarhom Irinejem!

Društvo

ASAD SE DIVI SRBIJI! SUPROTSTAVILI STE SE AGRESORIMA I ODBRANILI ZEMLJU, BAŠ KAO I SIRIJCI: Lider Sirije sa patrijarhom Irinejem!

Podeli vest

Sirijski predsednik Bašar Asad primio je patrijarha Irineja, poglavara Srpske pravoslavne crkve, saopštila je pres služba sirijskog predsednika

Tokom sastanka, Asad je naglasio da su i Sirija i Srbija podvrgnute pokušajima spoljne intervencije kako bi se uništio suverenitet, ali da se narod naših zemalja suprotstavlja agresorima. On je takođe istakao snažne odnose između naroda Sirijske Arapske Republike i Srbije.

Predsednik Asad je naglasio da je ono čemu su Sirija i Srbija izložene u smislu pokušaja stranog uplitanja da se podrije njihov suverenitet i potkopa njihova društvena struktura, kao i postojanost naroda dveju zemalja pred tim pokušajima, čvrsta osnova za izgradnju jakog dijaloga i saradnje kojim bi se uspostavila osnova za dugoročni odnos koji služi interesima oba naroda.

Kako se navodi, patrijarh Irinej je izrazio uverenje da će Sirija biti u stanju da prevaziđe teške uslove u kojima se našla i da će povratiti "istorijsku ulogu države, koja je nosilac stabilnosti, mira i ljubavi u regionu".

On je naglasio da je odlučnost i nameru sirijskog naroda da ostane ujedinjen protiv terorizma, a čemu se lično uverio tokom posete.

(FOTO/VIDEO) VOLODIN PRENEO PUTINOVU PORUKU: Bratski srpski narod može da računa na podršku Rusije!

Patrijarh je visoko cenio principijelne i snažne stavove predsednika Asada u podršci Srbiji i Kosovu.

Predsednik Asad je takođe, sa svoje strane, izrazio ponos zbog dubokih humanitarnih stavova patrijarha Irineja da promoviše vrednosti ljubavi i odbaci ekstremizam.
 
Patrijarh Irinei stigao je u subotu u posetu Siriji. Tokom posete, održao je nekoliko molitvi u hramovima Sirije, te takođe planira da poseti nekoliko manastira u Libanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vucicu pederu

pre 4 godine

Srbija trecosvjetska supak drzava gde se ljudi biju za kokos iz lidla, vucic izdajica a mi svi crni cigani nismo ni sloveni vec djubrad

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija